SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Momentum Group förvärvar finska Hydjan

Stärker sin position inom hydraulik
Momentum Group har idag tecknat avtal om att förvärva 100 procent av aktierna i Hydjan Oy. Hydjan är en specialist inom hydraulik och pneumatik för industrikunder i Finland. Hydjan kommer att ingå i affärsområdet Industry under affärsenheten Specialist.

– Förvärvet innebär ett spännande steg framåt för vår affärsenhet Specialist tillsammans med Hydjan. Med sina etablerade partnerskap med välrenommerade leverantörer och goda kundrelationer inom finska industri, stärker Hydjan vår närvaro i Finland och ger oss tillgång till ett attraktivt produktsortiment. Vi ser möjligheter till framtida tillväxt, utveckling och ytterligare förvärv inom industrikomponenter och tjänster på den finska marknaden, säger Tuomas Mäkinen, landschef för Finland på Momentum Group.

Hydjan grundades 1994 och har över 25 års erfarenhet av industriell, marin och mobil hydraulik och är en specialist inom hydraulik och pneumatik. Företaget designar kundanpassade system, enheter och cylindrar och tillhandahåller installations- och underhållstjänster för hydraulik till industrikunder i Finland. De erbjuder högkvalitativa produkter, främst hydrauliska komponenter som motorer, pumpar, rör, rördelar, flänsar och ventiler från välrenommerade tillverkare. Hydjan är certifierad partner till Bosch Rexroth sedan 1994. Verksamheten bedrivs från Helsingfors och omsätter cirka 1,2 MEUR med sex anställda.

– Vi är glada över att bli en del av Momentum Group och ser fram emot att starta vår resa tillsammans. Genom vårt partnerskap kan vi förstärka vår kapacitet inom både grossist- och tjänstesektorerna. Vårt team ser fram emot att anta nya utmaningar tillsammans med Momentum Group, säger Markku Kuosmanen, vd och delägare i Hydjan.

Tillträde sker omgående och förvärvet bedöms ha en marginell positiv påverkan på Momentum Groups resultat per aktie under innevarande räkenskapsår.

För ytterligare information vänligen kontakta:
Ulf Lilius, vd och koncernchef
Tel: 08-92 90 00

Niklas Enmark, CFO
Tel: 070-393 66 73
niklas.enmark@momentum.group

Ann-Charlotte Svensson, IR
Tel: 072-085 72 62
ann-charlotte.svensson@momentum.group

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-05-10
Utökar AI-flexibilitet över hybridmolnet10 år som VD
2024-05-09
Nyttja både plastens och metallens egenskaper
2024-05-08
RobotCenter Laxå säljer SvetsrobotstationCold forging via sourcing groups Upptäck InnovationenOlsons utökar produktkatalogen Belysning och indikering i samma lampa
2024-05-07
Industritorget expanderar Lasermaskiner för precision och effektivitet Låt oss integreraProtolabs utökar funktionaliteten RMS har allt för lagret
2024-05-06
Swecon erbjuder tilt­spinner för minigrävareInspodagen 2024 i TanåsABB utvidgar portföljenSvensk vindkraftexpertis eftertraktad i TysklandBOLIST Byggfest