SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Bosch Professional håller panelsamtal på Nordbygg

Trygghet på arbetsplatsen – mer måste göras
Nära fyra av tio hantverkare oroar sig dagligen för att råka ut för en arbetsskada och 2023 blev på många sätt ett rekordår. Den 26 april på Nordbygg 2024 håller Bosch Professional tillsammans med Håll Nollan och Zengun ett panelsamtal om vilka insatser som görs för att vända trenden.

Nordbygg, vilket är Nordens största mötesplats för bygg- och fastighetsbranschen, är igång. På plats i B-hallen (B06:10) är Bosch Professional med sin senaste uppställning sladdlösa verktyg i Bosch Professional 18V-systemet, med vilka bolaget ständigt arbetar på att förbättra säkerhetsfunktionerna.

Förutom egen monter håller Bosch Professional ett seminarium, Trygghet på arbetsplatsen – mer måste göras, där företaget tillsammans med andra i branschen talar om de åtgärder som behöver göras för att förbättra arbetssituationen för hantverkare och byggarbetare. Den senaste undersökningen Bosch Professional Safety Index 2023 visade att hela fyra av tio hantverkare dagligen oroar sig för att råka ut för en arbetsskada, och när året summerades hade störst antal arbetare omkommit på arbetsplatsen sedan 2011.

Med i seminariet är Jan Samuelsson, verktygsspecialist på Bosch Professional och som efter ett 20-tal år som hantverkare själv råkat ut för besvär med vibrationsskador. Han har sällskap av Ulrika Dolietis, VD på Håll Nollan, en medlemsförening som år 2017 grundades av 17 aktörer i byggbranschen. Genom att lära av varandra, förändra kultur, utbilda, utmana och väcka opinion har Håll Nollan som mål att alla på bygg- och anläggningsplatser ska komma hem oskadda.

På byggsidan deltar Fredrik BalkåsenZengun, en ledande byggentreprenör i Storstockholm, där han är byggarbetsmiljösamordnare vid utförande (BAS-U) och delar med sig av hur de arbetar med säkerhet. Medverkar gör även Philip Weisby, influencern bakom Instagram-kontot @northerncraftman med över 40 000 följare, som nybliven egenföretagare berättar om vilka utmaningar han möter som ensam på arbetsplatsen.

Seminariet ”Trygghet på arbetsplatsen – mer måste göras” äger rum den 26 april klockan 13:30 på scenen Nordbygg Live (EH08).

Mediakontakt:
Jacob Hugosson, Geelmuyden Kiese
jacob.hugosson@gknordic.com
+46 (0) 73 586 06 50  

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-26
Stolt leverantör av mark & va-material
2024-04-25
Effektivisera städningen med en städrobot Använd vatten för att skära med precisionISCAR introducerar ny krymputrustningMöt EdmoLift på Elmia Produktionsmässor Vi ställer ut på Elmia Automation
2024-04-24
När konstant tryck och luftflöde är ett måste Elektronisk övervakning av luftkvalitén Från konstruktion till kund med Lännen AB Vandskæring A/S investerarVill du framtidssäkra din produktion?
2024-04-23
Reality Capture Från isen till affärslivetVisste du det här om magnetventiler?Panasonic anställer ny medarbetare i SverigeCognizant och Microsoft utökar AI-partnerskap
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp