SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Vi ska bidra till effektiv­iteten och säkerheten

Jesper Salskov har precis tillträtt som ny VD
Ny VD för PERI i Sverige och Danmark.

Den branscherfarne profilen kommer i sin nya roll att utgå från form- och ställningsleverantörens mission om att göra byggandet enklare, säkrare och mer effektivt.

I juni började Jesper Salskov som ny VD hos PERI, som levererar form- och ställningssystem till bygg- och anläggningsbranschen. Med ledande positioner hos färgtillverkaren AkzoNobel och vägmarkeringsleverantören Geveko Markings, samt 17 år hos Velux, har han gedigen branscherfarenhet med sig i bagaget.

Det är också ett välgrundat familjeägt företag med starka värderingar som Jesper Salskov kliver in i. Den tyska PERI-koncernen har funnits i 55 år och dotterbolaget i Sverige, som idag har över 150 anställda, firade förra året 30-årsjubileum.

Börjar med att känna av läget
De senaste åren har form- och ställningsleverantören upplevt kontinuerlig tillväxt, med en omsättning på cirka 450 miljoner SEK bara i Sverige, och Jesper Salskov hoppas med sin erfarenhet inom byggbranschen och infrastrukturprojekt kunna bygga vidare på denna framgång.

Han beskriver sig själv som en "hands-on" ledare och ser fram emot att komma ut och möta PERI:s kunder tillsammans med sina medarbetare. Men inledningsvis kommer han att prioritera att få en god förståelse för företaget:

- Det är en oerhört välfungerande organisation med ett gott rykte på marknaden och bland kunderna, så det finns inget behov av snabba beslut eller förändringar i riktningen. Därför vill jag gärna börja med att känna av läget, dra mina egna erfarenheter och lära känna kulturen och medarbetarna väl innan jag funderar på vad strategin ska vara. Jag tror generellt att långsiktiga mål bäst uppnås genom att ta dem steg för steg, säger Jesper Salskov.

Kompromissar inte med missionen
En sak är dock säker. Den nya VD:ns beslut kommer att utgå från företagets mission om att göra byggandet enklare, säkrare och mer effektivt.

- Alla våra lösningar ska bidra till att säkerställa våra kunders effektivitet i form av till exempel platsbesparing eller tidsbesparing. I många fall kräver det rådgivning och differentierade lösningar särskilt anpassade till de enskilda projektens krav, vilket vi är kända för, förklarar Jesper Salskov och avslutar:

- En parameter som säkerhet är också avgörande för oss. Vi säger hellre nej till ett uppdrag än att kompromissa med säkerheten. När det till exempel gäller våra ställningssystem, måste och ska vi garantera att ställningarna är stabila och säkra under alla väderförhållanden.

Läs mer om PERI här: https://www.peri.se/

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-06-25
Jämställdhet – ett ständigt pågående arbeteÅrlig analys visar stadig tillväxtHur COBOTs påverkat industrin
2024-06-24
Boardingen är öppenSwecon uppdaterar sin maskinflottaVärmekameror vs. pyrometrarInstallation av MiR600 hos Weland PlasticEtt måste för framtidens industri
2024-06-21
Undvik vanliga misstag vid fasadmålning
2024-06-20
Tålighet och avancerad teknik kombineratServicetekniker på Swecon i Staffanstorp!Heta försök på Swerim med salt i fokus20-årig funktionsgaranti för...Stora elbehov, men få företag har information
2024-06-19
Allt du behöver veta om skjutstativstruckar Säkerhetsåtgärder vid användning av laser Gradsaxar för plåtbearbetning Utökad kapacitet och höjd kvalitetKraften med 3D-utskrift