SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Hexagon och Dragos tecknar partneravtal

För att stärka industriell cybersäkerhet
Hexagons Asset Lifecycle Intelligence-division har tecknat ett strategiskt avtal med Dragos, en global ledare inom cybersäkerhet för driftsteknik (operational technology, OT). Tillsammans satsar företagen på att helt förvandla OT-cybersäkerhetsområdet för industrianläggningar. Samarbetet är ett svar på det ökande behovet av robusta cybersäkerhetåtgärder för industrimiljöer som följer i och med den snabba teknikutvecklingen.

Det tekniska samarbetsavtalet är fokuserat på att integrera kompletterande OT cybersäkerhetsfunktionalitet i Dragos Platform och Hexagons PAS Cyber Integrity®. Integrationen förväntas ge kunder bättre lagerdata, avancerad konfigurationshantering och överlägsen funktionalitet för upptäckt av intrång och hantering av hot, med särskilt fokus på att skydda verksamheter inom en rad viktiga infrastrukturbranscher. Samarbetet kommer att dra fördel av de båda företagens respektive styrkor, branschkunskap och fokus på innovation.

– Partnerskapet är ett stort och viktigt steg mot framtidens OT cybersäkerhet, säger Nick Cappi, Vice President med ansvar för OT Cybersecurity på Hexagon.

– Tack vare integrationen av teknologierna kan industrianläggningar som använder Hexagon och Dragos bättre nå sina säkerhetsmål. Vi ser fram emot att arbeta tillsammans och gemensamt kunna lösa större säkerhetsutmaningar för våra kunder, avslutar Nick Cappi.

Företagen kommer att integrera specialistkompetens och funktionalitet för att hantera de unika utmaningar som näringsverksamheter möter. Tillsammans ska de fokusera ännu mer på bättre säkerhet, effektivitet och produktivitet med målet att helt förvandla hur cybersäkerhetsbranschen skyddar industriell infrastruktur och värdefulla tillgångar.

– Hexagon är känt för att leverera teknologi i frontlinjen som också prioriterar trygghet och säkerhet och partnerskapet med Dragos ger ytterligare värde för verksamheter inom industri och viktig infrastruktur som använder deras teknologier, säger Matt Cowell, Global VP med ansvar för Business Development på Dragos.

– Integrationen mellan Dragos och Hexagon kommer att dra nytta av vår kompletterande funktionalitet och våra respektiva styrkor och ge ett integrerad förhållningssätt till hur säkerhet hanteras i de olika verksamhetslagren, avslutar Matt Cowell.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-26
Stolt leverantör av mark & va-material
2024-04-25
Effektivisera städningen med en städrobot Använd vatten för att skära med precisionISCAR introducerar ny krymputrustningMöt EdmoLift på Elmia Produktionsmässor Vi ställer ut på Elmia Automation
2024-04-24
När konstant tryck och luftflöde är ett måste Elektronisk övervakning av luftkvalitén Från konstruktion till kund med Lännen AB Vandskæring A/S investerarVill du framtidssäkra din produktion?
2024-04-23
Reality Capture Från isen till affärslivetVisste du det här om magnetventiler?Panasonic anställer ny medarbetare i SverigeCognizant och Microsoft utökar AI-partnerskap
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp