SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Fördelar med kvalitativa magnetfältsmätare

Lär dig mer om den framstående G93 3-axlig Gaussmätaren
I världen vi lever i idag är det av yttersta vikt att kunna mäta och övervaka olika typer av magnetfält. Dessa mätningar är grundläggande för att säkerställa att miljöer är säkra och att elektroniska apparater fungerar korrekt. Combinova erbjuder ett brett utbud av magnetfältsmätare, inklusive den avancerade G93 3-axlig Gaussmätare, som är utformad för att ge exakta och tillförlitliga mätresultat.

Vad kännetecknar en magnetfältsmätare?


En magnetfältsmätare är ett instrument som används för att detektera och mäta styrkan och riktningen av magnetiska fält. Det finns olika typer av mätare beroende på användningsområdet, men de delar alla gemensamt målet att ge exakta mätvärden av magnetfält. Viktiga egenskaper inkluderar förmågan att mäta på olika axlar, hög noggrannhet och användarvänlighet.

Vad används de till?


Magnetfältsmätare används för ett antal applikationer inom industri, forskning och utveckling. De är viktiga för att bedöma säkerheten kring elektromagnetiska fält, kontrollera bakgrundsmagnetism i laboratoriemiljöer och för felsökning i elektroniska system. Inom medicinen används de för att säkerställa korrekt funktion av medicinsk utrustning som är känslig för magnetiska störningar.

G93 3-axlig Gaussmätare


G93 3-axlig Gaussmätare av tillverkaren Coliy representerar en framstående teknologisk innovation inom området. Med en 3-axlig mätprob mäts magnetfältet korrekt oberoende av hur probens vinklas. Med temperatur-kompenserade probrar minimerar man temperaturdriften vid mätningar. G93 använder sig av givare med den senaste generationens Hall-element. G93 har dessutom en användarvänlig design med en klar och tydlig display som gör det enkelt att avläsa mätvärden.

Varför är dessa magnetfältsmätare så viktiga?


Förståelsen och mätningen av magnetfält är avgörande i många aspekter av det moderna livet. Från att skydda känslig elektronik till att säkerställa arbetsmiljöer är fria från skadliga nivåer av elektromagnetisk strålning, spelar magnetfältsmätare en kritisk roll. De bidrar till att förebygga potentiell skada på både människor och utrustning.

Mätutrustning från Combinova


För de som är i behov av att mäta och analysera magnetfält, erbjuder Combinova en rad högkvalitativa lösningar. Med magnetsfältsmätare som G93 3-axlig Gaussmätare och många fler, är deras utbud anpassat för en mängd olika behov och tillämpningar. Besök deras hemsida för mer information och för att hitta den mätutrustning som bäst motsvarar dina behov och krav.
Kontaktinformation
Postadress
Arrende­vägen 36
16344 Spånga
Besöksadress
Arrende­vägen 36
16344 Spånga
Region
Stockholm
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
556775-9765
Grundat: 1981
Anställda: 2
Välkommen till Combinova AB!

Vi har en lång tradition i test-och mätteknik.
Sedan mer än 25 år sedan har vi tillverkat instrument för att mäta elektriska och magnetiska fält i frekvensområdet 5 Hz till 400 kHz. Instrumenten används både i laboratorier för att mäta fält från elektriska produkter och för kartläggning av fält under kraftledningar eller fält ute på arbetsplatserna. Från och med 2016-07-01 gäller nya föreskrifter från Arbetsmiljöverket som begränsar arbetstagares exponering för elektriska och magnetiska fält. I november 2016 lanserar Combinova ett nytt instrument FD10 som är utvecklat för att kunna mäta och utvärdera elektromagnetiska fält enligt de nya föreskrifterna.

Vi kompletterar våra egna instrument med magnetfätmätare från Coliy som med Hall-elementgivare mäter statiska fält. FW Bell har ett sortiment av handhållna instrument för 1- och 3-axlig mätning.

Vi säljer även Chroma:s sortimentet av testutrustning för elektonikindustrin, som programerbara elektroniska laster, programerbara AC- och DC-aggregat samt testutrustning för elsäkerhetstestning. Chroma har också ett brett sortiment av automatiska testsystem för komponenter och färdiga produketer. Systemen kan anpassas efter efter kundens testbehov.

Från Meatest säljer vi främst deras kalibreringsutrustning för mätinstrument , för en-och trefas effekt/energimätare och Specialkalibratorer för impedans och höga strömmar.

Välkommen att kontakta oss!

Agenturer

Chroma, Taiwan (Generalagent)
Elektroniska laster, programmerbara AC- och DC-källor, batteritestutrustning samt elektrisk säkerhetstestutrustning
Coliy, Kina
En- och treaxliga Hall element Gaussmeters
Meatest, Tjeckien
Kalibratorer och resistansdekader

Kontakter

Åke Amundin
VD
+46-708-201965
Mats Inge
Teknisk Chef
08-627 93 11

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-26
Stolt leverantör av mark & va-material
2024-04-25
Effektivisera städningen med en städrobot Använd vatten för att skära med precisionISCAR introducerar ny krymputrustningMöt EdmoLift på Elmia Produktionsmässor Vi ställer ut på Elmia Automation
2024-04-24
När konstant tryck och luftflöde är ett måste Elektronisk övervakning av luftkvalitén Från konstruktion till kund med Lännen AB Vandskæring A/S investerarVill du framtidssäkra din produktion?
2024-04-23
Reality Capture Från isen till affärslivetVisste du det här om magnetventiler?Panasonic anställer ny medarbetare i SverigeCognizant och Microsoft utökar AI-partnerskap
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp