SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Trejon lanserar CONDOR

Kraftfull klippare för stora ytor
Trejon är glada att kunna presentera Sauerburger CONDOR, vårt senaste tillskott inom grönytevård. Denna rotorklippare är särskilt utformad för att hantera större ytor samt möta de krävande behoven inom jordbruk och landskapsvård, med hög effektivitet och pålitlighet. Den finns i tre arbetsbredder om 5, 6,2 respektive 7,3m.

CONDOR är utrustad med kraftigt dimensionerade växellådor, drivaxlar med överbelastningsskydd och hanterar en effekt på upp till 290 hk. Detta tillsammans med det höga däcket som rymmer stora mängder växtrester och förmågan att hantera höga hastigheter gör den idealisk för stora och krävande miljöer.

"- Då vi på Trejon tidigare marknadsfört dessa typ av bredare klippdäck för stora arealer så var vi väl medvetna om vad vi och marknaden önskade. Därmed var valet enkelt när vi hade möjligheten att representera Sauerburger CONDOR på den svenska marknaden, säger Johan Schols, Försäljnings- och marknadschef på Trejon."

CONDOR rotorklippare har en hög knivhastighet som säkerställer en jämn och ren klippning även under de mest krävande förhållanden. En slät ovansida av däcket underlättar renhållning och underhåll. Under däcket finns en kraftigt fackverk som också bidrar till att förbättra bearbetningen avsevärt. Som standard kommer de med två knivar per rotor men kan utrustas med 4 eller 6 knivar efter behov.

Höjdjusteringen sköts med hydraulik och en unik koppling mellan draganordningen och stödhjulen garanterar konsekvent höjdjustering över ojämna ytor. Systemet gör även att däcket alltid lyfts parallellt för korrekt höjd både fram och bak. För enkel transport viks vingarna hydraulisk upp till 100° vilket balanserar tyngdpunkten och ökar stabiliteten vid vägtransport. Parkeringsstöd ingår för enkel parkering och av- och tillkoppling.

"- Att maskinen är så enkel att ställa in och hantera tilltalar så klart men framförallt erbjuder den en hög kapacitet och en kraftig konstruktion. Det släta däcket, höga höjden under däcket och den parallella lyften är något att kolla lite extra på, avslutar Johan."

Trejon jobbar tillsammans med sina kunder genom att kontinuerligt erbjuda produkter som förbättrar produktivitet och effektivitet. Med tillgång till omfattande teknisk support och service fortsätter Trejon att vara en pålitlig partner inom lantbruksnäringen.

För att se CONDOR i verkligheten, missa inte premiärvisningen på Borgeby fältdagar 2024.

Författaren genererade texten delvis med AI och har reviderat och redigerat innehållet.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-06-25
Årlig analys visar stadig tillväxtHur COBOTs påverkat industrin
2024-06-24
Boardingen är öppenSwecon uppdaterar sin maskinflottaVärmekameror vs. pyrometrarInstallation av MiR600 hos Weland PlasticEtt måste för framtidens industri
2024-06-21
Undvik vanliga misstag vid fasadmålning
2024-06-20
Tålighet och avancerad teknik kombineratServicetekniker på Swecon i Staffanstorp!Heta försök på Swerim med salt i fokus20-årig funktionsgaranti för...Stora elbehov, men få företag har information
2024-06-19
Allt du behöver veta om skjutstativstruckar Säkerhetsåtgärder vid användning av laser Gradsaxar för plåtbearbetning Utökad kapacitet och höjd kvalitetKraften med 3D-utskrift