SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Vibrerar din pump?

Orsaken kan vara feljusterade axlar
Vibrationer i en pump är ett vanligt problem som kan orsaka både driftsstörningar och för tidigt slitage på maskinkomponenter. En av de främsta orsakerna till dessa vibrationer är felaktig axeluppriktning. När axlarna inte är korrekt linjerade, skapas obalanserade krafter som leder till vibrationer. Detta kan resultera i skador på lager, tätningar och andra viktiga komponenter.

Tecken på att axeluppriktningen kan vara felaktig inkluderar ökade vibrationer, förkortad livslängd på maskindelar, oväntade driftstopp och överhettning av motorn. Om dessa problem ignoreras kan de leda till allvarliga maskinhaverier och dyra reparationer.

Hur du löser problemet med axeluppriktning


För att lösa problemet bör en noggrann axeluppriktning genomföras. Detta kan göras manuellt, men den mest effektiva metoden är att använda laserbaserade uppriktningssystem. Dessa system ger snabb och exakt justering, vilket minskar risken för framtida problem.

Fördelarna med korrekt axeluppriktning


Korrekt axeluppriktning ger flera fördelar, såsom förlängd livslängd på pumpen, minskad energiförbrukning och lägre underhållskostnader. Dessutom bidrar det till säkrare drift och minskar risken för oväntade haverier.

Sammanfattning


Sammanfattningsvis är vibrationer ofta ett tydligt tecken på att axlarna i en pump behöver justeras. Genom att utföra en korrekt axeluppriktning kan du förbättra både effektiviteten och livslängden på din utrustning, samtidigt som du minskar risken för kostsamma reparationer och driftstopp. Kontakta Acoem idag för snabb och precis axeluppriktning som minskar vibrationer och förlänger pumpens livslängd.
Kontaktinformation
Postadress
Box 7
43121 Mölndal
Besöksadress
Östergårds­gatan 9
43121 Mölndal
Region
Mölndal
Västra Götalands län
Sverige
Organisationsnummer:
556238-4437
Grundat: 1984
Anställda: 45
ACOEM AB (tidigare ELOS Fixturlaser) är ett globalt företag med en ledande position i utvecklingen av innovativ och användarvänlig utrustning för axeluppriktning under varumärket Fixturlaser. Genom att hjälpa industriföretag över hela världen att bli exakt uppriktade och eliminera allt som inte är det, minimerar vi onödigt slitage och produktionsstopp. I slutändan gör detta våra kunder mer lönsamma och vår miljö mer hållbar.
Välkommen att kontakta oss för mer information om våra Fixturlaser-produkter för axeluppriktning och geometriska mätningar!

Certifieringar

ISO 14001:2004 – ISO 9001:2008

Kontakter

Ulrika Rafstedt
0702-225690
Gunnel Larsson
Marknadsassistent
+46 31 7062832

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-09-10
LG på IFA 2024
2024-09-09
Safe Control blir en del av GBA GroupInviger utbyggnad av fabriken i ArvikaLicenssvets – det är det och så fungerar det!Eaton lanserar 5P Gen 2 UPSNiondeklassare deltar i yrkesmässa
2024-09-06
ISCAR QUICK-D-MILL Tillsammans på ProcessTeknik!Fördelarna med design Weld Defects - How to Fix Lack of Fusion QuicklyFörsta årliga utdelningen av "The Ownershift Prize"
2024-09-05
Nytt sortiment radarnivågivare YstaMaskiners nyhet för ökad klippkapacitetISCAR´s LOGIQ3CHAM-familj utökas 1KOMMA5° öppnar nordiskt showroomAntar gemensamt rollen som Newsecs VD
2024-09-04
Soft Touch AB i ett unikt samarbeteJordfelsbrytare Typ B 125APrecisionsmätning i mobila applikationerSå blev chiplets ny stand­ard i halvledarindustrin Söderberg & Haak välkomnar Terex Ecotecs