SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

HEIDENHAIN på ELMIA Produktionsmässor 2024

Hållbar produktion genom minskat koldioxidavtryck
Lösningar som gör verktygsmaskiner mer resurs- och kostnadseffektiva genom att minska bearbetningstider, tomgångstider och stilleståndstider är utan tvekan de mest effektiva åtgärderna för att minska energibehovet på verkstadsgolvet. Därför fokuserar HEIDENHAIN på att minska koldioxidavtrycket och samtidigt uppnå ännu högre processäkerhet.

Dagens utmaningar inom tillverkningen omfattar bättre maskinutnyttjande, högre kvalitet och snabbare produktion med mindre resursförbrukning. För att nå dessa mål förväntar sig maskinoperatörerna att deras maskiner ska ta bort mer material på kortare tid och med ett mindre koldioxidavtryck, men ändå uppnå perfekta resultat från den allra första detaljen.

Intelligenta lösningar från HEIDENHAIN öppnar upp nya horisonter för maximal prestanda, processäkerhet och kostnadseffektivitet.

TS 460 och TS 760 från HEIDENHAIN: skapa mer produktiv tid
Snabbare processinställning och avkänning möjliggörs av avkännarsystemet TS 460 från HEIDENHAIN, med höga mätmatningshastigheter på upp till 3000 mm/min. Tidsbesparingen vid avkänning, som kan vara så stor som 30%, blir sedan tillgänglig för maskinoperatörerna som värdefull produktiv tid på verkstadsgolvet. Den integrerade ”spolning/blåsning funktionen” i TS 460 säkerställer hög mätnoggrannhet genom att rengöra den avkända ytan från spån som annars skulle kunna förvränga resultaten. Touch-proben kan också utrustas med en effektiv antikollisionsbuffert som inte bara förhindrar dyra skador utan också frikopplar touch proben termiskt. Avkännarsystemet TS 760 från HEIDENHAIN möjliggör mätning av arbetsstycken med hög 3D-noggrannhet och låga avkännarkrafter. Detta gör den idealisk för precisionsdetaljer vid formtillverkning och för mycket känsliga arbetsstycken.

Mätmatningshastigheter på upp till 1000 mm/min säkerställer en hög prestandanivå.

LC- och RCN-givare från HEIDENHAIN: 99 % mindre CO2
För marknaden för maskinkomponenter presenterar HEIDENHAIN linjärgivarna LC och vinkelgivarna RCN med optimerad optik för kristallklar avkänning, även i närvaro av vätskeföroreningar och kondens. I många fall fungerar pulsgivarna tillförlitligt utan renad luft.

Detta förenklar behovet av tätningsluft, så att du kan dra nytta av fördelarna med positionsmätning med sluten slinga till betydligt lägre systemkostnader. Dessutom minskar maskinens koldioxidavtryck med upp till 99% om tätningsluften utelämnas. På HEIDENHAINs webbplats finns ett särskilt onlineverktyg för att beräkna den specifika besparingen:
https://www.heidenhain.se/en/products/linear-encoders#c16337

LB 383C från HEIDENHAIN: mätskalan för långa axlar
Den förseglade linjärgivare LB 383C från HEIDENHAIN är den nya specialisten för positionsmätning på maskiner med långa axlar på upp till 72 m. Tack vare sin robusta avläsningsenhet är den nya LB 383C mycket immun mot föroreningar. Den har också hög styvhet i mätriktningen. Detta ökar processäkerheten och möjliggör högre styrparametrar för bättre maskinprestanda. LB 383C sparar också pengar tack vare profiler som är anpassade till de i LC 200 linjära pulsgivare: detta minskar inte bara mängden lager som behövs, utan eliminerar också behovet av speciella renade luftanslutningar.

Följ HEIDENHAINs fotspår till grön tillverkning: den nya TNC7-styrningen, StateMonitor programvaran, LC-serien av linjära pulsgivare och givare som TD 110 ökar produktiviteten och processäkerheten samtidigt som de minskar koldioxidavtrycket på verkstadsgolvet.
Kontaktinformation

Heidenhain Scandinavia AB

Postadress
Storsätra­gränd 5
12739 Skärholmen
Besöksadress
Storsätra­gränd 5
SE-12739 Skärholmen
Region
Stockholm
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
556464-7963
Grundat: 1993
Anställda: 21
Välkommen till Heidenhain Scandinavia AB!

Vi utvecklar och tillverkar linjära givare och vinkelgivare, pulsgivare, digitala lägesindikatorer och NC-styrningar för krävande positioneringsapplikationer. HEIDENHAIN-produkter används primärt i verktygsmaskiner med hög precision såväl som i fabriker för tillverkning och bearbetning av elektroniska komponenter.

Med vår omfattande erfarenhet och know-how i utvecklingen och tillverkningen av mätsystem och NC-styrningar, lägger vi grunden för automatiseringen av morgondagens fabriker och produktionsmaskiner.

Välkommen att kontakta oss!

Certifieringar

ISO 14001:2004 – ISO 9001:2008

Kontakter

Per Wincent
Managing Director Nordics & Baltics på HEIDENHAIN Scandinavia
0720111733
Jeanette Östberg
Sales Support Coordinator på HEIDENHAIN SCANDINAVIA AB
08-531 933 50

Filmer

TNC7 – Enter a new level.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-26
Stolt leverantör av mark & va-material
2024-04-25
Effektivisera städningen med en städrobot Använd vatten för att skära med precisionISCAR introducerar ny krymputrustningMöt EdmoLift på Elmia Produktionsmässor Vi ställer ut på Elmia Automation
2024-04-24
När konstant tryck och luftflöde är ett måste Elektronisk övervakning av luftkvalitén Från konstruktion till kund med Lännen AB Vandskæring A/S investerarVill du framtidssäkra din produktion?
2024-04-23
Reality Capture Från isen till affärslivetVisste du det här om magnetventiler?Panasonic anställer ny medarbetare i SverigeCognizant och Microsoft utökar AI-partnerskap
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp