SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Svetsskydd för en säker arbetsmiljö

Övergripande skydd för svetsarbete
Svetsskydd är avgörande för att skydda svetsare från de många faror som svetsning kan innebära, inklusive extrem värme, gnistor och skadlig strålning. Dessa skyddsutrustningar används för att minimera risken för allvarliga skador som brännskador, ögonskador och inandning av giftiga ångor, och de är en viktig del av säkerhetsarbetet inom branscher som tillverkning, bygg och verkstadsindustri.

Vad kännetecknar svetsskydd?


Svetsskydd är utformade för att ge ett fysiskt barriärskydd mot de faror som uppstår vid svetsning. Dessa inkluderar flamresistenta material som skyddar mot gnistor och svetsstänk samt glasögon och masker med specialfilter som skyddar ögonen mot skadlig ultraviolett och infraröd strålning. En hög standard på svetsskydd är avgörande för att säkerställa att både svetsare och omgivande personal arbetar i en säker miljö.

Olika typer av väsentliga skydd


Det finns flera typer av svetsskydd som täcker olika behov beroende på svetsarens arbetsmiljö:

Svetsskärmar: Dessa är robusta barriärer som skyddar både svetsare och andra i närheten från gnistor och bländande ljus under svetsprocessen. De är vanligtvis tillverkade av värme- och strålningsresistenta material.

Svetsskor: Skyddar fötterna från fallande heta metaller och gnistor. De är tillverkade av slitstarka, värmetåliga material, ofta förstärkta med stålhätta för att ytterligare förhindra skador.

Svetsglasögon och svetsmasker: Glasögon används för att skydda ögonen vid lättare svetsning, medan helmasker täcker både ansikte och ögon och skyddar mot strålning och gnistor. Många masker är utrustade med automatiskt nedtonande linser som anpassar sig till ljusnivån under svetsningen.

Svetsfiltar: Dessa används för att täcka och skydda arbetsområden från gnistor och smält metall under svetsningen. De kan också användas som tillfälligt skydd för svetsaren själv.

Andra skyddsåtgärder


Förutom den utrustning som nämns ovan, finns det ytterligare säkerhetsutrustning som svetsare ofta använder för att förbättra sin skyddsnivå:

Svetskläder: Dessa är vanligtvis tillverkade av värmebeständiga material som läder eller behandlad bomull för att skydda kroppen mot värme och gnistor.

Handskar och ärmskydd: För att skydda händer och underarmar från värme och skador är läderhandskar och armbågsskydd avgörande. Dessa skyddar mot brännskador och värmeslag.

Andningsskydd: Vid vissa svetsprocesser frigörs skadliga gaser och ångor. Användning av andningsskydd eller ventilationssystem är därför viktigt för att skydda svetsarens lungor från långvarig exponering för dessa ämnen.

Användning av korrekt svetsskydd


Valet av svetsskydd beror på svetsmetoden och den specifika arbetsmiljön. Det är viktigt att använda utrustning som uppfyller internationella säkerhetsstandarder och att regelbundet underhålla och inspektera skyddsutrustningen för att säkerställa dess funktionalitet. Korrekt användning och vård av svetsskydd kan förhindra olyckor och skador i arbetsmiljön.

D-S Säkerhetsutrustning erbjuder breda lösningar för svetsskydd


D-S Säkerhetsutrustning tillhandahåller ett omfattande utbud av svetsskydd, inklusive svetsskärmar, masker, glasögon och skyddskläder, som hjälper till att skapa en tryggare arbetsplats. Oavsett vilken typ av svetsskydd du behöver kan D-S Säkerhetsutrustning tillgodose ditt behov med högkvalitativa produkter och snabb leverans. Besök deras hemsida för att se hela deras sortiment och säkerställ att din arbetsmiljö är säker och uppfyller kraven för svetsningssäkerhet.
Kontaktinformation
Postadress
Fårö­gatan 6
21124 Malmö
Region
Malmö
Skåne län
Sverige
Organisationsnummer:
556567-7274
Grundat: 1977
Anställda: 49
Välkommen till D-S Säkerhetsutrustning A/S

- Er totalleverantör av skyddsprodukter och säkerhetslösningar

Vårt produktprogram är brett, omfattande och består av kvalitetsprodukter inom samtliga områden gällande skyddsutrustning, såsom: svetsjackor, svetshuvor, arbetskläder, arbets-/skyddshandskar, hörselskydd, skyddsdräkter, skyddsglasögon, fallsäkring, gasdetektorer, skyddsskor, andningsskydd, skyltar samt avspärrningar, första hjälpen, och desinfektion - som Ni kan hitta i vår webshop. Vi ger service till alla industrier, offentlig och kommunal såväl som privat verksamhet.

Vi producerar, importerar och marknadsför direkt utan fördyrande mellanhänder. Vi har dessutom egen tillverkning i Danmark, där vi utvecklar nya produkter, bl.a. vår egen, brandhämmande beklädnad tillverkad i VARMEX®. Våra 11 stycken B2B-konsulenter i Danmark ger daglig service till dansk industri, medan den svenska marknaden täcks via vårt dotterbolag i Ängelholm - euroquiPPE ab. Vi levererar från dag till dag överallt i dessa länder och är naturligtvis behjälpliga med rådgivning när det gäller Er arbetsmiljö.


Välkommen att kontakta oss!

Kontakter

Theis Dræberg
+45 20 80 56 52
Anders Norman
+46 (0)739470000
+46 (0)739470000
Thomas Nielsen
(+45) 55 44 66 01

Filmer

Välkommen till D-S Sikkerhedsudstyr

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-10-16
Börsen H1 viktig del av Kirunas stadsutveckling Thomas Betong tar prefab till en helt ny nivåLambertssons nya chef i Region VästÅterbruk i fokus när Higab renoverar kontoret
2024-10-15
Kan mindre företag automatisera?Hestra Truck blir del­ägare i Håkanssons TruckXMOR-skopan på hårt bokad turnéSICK tilldelas EcoVadis platina-medaljKarma meddelar priset på Revero i Europa
2024-10-14
YstaMaskiner på Elmia Lantbruk i JönköpingGrindstängare från Dictator ScandinaviaNu är alla bitar på plats hos Swecon RentalLaddboxkillarna finns nu i 75 städerNya nätfiskemetoder via QR-kod
2024-10-11
Lämplig hantering av mediaDenodo lanserar globalt utbildningsinitiativ Välkommen till öppet hus på Senergia EnergiforumFörsta svenska laddhubben för lastbilarByggmaterialdagen 2024
2024-10-10
Nyhet! Hyr en termotransferskrivare! Ny design och funktion40 ton hållbarhet!Satsar på renlighet från ANMASI AB Stärker sin närvaro i Stockholmsområdet