SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Ytskydd för metall, betong och dricksvatten

Därför är det nödvändigt och viktigt
Ytskydd är en viktig åtgärd för att förlänga livslängden på material som metall, betong och komponenter i dricksvattenanläggningar. Genom att applicera ett skyddande lager kan man förhindra korrosion, erosion och andra skadliga effekter, vilket bidrar till en hållbar och säker användning.

Vad kännetecknar ytskydd?


Ytskydd innebär att man applicerar en skyddande beläggning på ytan av ett material för att förhindra skador orsakade av yttre faktorer som korrosion, kemikalier eller mekaniskt slitage. För metall används ofta epoxybaserade beläggningar eller galvanisering, medan betong skyddas med polymerbaserade tätningsmedel och membraner. För dricksvattenanläggningar krävs särskilt certifierade material som uppfyller strikta hygienkrav.

Varför är det så viktigt?


Ytskydd är kritiskt för att säkerställa långvarig prestanda och hållbarhet. Utan rätt skydd riskerar man att utsätta materialen för tidigt förfall, vilket kan leda till kostsamma reparationer och utbyte. För dricksvattenanläggningar är det dessutom avgörande för att säkerställa att vattnet förblir rent och säkert för konsumtion.

Fördelar


Ytskydd erbjuder flera fördelar:

Ökad livslängd: Skyddar mot korrosion och erosion, vilket förlänger materialens livslängd.

Kostnadseffektivitet: Minskar behovet av frekventa reparationer och utbyte av komponenter.

Säkerhet: För dricksvattenanläggningar säkerställer certifierade beläggningar att vattnet inte kontamineras.

Estetik: Bibehåller ett snyggt utseende genom att förhindra missfärgning och nedbrytning.

Viktigt att tänka på


Analysera miljön: Olika miljöer kräver olika typer av skydd.

Välja rätt material: Använd certifierade och godkända material för specifika applikationer, särskilt för dricksvatten.

Korrekt applicering: Följ tillverkarens anvisningar för applicering och härdning för att säkerställa maximal effektivitet.

Regelbunden inspektion: Underhåll och inspektera skyddade ytor regelbundet för att identifiera och åtgärda eventuella skador i tid.

Anlita pålitliga aktörer: För att säkerställa att ytskyddet appliceras korrekt och effektivt, bör man anlita erfarna och pålitliga aktörer med relevant expertis och certifieringar.

Kontakta Ståthöga


Ståthöga erbjuder expertlösningar för ytskydd av metall, betong och dricksvatten anläggningar. Med deras erfarenhet och certifierade produkter kan du säkerställa långvarigt skydd och hållbarhet för dina material. För mer information och konsultation, kontakta Ståthöga direkt via deras hemsida eller ring deras kontor för personlig service.
Kontaktinformation
Postadress
Tenn­gatan 6
60223 Norrköping
Region
Norrköping
Östergötlands län
Sverige
Organisationsnummer:
556341-5297
Grundat: 1988
Anställda: 89
Ståthöga MA Teknik är ett modernt underhållsföretag med lång tradition. Med nytänk, innovativa idéer och arbetssätt vill vi tillsammans med våra kunder utvecklas och hitta nya lösningar. För oss står kunden alltid i fokus.

Kontakter

Joakim Westlin
0705082678
Henrik Fältmars
VD
xx

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-09-04
Så blev chiplets ny stand­ard i halvledarindustrin Söderberg & Haak välkomnar Terex EcotecsManitou för hela slanten Rockpanel stärker sitt engagemang Innovation, utbildning och gemenskap i fokus
2024-09-03
EMC-Förskruvning i rostfritt stålUndvik fukt med SMC:s nya kondensdetektorArrangerar årets automationshändelseNy wifi-brygga till Yales Marknadstrenden för rostfritt stål
2024-09-02
Mobila arbetsplattformar Lösningar för eldrift och laddning Castellum fortsätter satsningarna på solel Panasonic har lanserat sitt Secure-sortiment Bedrägerier med QR-koder
2024-08-30
New structure in PROFIBUSRobotCenter Laxå AB säljer ny stationBevegos resa fortsätterStörsta hamn­utbyggnaden på 40 årBerghs och Svensk Form skapar designutbildning
2024-08-29
Träffa Fabeo på Entreprenad Live!Nya nödutrymnings­beslag från ASSA ABLOYAnpassningsbara RGB-lampor Digitala tvillingar ökar effektivitet & hållbarhet Starkt momentum i flera delar av CapSeks portfölj