SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Förbättra dina mätningar med en DC-källa

Så fungerar dem
En programmerbar DC-källa är ett mångsidigt och nödvändigt verktyg inom många tekniska och industriella applikationer. Dessa enheter möjliggör exakt kontroll och anpassning av elektriska parametrar, vilket gör dem oumbärliga för testning, forskning och utveckling.

Vad är en programmerbar DC-källa?


En programmerbar DC-källa är en typ av strömförsörjningsenhet som kan justeras för att leverera en specifik spänning och ström inom ett visst område. Dessa enheter är utrustade med avancerad elektronik som möjliggör exakt kontroll över utgångsparametrarna, vilket är avgörande för många applikationer inom elektronik och kraftteknik.

Hur fungerar de?


Programmerbara DC-källor fungerar genom att använda intern elektronik för att omvandla och reglera inkommande ström till den önskade utgångsströmnivån. Användaren kan ställa in önskade spänningar och strömmar via ett användargränssnitt eller fjärrstyrning. Dessa inställningar kan ofta sparas och återkallas för att underlätta repetitiva testprocesser.

Huvudsakliga användningsområden


Programmerbara DC-källoranvänds i en mängd olika tillämpningar, inklusive testning av elektroniska komponenter, forskning och utveckling av nya tekniska produkter, och tillverkningsprocesser som kräver noggrann elektrisk kontroll. De är också vanliga inom telekommunikation, fordonsindustri och förnybar energi, där de används för att testa batterier, solceller och andra energilagringssystem.

Chromas programmerbara DC-aggregat



Chroma är en ledande tillverkare av programmerbara DC-källor och deras produkter är kända för sin höga precision och tillförlitlighet. Deras sortiment sträcker sig från 600W upp till 1,5MW och de erbjuder lösningar för ett brett spektrum av applikationer. Chromas enheter är utrustade med avancerade funktioner som hög precision, snabb programmering och flera skyddsmekanismer, vilket gör dem idealiska för både automatiserade testsystem och manuella testapplikationer.

Övervägningar innan köp


Innan man köper en programmerbar DC-källa är det viktigt att överväga flera faktorer, inklusive:

• Effektbehov: Bestäm vilken maximal effekt som behövs för dina applikationer.

• Precision och stabilitet: Välj en enhet som erbjuder den noggrannhet och stabilitet som krävs för dina tester.

• Användargränssnitt: Ett användarvänligt gränssnitt kan underlätta inställningar och justeringar.

• Fjärrstyrningsmöjligheter: Om fjärrstyrning är nödvändig, säkerställ att enheten stödjer detta.

• Skyddsmekanismer: Kontrollera att enheten har inbyggda skydd mot överspänning, överström och överhettning för att säkerställa säker drift.

Testutrustning från Combinova


För högkvalitativa mätinstrument och lösningar inom kraftteknik, erbjuder Combinova ett brett sortiment av programmerbara DC-källor och andra relaterade produkter, från välkända varumärken såsom Chroma. Utforska deras utbud för att hitta rätt verktyg för dina specifika behov och säkerställ högsta precision i dina tester. Besök Combinovas hemsida för mer information och kontakta deras support för expertråd och anpassade lösningar.
Kontaktinformation
Postadress
Arrende­vägen 36
16344 Spånga
Besöksadress
Arrende­vägen 36
16344 Spånga
Region
Stockholm
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
556775-9765
Grundat: 1981
Anställda: 2
Välkommen till Combinova AB!

Vi har en lång tradition i test-och mätteknik.
Sedan mer än 25 år sedan har vi tillverkat instrument för att mäta elektriska och magnetiska fält i frekvensområdet 5 Hz till 400 kHz. Instrumenten används både i laboratorier för att mäta fält från elektriska produkter och för kartläggning av fält under kraftledningar eller fält ute på arbetsplatserna. Från och med 2016-07-01 gäller nya föreskrifter från Arbetsmiljöverket som begränsar arbetstagares exponering för elektriska och magnetiska fält. I november 2016 lanserar Combinova ett nytt instrument FD10 som är utvecklat för att kunna mäta och utvärdera elektromagnetiska fält enligt de nya föreskrifterna.

Vi kompletterar våra egna instrument med magnetfätmätare från Coliy som med Hall-elementgivare mäter statiska fält. FW Bell har ett sortiment av handhållna instrument för 1- och 3-axlig mätning.

Vi säljer även Chroma:s sortimentet av testutrustning för elektonikindustrin, som programerbara elektroniska laster, programerbara AC- och DC-aggregat samt testutrustning för elsäkerhetstestning. Chroma har också ett brett sortiment av automatiska testsystem för komponenter och färdiga produketer. Systemen kan anpassas efter efter kundens testbehov.

Från Meatest säljer vi främst deras kalibreringsutrustning för mätinstrument , för en-och trefas effekt/energimätare och Specialkalibratorer för impedans och höga strömmar.

Välkommen att kontakta oss!

Agenturer

Chroma, Taiwan (Generalagent)
Elektroniska laster, programmerbara AC- och DC-källor, batteritestutrustning samt elektrisk säkerhetstestutrustning
Coliy, Kina
En- och treaxliga Hall element Gaussmeters
Meatest, Tjeckien
Kalibratorer och resistansdekader

Kontakter

Åke Amundin
VD
+46-708-201965
Mats Inge
Teknisk Chef
08-627 93 11

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-09-09
Red Hat Enterprise Linux AI nu tillgänglig Felaktig konfiguration innebär riskHär får du köra berusad full(t) lagligt
2024-09-06
ISCAR QUICK-D-MILL Tillsammans på ProcessTeknik!Fördelarna med design Weld Defects - How to Fix Lack of Fusion QuicklyFörsta årliga utdelningen av "The Ownershift Prize"
2024-09-05
Nytt sortiment radarnivågivare YstaMaskiners nyhet för ökad klippkapacitetISCAR´s LOGIQ3CHAM-familj utökas 1KOMMA5° öppnar nordiskt showroomAntar gemensamt rollen som Newsecs VD
2024-09-04
Soft Touch AB i ett unikt samarbeteJordfelsbrytare Typ B 125APrecisionsmätning i mobila applikationerSå blev chiplets ny stand­ard i halvledarindustrin Söderberg & Haak välkomnar Terex Ecotecs
2024-09-03
EMC-Förskruvning i rostfritt stålUndvik fukt med SMC:s nya kondensdetektorArrangerar årets automationshändelseNy wifi-brygga till Yales Marknadstrenden för rostfritt stål