SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Mattias Karlkjell ny VD för AltoCumulus

Johan Fant lämnar VD-rollen
Mattias Karlkjell har utsetts till ny VD för AltoCumulus. Han tillträder den 1 september 2024 och efterträder Johan Fant.

Mattias är idag ansvarig för AltoCumulus kapitalförvaltning och har varit anställd inom Axel Johnsongruppen sedan 2008. Mattias efterträder Johan Fant som verkat som vd för AltoCumulus sedan 2018 och dessförinnan CFO för Axel Johnson AB sedan 2011.

Johan Fant har varit en central person i utvecklingen av AltoCumulus, ägarfamiljens family office. Johan kommer att fortsätta arbeta i en ny roll som Senior Advisor samt vara fortsatt engagerad som ledamot i ett antal styrelser inom Axel Johnsongruppen.

Alexandra Mörner, Styrelseordförande AltoCumulus:
- Mattias Karlkjell har arbetat nära ägarfamiljen i 16 år och har tillsammans med sitt team byggt upp en mycket framgångsrik kapitalförvaltning. I sin nya roll får han ett utökat ansvar för alla verksamhetsområden inom AltoCumulus. Mattias är en tydlig och uppskattad ledare med ett starkt engagemang som stämmer väl överens med ägarnas syn på långsiktig hållbar kapitalförvaltning och ett starkt family office.

Mattias Karlkjell, tillträdande vd AltoCumulus:
- Jag har haft förmånen att arbeta för ägarfamiljen under många år och mitt uppdrag genomsyras av Axel Johnsongruppens unika kombination av långsiktighet, affärsmannaskap och samhällsengagemang. Jag ser fram emot att fortsätta att utveckla AltoCumulus som en hållbar kapitalförvaltare och family office.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-05-10
Vidareutvecklat OEM-slangpumparUtökar AI-flexibilitet över hybridmolnet10 år som VD
2024-05-09
Nyttja både plastens och metallens egenskaper
2024-05-08
RobotCenter Laxå säljer SvetsrobotstationCold forging via sourcing groups Upptäck InnovationenOlsons utökar produktkatalogen Belysning och indikering i samma lampa
2024-05-07
Industritorget expanderar Lasermaskiner för precision och effektivitet Låt oss integreraProtolabs utökar funktionaliteten RMS har allt för lagret
2024-05-06
Swecon erbjuder tilt­spinner för minigrävareInspodagen 2024 i TanåsABB utvidgar portföljenSvensk vindkraftexpertis eftertraktad i TysklandBOLIST Byggfest