SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

WEG Scandinavia utökar verksamheten

Med ett nytt kontor i Norge
WEG, en ledande motor-, driv- och växellådstillverkare, har meddelat ytterligare expansion i Skandinavien i och med öppnandet av ett nytt kontor i Bergen, Norge. Som en del av den befintliga WEG Scandinavia-filialen kommer Norgekontoret att etablera en större närvaro i regionen, i linje med WEG:s vision för långsiktig tillväxt och utveckling i Skandinavien.

Med det nya försäljningskontoret i centrala Bergen avser WEG att tillhandahålla omfattande support och skräddarsydda lösningar för industriell utrustning till norska kunder. Med fokus på att marknadsföra, sälja och tillhandahålla ett brett utbud av produkter, inklusive motorer, variabla frekvensomriktare (VFD:er), generatorer och växelmotorer, syftar WEG:s investering i det nya kontoret till att uppfylla de skiftande behoven inom den norska industrisektorn.

”Vi ser stor potential på den norska marknaden, särskilt inom segment som olje- och gasindustrin”, säger Anders Näzell, vd på WEG Scandinavia. ”I takt med att Norge i allt högre grad fokuserar på att klara sina nationella hållbarhetsmål kommer det att finnas ett behov för landet att övergå från sitt traditionella beroende av olje- och gasindustrin och minska koldioxidutsläppen från dessa verksamheter.”

WEG:s eget Carbon Neutral Program syftar till att minska utsläppen av växthusgaser med 52 procent till år 2030 och uppnå nettonollutsläpp till år 2050.

”Som en del av vårt engagemang för hållbarhet vill vi etablera ett starkt fäste i Norge för att stödja landet i dess övergång. Vårt produktsortiment, inklusive elmotorer, VFD:er och generatorer, erbjuder hållbara och energieffektiva sätt att minska beroendet av fossila bränslen.”

På den nya anläggningen kommer företagsutvecklingschefer att övervaka verksamheten i Norge. Dessutom planerar WEG att utnyttja befintliga partnerskap med väl ansedda organisationer som Karsten Moholt för att förbättra sin servicekapacitet över hela landet.

”Vi strävar efter att stärka partnerskap och samarbeten med lokala företag för att driva innovation och värde för våra kunder”, tillade Näzell.

Expansionen visar på WEG:s engagemang för att göra betydande investeringar i Norge för att säkerställa att det kan ge omfattande support och leverera mer kostnadseffektiva, miljövänliga och effektiva tekniska lösningar till marknaden.

I framtiden förväntar sig WEG ytterligare expansion och potentiell rekrytering av tekniska försäljningsingenjörer för att stödja sin växande verksamhet.

För mer information om WEG Scandinavia, besök hemsidan.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-09-19
Dana Lim utökar 4 tips för att optimera webbtrafiken Banbrytande broprojekt
2024-09-18
Montico har startat en helt ny utbildningsformMotviktstruckar - gör informativa valVi ses på Scanautomatic och ProcessteknikEnkelhet i fokus En livsviktig säkerhetsåtgärd
2024-09-17
Olsons skapar nya relationer MCS Hyrsystem väl­komnar Anders Siktning och separering med siktskoporAvancerad chipmontering och kapslingKyocera nu certifierad DMG MORI-partner
2024-09-16
Unik satsning med en rullande mässmonterLyfta tungt?Hur man snabbt fixar svetsporer?Neobo har godkänts Ny rapport understryker hotet
2024-09-13
Water Jet Sweden lanserar produktnyhet TransformatorstationerSalesforce går all in på AI-agenterVerizon Business deltar på IBC2024 Plattformar för att skapa innehåll och samarbeta