SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Trygga lösningar med lastsäkringskuddar

Undvik godsskador under transport med hjälp av lastsäkringskuddar
Lastsäkringskuddar är viktiga hjälpmedel för att säkra gods under transport. Dessa kuddar erbjuder en flexibel och kostnadseffektiv lösning för att förhindra att lasten rör sig och riskerar att skadas under transport, oavsett om det sker i containers, lastbil, tåg eller båt. Lastsäkringskuddar bidrar till att kraftigt minska kostsamma godsskador för företag, och samtidigt till en hög säkerhet för all personal som transporterar godset fram till sin slutdestination.

Vad är lastsäkringskuddar?


Lastsäkringskuddar är en produkt som säkrar gods under transport. De placeras i tomrummet mellan godset i exempelvis en container. Därefter fylls de mycket snabbt med tryckluftluft från en kompressor, eller med hjälp av en portabel luftpåfyllare tills godset är förstängt. På detta sätt elimineras risken för skador under transport. Dessa kuddar är enkla att använda och kan snabbt anpassas till olika typer av laster och transportmedel.

Material och komponenter


Materialen som används är av hög kvalitet som garanterar hållbarhet och pålitlighet. Insidan består av en trelagers koextruderad polyetenfilm för att på bästa sätt säkerställa att kudden är lufttät. Utsidan är tillverkad av ett unikt våtstarkt krysslaminerat kraftpapper som ger styrka och formstabilitet, vilket är särskilt viktigt vid höga temperaturer i en lastbärare. Kuddarna är utrustade med patenterade ventiler för enkel och snabb fyllning. Denna konstruktion gör dem inte bara robusta, utan också motståndskraftiga mot punktering, slitage och vatten.

Lastsäkringskuddar från Tetec tillverkas av Bates Cargo-Pak, Signode Denmark ApS. Bates Cargo-Pak är en världsledande tillverkare av lastsäkringskuddar och även originalet sedan 1975. Deras produkter kännetecknas av hög kvalitet och tillförlitlighet, vilket gör dem till ett förstahandsval för många företag världen över. Bates Cargo-Pak använder ett miljövänligt våtstarkt krysslaminerat kraftpapper, exklusivt framtaget för deras kuddar, vilket gör produkterna både starka och hållbara. De har ett brett sortiment av kuddar som passar de allra flesta behov, allt från lättare till mycket tungt och skrymmande gods. All tillverkning ser helautomatiskt, vilket säkerställer en mycket hög och jämn kvalitet och att inga felaktiga produkter lämnar fabriken.

Användningsområden


Lastsäkringskuddar används i nästan alla branscher och till många olika produkter. De är idealiska för att säkra gods som transporteras i containers, lastbilar, järnvägsvagnar och fartyg. Kuddarna finns i flera storlekar och styrkegrader för att passa olika typer av laster, från lättare gods till riktigt tunga laster. De kan även anpassas för specifika behov och krav. Exempel på områden där lastsäkringskuddar används inkluderar exporterande företag, hamnar, terminaler, logistikföretag och stuverier. Genom att använda lastsäkringskuddar kan företag minska risken för kostsamma skador och effektivisera sin logistikkedja, både för sig själva och sina kunder.

Tetec – Lång erfarenhet av lastsäkringsprodukter sedan 1986


Tetec erbjuder ett brett utbud av lastsäkringsprodukter och lösningar för att möta olika transportbehov. Med lång erfarenhet och hög servicegrad kan Tetec hjälpa företag att optimera sina transporter och säkerställa att godset kommer fram oskadat. Tetecs personal hjälper gärna till att ge råd och vägledning för att hitta den bästa lösningen för varje specifik transportutmaning.
Kontaktinformation
Postadress
Södra Ring­gatan 6
44130 Alingsås
Region
Alingsås
Västra Götalands län
Sverige
Organisationsnummer:
556716-0303
Grundat: 1986
Anställda: 2
Tetec AB, grundat i Alingsås 1986, är specialiserade på lastsäkring av gods i container, lastbil, järnväg och fartyg.

Med över 35 års erfarenhet erbjuder vi ett heltäckande sortiment av lastsäkringsprodukter som förhindrar kostsamma skador under transport.

Vi strävar efter att ge våra kunder högsta möjliga service med lösningar som är enkla, effektiva och prisvärda.

Tetec värnar om miljön genom hållbara produkter och säker hantering, och vi samarbetar med ledande europeiska nischföretag för att säkra svensk exportindustri.

Kontakta oss för en säker och kostnadseffektiv transportlösning.

Kontakter

thomas.tegstam@tetec.se
0322-14850
070-814 85 51

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-09-05
En storspelare i stål- och plåtbranschenFörnyar Solitas Azure Analytics specialisering Lanserar industriella OLED displayerEU:s nya AI-lag har ingen påverkan Consilium köper Daspos
2024-09-04
Soft Touch AB i ett unikt samarbeteJordfelsbrytare Typ B 125APrecisionsmätning i mobila applikationerSå blev chiplets ny stand­ard i halvledarindustrin Söderberg & Haak välkomnar Terex Ecotecs
2024-09-03
EMC-Förskruvning i rostfritt stålUndvik fukt med SMC:s nya kondensdetektorArrangerar årets automationshändelseNy wifi-brygga till Yales Marknadstrenden för rostfritt stål
2024-09-02
Mobila arbetsplattformar Lösningar för eldrift och laddning Castellum fortsätter satsningarna på solel Panasonic har lanserat sitt Secure-sortiment Bedrägerier med QR-koder
2024-08-30
New structure in PROFIBUSRobotCenter Laxå AB säljer ny stationBevegos resa fortsätterStörsta hamn­utbyggnaden på 40 årBerghs och Svensk Form skapar designutbildning