SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Volkswagen Finans Sveri­ge breddar erbjudande

Erbjuder förmånscyklar via Lease a Bike
Volkswagen Finans Sverige utökar sitt tjänsteutbud och erbjuder sina kunder cykelleasing genom förmånscykelaktören Lease a Bike. Företag kan nu leasa cyklar och elcyklar till sina anställda och på så sätt tillgodose ett bredare och mer hållbart mobilitetsbehov.

I september 2023 förvärvade Volkswagen Financial Services 49 procent av aktierna i Pon:s dotterbolag för cykelleasing, Bike Mobility Services, som i sin tur äger förmånscykeltjänsten Lease a Bike. Tillsammans siktar de på att bli ledande inom den snabbt växande marknaden för cykel- och elcykelleasing.

Lease a Bike tillhandahåller arbetsgivare möjligheten att erbjuda sina anställda ett hållbart och hälsosamt mobilitetsalternativ i form av leasing av förmånscyklar. Bolaget är Europas ledande förmånscykelleverantör med totalt över 600 000 leasade cyklar och över 65 000 anslutna företag i sex länder. Nu utvecklar Volkswagen Finans Sverige sitt partnerskap med Lease a Bike och inkluderar förmånscykelleasing i sitt mobilitetserbjudande, i ett steg mot att göra sin fordonsflotta ännu mer hållbar.

– Genom att erbjuda leasing av förmånscyklar vill vi nå ut till många kunder och uppfylla vårt mål att vara en ledande leverantör av framtidens mobilitetslösningar. Lease a Bike erbjuder en attraktiv tjänst som gör att vi kan bredda vårt utbud och erbjuda grönare transportlösningar för fler, säger Edward Kairenius, Head of Fleet Sales & Business Development på Volkswagen Finans Sverige.

Tjänsten som Lease a Bike erbjuder innebär att anställda kan välja valfri cykel hos en lokal återförsäljare och använda den både i arbetet och på fritiden. Efter leasingperiodens 36 månader finns sedan möjligheten att köpa ut cykeln till ett förmånligt pris. Tjänsten är helt automatiserad och med varje förmånscykel ingår en heltäckande försäkring samt stöd genom hela processen för både arbetsgivare och anställda. Tack vare skattefördelarna med leasing av företagscyklar, kan anställda spara upp till 40 procent jämfört med ett privatköp.

Växande marknad för förmånscyklar – kör om förmånsbilar
Bara under de senaste åren har förmånscyklar ökat kraftigt i popularitet. Sedan Lease a Bike introducerades på den svenska marknaden 2022 har bolaget växt med över 2 000 anslutna arbetsgivare och 250 anslutna cykelåterförsäljare. En ny undersökning* från Gröna Mobilister från 2024 visar att förmånscyklar har ökat till den grad att de nu är vanligare än förmånsbilar i Sveriges kommuner.

– Vi ser en uppåtgående trend för förmånscyklar, ny statistik visar till och med att förmånscyklar har kört om förmånsbilar. Skattelättnaden som infördes på cykelförmåner 2022 har gjort att fler arbetsgivare uppmärksammat förmånscykeln som en eftertraktad personalförmån, som gynnar både anställda och miljön. Vi är mycket glada över att Volkswagen Finans Sverige vill vara del av den utvecklingen, säger Daniel Fathi-Najafi, Country Manager på Lease a Bike Sverige.

* Enkätundersökning från Gröna Mobilister 2024.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-06-28
Southco lanserar gångjärn E6-73Ny undersökning om GenAI
2024-06-27
Födelsedag 60-års Rockwell arrangerar år­ets automationshändelse Optimera kabelhanteringen Saab tecknar kontraktOKQ8 Bank har tecknat ett 3 årigt avtal
2024-06-26
XMOR® revolutionerar grävandetInga maskiner är för stora för ossTrejon lanserar CONDORÅtervunnet material möter AI ROCKWOOL bygger stenullsfabrik i Sverige
2024-06-25
ISCAR LOGIQ6TURN - NYA unika svarvskär Modernt tillverkningssätt för framtidens industriProdukter som sprider glädjeNytt produktsortimentLanserar avancerad kaffebryggningslösning
2024-06-24
Boardingen är öppenSwecon uppdaterar sin maskinflottaVärmekameror vs. pyrometrarInstallation av MiR600 hos Weland PlasticEtt måste för framtidens industri