SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Säkra arbetets trygghet och regelefterlevnad

Effektiv mätning av elektromagnetiska fält med FD10
Arbetsplatssäkerhet är en central fråga för alla företag, särskilt när det gäller exponering för elektromagnetiska fält (EMF). Combinovas fältmätare FD10 erbjuder en avancerad lösning för att säkerställa att arbetsmiljön uppfyller de krav som ställs av Arbetsmiljöverket och EU-direktiv. Med sin precision och mångsidighet är FD10 ett oerhört användbart verktyg för industriverksamheter som vill övervaka och minimera riskerna med EMF-exponering.

Vad är en fältmätare?


En fältmätare är ett mätinstrument som används för att detektera och kvantifiera elektriska och magnetiska fält. Dessa instrument är avgörande för att säkerställa att miljön, särskilt på arbetsplatser, håller sig inom de säkra gränser som fastställts av nationella och internationella riktlinjer. Fältmätare används inom en rad olika industrier där elektriska och magnetiska fält är närvarande, såsom elkraftsproduktion, industriell tillverkning och medicintekniska applikationer.

FD10 - En översikt över funktioner och fördelar


Mätning av både magnetiska och elektriska fält


Fältmätare FD10 från Combinova är en avancerad enhet som kan mäta både magnetiska och elektriska fält inom ett brett frekvensområde från 10 Hz till 400 kHz. Detta gör den särskilt användbar i applikationer där lågfrekventa <400 kHz fält kan förekomma, till exempel inom elkraftsdistribution, eldrivna fordon, induktionsvärmare och industriell elektrolys.

Instrumentet är utrustat med tre spolar för att exakt mäta magnetfält i alla riktningar (X, Y och Z), vilket visar den globala fältstyrkan oberoende av hur instrumentet riktas. För elektriska fält erbjuder FD10 en enaxlig mätning som är jordrefererad, vilket ger en realistisk representation av det fält en person skulle exponeras för. AFS anger referensvärden (gränsvärden) för ostörda fält. En jordrelaterad mätning av elektriska fält ger oftast högre mätvärden varför FD 10 kan användas för ”pre-compliance”-mätningar.

Följer internationella standarder och riktlinjer


FD10 är utformad för att möta de krav som ställs av både svenska och internationella standarder, såsom IEC/EN 61786–1 och Arbetsmiljöverkets föreskrift AFS 2016:3. Detta innebär att du kan vara säker på att mätningarna är tillförlitliga och att de följer de senaste reglerna för arbetsmiljö och säkerhet.

Lättanvänd PC-programvara


En av de mest användarvänliga aspekterna av FD10 är den medföljande PC-programvaran, som möjliggör fjärrstyrning av mätningar, loggning och export av mätdata till Excel. Programvaran gör det enkelt att ställa in parametrar som tid, datum, och val av mätvärden. Detta är särskilt användbart för företag som behöver dokumentera och analysera mätningar över tid.

Hög portabilitet och enkel användning


FD10 är inte bara exakt och pålitlig, utan också designad för att vara lättanvänd. Instrumentet är kompakt och levereras med en hårdplastväska, vilket gör det enkelt att transportera och använda i olika miljöer. Med bara två knappar är det enkelt att snabbt växla mellan olika mätparametrar och starta eller stoppa loggningen.

Kontakta Combinova


För företag som vill säkerställa att deras arbetsplatser uppfyller kraven för elektromagnetisk säkerhet, är Fältmätare FD10 ett viktigt verktyg. Kontakta Combinova för mer information eller för att beställa FD10. Deras experter finns tillgängliga för att hjälpa dig välja rätt lösning för dina specifika behov.
Kontaktinformation
Postadress
Arrende­vägen 36
16344 Spånga
Besöksadress
Arrende­vägen 36
16344 Spånga
Region
Stockholm
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
556775-9765
Grundat: 1981
Anställda: 2
Välkommen till Combinova AB!

Vi har en lång tradition i test-och mätteknik.
Sedan mer än 25 år sedan har vi tillverkat instrument för att mäta elektriska och magnetiska fält i frekvensområdet 5 Hz till 400 kHz. Instrumenten används både i laboratorier för att mäta fält från elektriska produkter och för kartläggning av fält under kraftledningar eller fält ute på arbetsplatserna. Från och med 2016-07-01 gäller nya föreskrifter från Arbetsmiljöverket som begränsar arbetstagares exponering för elektriska och magnetiska fält. I november 2016 lanserar Combinova ett nytt instrument FD10 som är utvecklat för att kunna mäta och utvärdera elektromagnetiska fält enligt de nya föreskrifterna.

Vi kompletterar våra egna instrument med magnetfätmätare från Coliy som med Hall-elementgivare mäter statiska fält. FW Bell har ett sortiment av handhållna instrument för 1- och 3-axlig mätning.

Vi säljer även Chroma:s sortimentet av testutrustning för elektonikindustrin, som programerbara elektroniska laster, programerbara AC- och DC-aggregat samt testutrustning för elsäkerhetstestning. Chroma har också ett brett sortiment av automatiska testsystem för komponenter och färdiga produketer. Systemen kan anpassas efter efter kundens testbehov.

Från Meatest säljer vi främst deras kalibreringsutrustning för mätinstrument , för en-och trefas effekt/energimätare och Specialkalibratorer för impedans och höga strömmar.

Välkommen att kontakta oss!

Agenturer

Chroma, Taiwan (Generalagent)
Elektroniska laster, programmerbara AC- och DC-källor, batteritestutrustning samt elektrisk säkerhetstestutrustning
Coliy, Kina
En- och treaxliga Hall element Gaussmeters
Meatest, Tjeckien
Kalibratorer och resistansdekader

Kontakter

Åke Amundin
VD
+46-708-201965
Mats Inge
Teknisk Chef
08-627 93 11

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-09-05
En storspelare i stål- och plåtbranschenFörnyar Solitas Azure Analytics specialisering Lanserar industriella OLED displayerEU:s nya AI-lag har ingen påverkan Consilium köper Daspos
2024-09-04
Soft Touch AB i ett unikt samarbeteJordfelsbrytare Typ B 125APrecisionsmätning i mobila applikationerSå blev chiplets ny stand­ard i halvledarindustrin Söderberg & Haak välkomnar Terex Ecotecs
2024-09-03
EMC-Förskruvning i rostfritt stålUndvik fukt med SMC:s nya kondensdetektorArrangerar årets automationshändelseNy wifi-brygga till Yales Marknadstrenden för rostfritt stål
2024-09-02
Mobila arbetsplattformar Lösningar för eldrift och laddning Castellum fortsätter satsningarna på solel Panasonic har lanserat sitt Secure-sortiment Bedrägerier med QR-koder
2024-08-30
New structure in PROFIBUSRobotCenter Laxå AB säljer ny stationBevegos resa fortsätterStörsta hamn­utbyggnaden på 40 årBerghs och Svensk Form skapar designutbildning