SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Vertivs nya förintegrerade IT-rack

Designade för krävande edgemiljöer
SmartCabinet ID erbjuder energiförsörjning, kylning, miljöskydd och fysisk säkerhet på en liten yta

Den ökade populariteten för edgetillämpningar gör att viktig utrustning flyttas från stora datacenter till mer krävande miljöer. Värme, luftfuktighet, luftkvalitet och fysisk säkerhet blir stora utmaningar. Därför lanserar Vertiv SmartCabinet ID, som är en komplett, helt sluten enracksenhet som tillhandahåller energiförsörjning, kylning och miljöskydd för edgeinstallationer. SmartCabinet ID finns tillgänglig i olika rackstorlekar, som 24U och 42U, med kylkapaciteter på 3,5 kW och 7,0 kW.

Lanseringen är välkommen eftersom existerande produkter som har designats för skyddade miljöer i stora datacenter ofta lämnar en del i övrigt att önska för krävande edgemiljöer.

Den förslutna SmartCabinet ID skyddar IT-utrustning mot smuts, damm och skiftande temperaturer, vilka ofta förekommer i lager, på fabriksgolv och i andra miljöer där edgeinstallationer är vanliga. Den är vattenskyddad enligt standarden IP54, vilket ger skydd mot aktiva sprinklersystem inomhus. Inbyggda reservfläktar ger kylning under strömavbrott eller om det ordinarie kylsystemet fallerar. En inbyggd tryckkänslig bildskärm med funktioner för kommunikation möjliggör både lokal administration och fjärrhantering av viktiga funktioner. Alarm och meddelanden kan skräddarsys för både lokala användare och fjärranvändare. Det finns elektroniska lås som tillval, vars användning kan loggas.

SmartCabinet ID lämpar sig väl för edgemiljöer för att den tar lite plats. Varken det integrerade kylsystemet eller energiförsörjningen använder något U-utrymme i racket, vilket ger mer plats för servrar och annan IT-utrustning.

Vertiv erbjuder också ett komplett utbud av tjänster för SmartCabinet ID, som installation och driftsättning, preventivt underhåll och utökad garanti, vilket ger orosfri användning i krävande miljöer. Enheten är även kompatibel med Vertivs rackmonterade UPS-enheter Vertiv Liebert GXT5 och Vertiv Liebert GXT5 Lithium Ion för avbrottsfri drift.

– Edgeinstallationer som finns i till exempel industrimiljöer, logistikverksamheter och kommersiella fastigheter möjliggör affärskritiska applikationer. Men det är en utmaning för IT-avdelningar att upprätthålla tjänstenivåer som vi är vana vid från traditionella datacenter. SmartCabinet ID har designats för att klara av de krävande miljöer med fysiska säkerhetsrisker som finns i många edgeinstallationer. Det tillhandahåller även den energiförsörjning och kylning som krävs i sådana miljöer, säger Alex Pope, global chef för edgesystem på Vertiv.

SmartCabinet ID kan ses med Vertiv XR som är en applikation för förstärkt verklighet (AR). Den kan laddas ner till smartmobiler och surfplattor. Med Vertiv XR går det att se enheten i dess rätta miljö ur olika vinklar och att undersöka detaljer.

Läs mer om SmartCabinet ID och andra förintegrerade lösningar från Vertiv på vertiv.com.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-09-19
Dana Lim utökar 4 tips för att optimera webbtrafiken Banbrytande broprojekt
2024-09-18
Montico har startat en helt ny utbildningsformMotviktstruckar - gör informativa valVi ses på Scanautomatic och ProcessteknikEnkelhet i fokus En livsviktig säkerhetsåtgärd
2024-09-17
Olsons skapar nya relationer MCS Hyrsystem väl­komnar Anders Siktning och separering med siktskoporAvancerad chipmontering och kapslingKyocera nu certifierad DMG MORI-partner
2024-09-16
Unik satsning med en rullande mässmonterLyfta tungt?Hur man snabbt fixar svetsporer?Neobo har godkänts Ny rapport understryker hotet
2024-09-13
Water Jet Sweden lanserar produktnyhet TransformatorstationerSalesforce går all in på AI-agenterVerizon Business deltar på IBC2024 Plattformar för att skapa innehåll och samarbeta