SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Vinnare IFOY 2024

Jungheinrich elektriska ledstaplare EJC 112i
IFOY prisar Jungheinrich ledstaplare EJC 112i i kategorin “Warehouse Truck highlifter" som den mest kompakta och kraftfulla elektriska ledstaplaren i sin klass. EJC 112i sätter nu standarden inom sitt segment med en i särklass hög restkapacitet på 650 kg på 4,70 meters höjd.

Ceremonin för International Intralogistics and Forklift Truck of the Year (IFOY) Awards 2024 ägde rum i Baden, Österrike. Jungheinrich innovativa elektriska ledstaplare EJC 112i prisades med det prestigefyllda priset i kategorin "Warehouse Truck highlifter". EJC 112i är den mest kompakta och kraftfulla elektriska ledstaplaren i sin klass.

Innovativ litiumjonteknik
Jungheinrich har för första gången satsat på användning av toppmodern litiumjonteknik i en ledstaplare i instegssegmentet. För att spara utrymme integrerade Jungheinrich litiumjonbatteri i trucken, som är mycket mindre än traditionella blysyrabatterier.

Imponerande svängradie och kompakt design
EJC 112i med ett 100 Ah-batteri har ett L2-mått på bara 604 mm, vilket gör den 19 mm kortare än den mest kompakta konkurrerande trucken på marknaden. Resultatet är en imponerande svängradie som gör det möjligt för även mindre erfarna användare att manövrera trucken enkelt, exakt och säkert, även i trånga gångar och lagerutrymmen.

"Regeln gäller inte längre att ju mindre och lättare batteriet och trucken är, desto lägre blir stabiliteten och därmed även den återstående restkapaciteten. Med EJC 112i har vi lyckats åstadkomma en kombination av kompakthet och prestanda som är oöverträffad i detta segment", förklarar Christian Erlach, högst ansvarig för sälj- och marknadsföring på Jungheinrich.

Ökad stabilitet och lyftkapacitet
Genom att optimera truckens tyngdpunkt har stabiliteten hos den elektriska ledstaplaren förbättrats betydligt ännu en gång. Resultatet är en avsevärd ökning av restkapaciteten med upp till 250 kg. EJC 112i sätter nu standarden inom sitt segment med en restkapacitet på 650 kg på 4,70 meters höjd. Den elektriska ledstaplaren imponerar också med sina särskilt snabba lyft- och sänkhastigheter.

Om IFOY Award
IFOY står för International Intralogistics and Forklift Truck of the Year och delas ut till de mest effektiva och innovativa lösningarna inom intralogistik. Priset är förknippat med stor teknisk expertis och anses vara det ledande priset inom området. Vinnarna utses av en oberoende jury bestående av ledande branschjournalister genom tester och vetenskapliga kontroller av funktion och innovation.

IFOY Award organiseras av den tyska branschorganisationen VDMA Materials Handling and Intralogistics Association samt sponsras av tyska förbundsministeriet för ekonomi och energi. Med totalt 14 vinster sedan starten 2013 räknas Jungheinrich till de mest framgångsrika IFOY-vinnarna.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-06-26
Vad är egentligen hög­hastighetsbearbetning?Fossilfria leveranser från Wolt Bostaden viktigaste framtidsfråganDet eviga livet för elbilsbatterier närmar sigFem nya medlemmar
2024-06-25
ISCAR LOGIQ6TURN - NYA unika svarvskär Modernt tillverkningssätt för framtidens industriProdukter som sprider glädjeNytt produktsortimentLanserar avancerad kaffebryggningslösning
2024-06-24
Boardingen är öppenSwecon uppdaterar sin maskinflottaVärmekameror vs. pyrometrarInstallation av MiR600 hos Weland PlasticEtt måste för framtidens industri
2024-06-21
Undvik vanliga misstag vid fasadmålning
2024-06-20
Tålighet och avancerad teknik kombineratServicetekniker på Swecon i Staffanstorp!Heta försök på Swerim med salt i fokus20-årig funktionsgaranti för...Stora elbehov, men få företag har information