SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

XL-BYGG - Årets Bygg­materialhandlare 2024

MaterialMännen utses till Guldtrucken 2024
Byggmaterialhandlarna har idag tilldelat XL-Bygg MaterialMännen utmärkelsen Årets Byggmaterialhandlare 2024 och priset Guldtrucken. Syftet med priset är att uppmärksamma en byggmaterialhandel som är ett föredöme för branschen ur hållbarhets-, digitaliserings- eller attraktivitetsperspektiv.

Årets tema är Göra skillnad som syftar till att lyfta fram de fantastiska insatser som görs i branschen varje dag och över hela landet. Genom priset vill Byggmaterialhandlarna lyfta fram goda exempel och skapa inspiration och motivation för andra inom branschen. Ett trettiotal företag nominerades innan sommaren och juryn som utgörs av Byggmaterialhandlarnas Attraktivitetsråd utsåg fem finalister. Därefter har knappt 2 000 personer röstat fram vinnaren i tävlingen.

- Det finns många utmaningar i branschen och det finns också många goda projekt som pågår som är värda att lyftas fram. Enligt våra egna undersökningar utgör kvinnor enbart en fjärdedel av de sysselsatta i vår bransch. MaterialMännens satsning är därför ett utmärkt exempel hur byggmaterialhandeln kan göra skillnad och bidra till att både fler kvinnor söker sig till vår bransch och dessutom tar en ledande roll, säger Monica Björk, VD på Byggmaterialhandlarna.

- Det är en ära att få vinna priset i tuff konkurrens med många andra bra och starka bidrag. Det är en riktig laginsats och det ger oss alla än mer energi till att fortsätta sprida detta viktiga budskap. Vi vill vara med och göra skillnad i branschen på riktigt, säger Linda Carlsson, VD XL-BYGG MaterialMännen och en av grundarna till Ett riktigt nätverk.

XL-BYGG har tidigare vunnit Guldtrucken genom sitt samhällsinitiativ XL-Hjälpen som syftar till att förverkliga föreningars byggdrömmar.

- Vi är väldigt stolta över att våra initiativ skapar ett starkt engagemang, både inom kedjan men också i branschen och i samhället i stort. Vår verksamhet av fria entreprenörer bygger på alla de drivna och duktiga människor som vi har. Men vi vill, och vi behöver, få in ännu fler drivna kvinnliga entreprenörer och kollegor som vill vara med och leda, driva och utveckla vår affär tillsammans, säger Carl Littlewood, Kedjechef XL-BYGG.

Juryns motivering
Linda Carlsson (XL-BYGG MaterialMännen), har tillsammans med Linda Nyberg (XL-BYGG Nybergs Ed), Ulrika Veid (XL-BYGG Åkersberga) och Helene Ebelvod (XL-BYGG JBM) tagit initiativet till Ett riktigt nätverk, ett kvinnligt nätverk med syftet att locka ny kompetens och skapa en jämlik bransch. Dessa fyra kvinnor är verkliga förebilder för andra kvinnor att välja ledande positioner inom byggmaterialhandeln.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-09-19
Dana Lim utökar 4 tips för att optimera webbtrafiken Banbrytande broprojekt
2024-09-18
Montico har startat en helt ny utbildningsformMotviktstruckar - gör informativa valVi ses på Scanautomatic och ProcessteknikEnkelhet i fokus En livsviktig säkerhetsåtgärd
2024-09-17
Olsons skapar nya relationer MCS Hyrsystem väl­komnar Anders Siktning och separering med siktskoporAvancerad chipmontering och kapslingKyocera nu certifierad DMG MORI-partner
2024-09-16
Unik satsning med en rullande mässmonterLyfta tungt?Hur man snabbt fixar svetsporer?Neobo har godkänts Ny rapport understryker hotet
2024-09-13
Water Jet Sweden lanserar produktnyhet TransformatorstationerSalesforce går all in på AI-agenterVerizon Business deltar på IBC2024 Plattformar för att skapa innehåll och samarbeta