SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Tillverkning och kvalitetssäkring

Gaussiska speglar hos Laser Components
LASER COMPONENTS är en global ledare inom produktion av gaussiska speglar, en unik förmåga som skiljer oss åt i branschen.

Men varför Gaussiska speglar?
Gaussiska speglar, även kända som Graded Reflectivity Mirrors (GRM), spelar en avgörande roll för att uppnå hög strålintensitet med utmärkt strålkvalitet. Deras reflektivitet minskar på ett gaussiskt sätt från mitten av optiken och utåt. Istället för en konvex koppling med likformig reflektion kan en GRM med en Gaussisk reflektionsprofil på resonatorsidan användas. Detta reflekterar främst den centrala delen av strålen, vilket förstärker det centrala läget i laserkristallen. Resultatet är en kraftfull laserstråle med minimal divergens och exceptionellt fjärrfältsbeteende.

Denna funktion är särskilt användbar i applikationer som involverar frekvensfördubbling för att generera en önskad våglängd. Till exempel, vid lasermaterialbearbetning inom det medicinska området eller i LIDAR-system för mätningar av atmosfäriska förhållanden, fungerar Gaussiska speglar som effektiva utkopplare.

När det gäller applikationer används GRM alltid tillsammans med monokromatiskt ljus. LASER COMPONENTS tillverkar rutinmässigt gaussiska speglar för en våglängd på 1064 nm och diametrar från 8 mm till 25,4 mm.

Att säkerställa en konsekvent reflektionsprofil över olika partier är den främsta utmaningen vid reproducerbar tillverkning. Rigorös kvalitetskontroll är avgörande för denna optik och överträffar konventionella speglar och linser. Förutom vanliga kvalitetskontroller undersöks den unika reflekterande profilen noggrant.

För att möta denna utmaning har LASER COMPONENTS utvecklingsavdelning etablerat en automatiserad mätstation. Varje Gaussisk optik genomgår granskning, eftersom en kontinuerlig våglaser skannar spegeln längs dess diameter och dokumenterar reflektionsvärden över hela bredden. Endast speglar som uppfyller alla kundspecifikationer i varje kriterium skickas.

Våra kunder kan lita på att varje parti är konsekvent, och de har möjlighet att verifiera detta oberoende, eftersom den verkliga mätkurvan följer med varje tillverkad Gaussisk optik, vilket ger kunderna konkreta bevis på spegelns prestanda.
Kontaktinformation

Laser Components Nordic AB

Postadress
Skårs Led 3
41263 Göteborg
Region
Göteborg
Västra Götalands län
Sverige
Organisationsnummer:
556965-2372
Grundat: Laser Components Nordic AB
Anställda: Laser Components Nordic AB
Välkommen till LASER COMPONENTS Nordic AB!

LASER COMPONENTS är specialiserat på utveckling, tillverkning och försäljning av komponenter till fotonik- och optoelektronikindustrin. Vi erbjuder industriella lasermoduler, laserdioder, UV-LEDs, InGaAs-APD:er (lavinfotodioder), PbS-, PbSe-, Pyro-detektorer, InGaAs-PIN dioder och andra IR-detektorer samt fiberoptik, laseroptik och laserskyddsutrustning för maskinbyggare, systemintegratörer och OEM-tillverkare.

De stora framstegen inom fotonik och optik revolutionerar en rad områden i samhället. Den snabba utvecklingen öppnar upp nya användningsområden och nya applikationer. Självkörande fordon, 3D-mätning, analys av luftkvalitet, gaser och vätskor, livsmedelskontroll, brand- och gnistdetektion, kvantdatorer och kvantkryptografi, vattenrening och virusbekämpning med UV-sterilisering är några av de snabbt växande områden där fotonik är nyckeln. Laser Components Nordic erbjuder en bred produktportfölj inom fotonikområdet där produkter utvecklade och tillverkade inom koncernen kompletteras med komponenter och subsystem från strategiskt utvalda leverantörer. Med stor teknisk och affärsmässig kompetens på området i kombination med konkurrenskraftiga produkter, marknadsledande teknologi och kundanpassade lösningar skapar vi värde för våra kunder.

Välkommen att kontakta oss!

Certifieringar

ISO 9001:2016

Kontakter

Fredrik Wikfeldt
0738487722
Svante Karlsson
0704548306
Harvey Washbrook
0708770679

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-09-19
Dana Lim utökar 4 tips för att optimera webbtrafiken Banbrytande broprojekt
2024-09-18
Montico har startat en helt ny utbildningsformMotviktstruckar - gör informativa valVi ses på Scanautomatic och ProcessteknikEnkelhet i fokus En livsviktig säkerhetsåtgärd
2024-09-17
Olsons skapar nya relationer MCS Hyrsystem väl­komnar Anders Siktning och separering med siktskoporAvancerad chipmontering och kapslingKyocera nu certifierad DMG MORI-partner
2024-09-16
Unik satsning med en rullande mässmonterLyfta tungt?Hur man snabbt fixar svetsporer?Neobo har godkänts Ny rapport understryker hotet
2024-09-13
Water Jet Sweden lanserar produktnyhet TransformatorstationerSalesforce går all in på AI-agenterVerizon Business deltar på IBC2024 Plattformar för att skapa innehåll och samarbeta