SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Vi presenterar CoroMill® MS20

Ett pålitligt och mångsidigt hörnfräsningskoncept
Kompromisslös förträfflighet i rostfritt stål och varmhållfasta superlegeringar

Cutting tool specialist Sandvik Coromant är stolta över att kunna presentera CoroMill® MS20, en sann 90-gradig hörnfräsningslösning. Den är noggrant framtagen för grovbearbetning och finbearbetning i rostfritt stål och varmhållfasta superlegeringar, och säkerställer kompromisslös säkerhet, mångsidighet och produktivitet.

”CoroMill® MS20 är vår nya ensidiga förstavalslösning med två eggar för sann 90-gradig hörnfräsning i ISO M- och ISO S-material, som lämpar sig särskilt väl för flygindustrin och olje- och gasindustrin”, säger Sangram Dash, Global Product Application Specialist för vändskärsfräsning hos Sandvik Coromant. ”Tack vare sin mångsidighet imponerar CoroMill® MS20 vid upprepad hörnfräsning, planfräsning, linjär interpolering och spiralinterpolering, fullspårsfräsning samt dykfräsning.”

En av de egenskaper som sticker ut hos CoroMill® MS20 är den optimerade geometrin som har skräddarsytts för olika ISO-material för att säkerställa ökad eggsäkerhet. ”Användarna kommer först och främst att märka hur tillförlitliga CoroMill® MS20-skären är, med ett förutsägbart och gradvis slitmönster på skäreggen, även i krävande applikationer”, säger Dash. ”Allt som allt är det ett oerhört säkert koncept som möjliggör ökad produktivitet.”

Bästa kvalitet, bästa resultat
Kombinationen av skärkroppar och skär av hög kvalitet säkerställer en utmärkt ytjämnhet och optimal väggkvalitet (utan steg) vid upprepad hörnfräsning.

Den robusta skärkroppen har hög grad av måttkontroll då den noggrant stämmer av den nominella diametern med snävare toleranser vid axiella och radiella kast. Detta resulterar i en förbättrad komponentkvalitet, färre kasseringar och en längre skärlivslängd.

Skären har tillverkat enligt en ny pressningsteknik och erbjuder en överlägsen måttnoggrannhet, vilket ytterligare förbättrar både komponentkvaliteten och skärlivslängden. Den höga noggrannheten hos det direktpressade CoroMill® MS20-skäret gör det möjligt att ersätta periferislipade geometrier med liknande prestanda.

”Du ska inte behöva kompromissa vid hörnfräsning”, avslutar Dash. ”Oavsett om din prioritet är problemfri bearbetning, hög produktivitet eller ökad kostnadseffektivitet, tar vårt nya koncept för hörnfräsning, CoroMill® MS20, hand om jobbet.”

Sortimentet omfattar skärkroppar i intervallet 15,8–84 mm (med motsvarande fräsar i tum), samt skär med optimerade geometrier för applikationer i rostfritt stål och varmhållfasta superlegeringar.

Sandvik Coromant
Tillsammans med kunder och partners banar Sandvik Coromant väg för en hållbar framtid genom att leverera verktygslösningar till tillverkningsföretag i hela världen. Mer än åttio års praktisk erfarenhet har gett oss omfattande och djupgående kunskaper om skärande bearbetning. Den expertisen gör att varje utmaning är en möjlighet till innovation, samarbete och nyskapande lösningar. Vårt mål är att åstadkomma positiv förändring genom hållbarhet, effektivitet och tillväxt. På så sätt formar vi en framtid som främjar innovationskraft. Sandvik Coromant – en del av maskinteknikkoncernen Sandvik – formar framtiden tillsammans.

För mer information, besök www.sandvik.coromant.com eller följ diskussionerna på sociala medier.

Kontaktuppgifter för redaktionella frågor:

Anne Björck – Global PR – Sandvik Coromant
Tel: +46 706163274
E-post: anne.bjorck@sandvik.com

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-10-08
Nya banbrytande steg
2024-10-07
Så löser Siemens lagringsutmaningarBetalningsindustrin står inför en ny världsordning HMS Networks förvärvar PEAK-System Technik Nyheter från BrysselAWS skapar AI-driven superhjärna för Formel 1
2024-10-04
Moussi Montage lanserar ny serie Så kringgår spammarna skräppostfiltrenLeveransproblemen som hotar e-handelns tillväxtLanserar nya Optimizely Personalization Förvandlar kontor till nytt Scandic Go-hotell
2024-10-03
Moussi Montage Intro­ducerar nya fönstergaller Vinning satsar på "Närskrotat"OilQuick auktionerar ut rosa Grab John-skopa Gnosjö Automatsvarv­ning går mot strömmen Besök vår monter på Scanautomatic!
2024-10-02
Moussi Montage förbättrar smidstjänster The Future of Automation and DigitalizationOMP deltar i byggandet av en fiskväg Nytt strategiskt partnerskapASSA ABLOY på Skydd