SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Ifö presenterar TurboFlush

Ny banbrytande spolningsteknologi
Ifö introducerar nu en helt ny golvstående toalett, Ifö Spira Art 6250 med den unika spolningsteknologin TurboFlush. På utsidan ser modellen ut som en konventionell toalett men inuti säkerställer den nya spolningsteknologin TurboFlush en effektivare och samtidigt tystare spolning.

Ifö Spira Art 6250 har noga testats i laboratorier under framtagningen och visar på imponerande resultat vad gäller både effektivitet och ljudnivå.

- När vi tillverkar nya toaletter så testar vi spolningen motsvarande 50 års användning. Vi är ganska säkra på att detta är den tystaste och mest effektiva golvstående toaletten på marknaden. En andra spolning för att få ut allt ska inte behövas. Även om spolningsprestandan har ökat har ljudnivån minskat drastiskt så du enkelt kan använda toaletten utan att störa familjen nattetid exempelvis, säger Magnus Bergsten, produktchef på Geberit som äger varumärket Ifö.

När toaletten spolas kommer vattnet från sidan in i WC-skålen vars geometri ger en spiralformad spolning, så kallad TurboFlush. Ifö Spira Art 6250 har marknadens lägsta vattenförbrukning med fyra respektive två liters spolning, även om sex och tre liters spolning är möjlig genom en enkel justering. För jämförelse av miljöpåverkan i moderna byggprojekt finns miljövarudeklarationen EPD tillgänglig. Ifö Spira Art 6250 använder samma spolventil och flottörventil som andra Ifö Spira-toaletter. Samma reservdelar kan användas och den långa tillgänglighetsgarantin gäller.

- Som marknadsledare i produktkategorin är vi fast beslutna att fortsätta driva innovation inom golvstående toaletter för att säkerställa låg vattenförbrukning och mer komfort för slutanvändaren. Vi försöker alltid göra det så enkelt som möjligt för installatören. Den här toaletten monteras med silikon mot golvet likt flera andra Ifö-modeller, säger Magnus Bergsten.

Vid beställning av Ifö Spira Art 6250 ingår en mjukstängande hårdsits av sandwichmodell. Sitsen och locket har Quick Release, vilket betyder att de enkelt går att plocka bort för smidig rengöring. Beslagen är däremot låsningsbara, vilket är särskilt fördelaktigt i offentliga byggnader.

Modellen passar alla badrum och med sin minimalistiska nordiska design är den enkel att rengöra då utrymmen där smuts kan gömma sig är minimerade. Toaletten har den patenterade rengöringsvänliga Ifö Clean-glasyren som standard. Vid varje spolning ger Fresh WC-sticks en fräsch doft och färg. Den välkända Ifö Spira Sensor för beröringsfri spolning passar också den nya toaletten för optimal hygien.

Ifö Spira Art 6250 TurboFlush finns tillgänglig från april 2024.

För ytterligare information kontakta:
Amanda Blomberg, presskontakt Bindefeld Kommunikation
E-post: amanda@bindefeldkommunikation.se
Tel: 070-768 44 46

Petra Nilsson, Marknadschef Geberit Sverige
E-post: petra.nilsson@geberit.com
Tel: 072-743 29 27

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-26
Stolt leverantör av mark & va-material
2024-04-25
Effektivisera städningen med en städrobot Använd vatten för att skära med precisionISCAR introducerar ny krymputrustningMöt EdmoLift på Elmia Produktionsmässor Vi ställer ut på Elmia Automation
2024-04-24
När konstant tryck och luftflöde är ett måste Elektronisk övervakning av luftkvalitén Från konstruktion till kund med Lännen AB Vandskæring A/S investerarVill du framtidssäkra din produktion?
2024-04-23
Reality Capture Från isen till affärslivetVisste du det här om magnetventiler?Panasonic anställer ny medarbetare i SverigeCognizant och Microsoft utökar AI-partnerskap
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp