SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

BOLIST Älvdalen

En bygghandel i generationer
BOLIST Älvdalen är den lokala bygghandeln som har drivits i generationer och som alltid har engagerat sig och varit en del i Älvdalens utveckling.

Familjeföretaget startade redan 1938, då som en lokal byggfirma. Sen har det varit en ständig utvecklingsresa och man har hela tiden haft ett extra starkt syfte, nämligen att värna om det lokala.

-Vi vill att det ska finnas ett bra utbud i Älvdalen. Vårt mål är att underlätta för alla att kunna ha möjligheten att bo kvar och inte heller behöva åka iväg för att handla in det som behövs. Om vi inte har hemma, så försöker vi beställa hem och lösa kundernas utmaningar, säger Marie-Louise Knuts, BOLIST Älvdalen.

Idag är BOLIST Älvdalen mer än en komplett bygghandel. Sedan några år har man adderat till konceptet Elon, även det för att gynna den lokala handeln.

-För oss är goda relationer a och o. Vi vill alltid upplevas som tillmötesgående, tillgängliga och lösningsorienterade. Vi håller därför öppet måndag till lördag året om, säger Erik Knuts, BOLIST Älvdalen.

Utöver butiken har BOLIST Älvdalen ett starkt engagemang i kommunen. Man grundade det museum som finns än idag och som är en hyllning till Älvdalens kultur och historia men man är även involverad i skolor, ungdomar och föreningsliv.

-Vi försöker alltid att vara med och stötta och bidra till alla som gör någonting bra för orten. Vi samarbetar också med skolorna för att hjälpa ungdomar in i arbetslivet, säger Erik Knuts.

Sedan starten har butiken och anläggningen haft en stark tillväxtresa. Sedan 1998 då Marie-Louise började sin egen resa har bolaget gått från en omsättning på cirka 4 miljoner kronor till cirka 40 miljoner kronor fram till fjolåret.

-Vi har haft en fantastisk tillväxtresa. Vi lyssnar hela tiden på vad kunderna säger och önskar. Därför har vi ständigt breddat vårt sortiment med alltifrån tungt byggmaterial till infästning, säger Marie-Louise.

Idag har butiken 10 anställda plus ungefär lika många som arbetar på timmar vid behov. Under många år har man byggt om, både inne och ute, och idag finns det väldigt stora ytor.

-Vi gjorde nyligen en omprofilering, så nu har vi ett tydligt och bra kundvarv både inne i butiken och ute på brädgården. Tillsammans med våra egna bilar kan vi ordna med leveranser inom kommunen men även till fjällvärlden, säger Erik Knuts.

Även framåt finns det planer för att fortsätta utveckla verksamheten åt rätt håll.

-Vi har ett starkt fokus på hållbarhet och vi håller just nu på med vår ISO-certifiering. Vi satsar även på utbildningar för personalen. Närmast siktar vi på Byggfesten som har blivit ett viktigt och uppskattat inslag, säger Marie-Louise.

Förutom att BOLIST Älvdalen är en aktiv lokal aktör så är bolaget även aktiv inom kedjan med flera engagemang, alltifrån de olika råd som finns men även inom de olika aktiviteter som anordnas.

-BOLIST Älvdalen är en aktiv medlem som gör och är mycket av det BOLIST som helhet står för. Man är mer än bara en bygghandel. De är drivna entreprenörer som verkar på den lokala orten och man gör allting för att hålla den lokala handeln levande, säger Magnus Hemmingberg, Kedjechef BOLIST.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-25
Ökad personlig hygien Svenska företag ökade försäljningen
2024-04-24
När konstant tryck och luftflöde är ett måste Elektronisk övervakning av luftkvalitén Från konstruktion till kund med Lännen AB Vandskæring A/S investerarVill du framtidssäkra din produktion?
2024-04-23
Reality Capture Från isen till affärslivetVisste du det här om magnetventiler?Panasonic anställer ny medarbetare i SverigeCognizant och Microsoft utökar AI-partnerskap
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga