SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Stor potential i Sverige

För brandsäkra glas- och fasadlösningar
Den internationella Aluflam-koncernen upplever ökat intresse i Norden för sina energieffektiva aluminiumlösningar med glas för brandsäkerhet i byggnader. Peter Lundh, som har mer än 20 års erfarenhet i branschen, bland annat från Vetrotech Saint-Gobain, ChromoGenics och SAPA, har därför utsetts att leda en satsning på den svenska marknaden.

I de nordiska länderna finns det stort fokus på energioptimering av byggnader, och det ställs höga krav på kvalitet och brandsäkerhet. Med en stigande klimat- och miljömedvetenhet ökar fokus på produkter och lösningar som har kvalitativa, klimatmässiga, estetiska och funktionella fördelar.

- De ökade kraven på mer hållbart byggande med lägre klimatavtryck är definitivt mer framträdande idag än för bara 5–10 år sedan, säger Peter Lundh på Aluflam. Detta ses med ökat fokus på ESG-rapportering och den nya EU-taxonomin med systematisk registrering av produkternas resa från fabrik till slutkund. Därför har tillverkare som kan dokumentera ökad energieffektivitet, och bättre uppfylla de olika kraven för brandsäkerhet från byggherrar, konsulter och entreprenörer, större potential än övriga.

Det ökande intresset för konkurrenskraftiga kvalitetslösningar märks tydligt hos den internationella, danskägda Aluflam-koncernen, som med egna produktionsanläggningar i Europa, USA och Australien i allt högre grad får förfrågningar från nordiska aktörer om både standard- och speciallösningar inom både icke-brandklassade och brandklassade interiör- och fasadlösningar i brandklass E15-EI 120 för både offentliga och privata byggnader.

Nybyggnation och Retrofit
Med djupgående kunskap inom glas- och fasadindustrin har den växande koncernen därför anställt Peter Lundh för att kartlägga den svenska marknaden för Aluflams lösningar för offentliga byggnader och kommersiellt byggande, – särskilt där det finns särskilda krav på brandsäkerhet. Det kan vara vårdhem och skolor, men också hotell, laboratorier och produktionsanläggningar.

- Det är uppenbart att använda energieffektiva lösningar som kan uppfylla de höga brandkraven i nybyggnation, men jag ser också stor potential inom renoveringar. Aluflam kontrollerar hela värdekedjan, från design och utveckling till produktion med extrudering av profiler, lackering och monteringsklara element. Detta gör det möjligt för Aluflam att leverera moderna retrofit-lösningar som liknar de historiska och befintliga produkterna, även i mindre serier än många andra tillverkare, betonar Peter Lundh, som håller på att diskutera flera projekt med både arkitekter och fasadentreprenörer.

Om Aluflam Group A/S
Aluflam är ett familjeägt företag, som i nära samarbete med byggherra, akitekter, ingenjörer och tekniska experter utvecklar och producerar standardprodukter och avancerade speciallösningar i glas och aluminium inom bland annat bygg, offshore, marin och transport. Som en av världens ledande producenter av aluminiumlösningar kontrollerar Aluflam hela försörjningskedjan – från extrudering, skärning, bockning och pulverlackering till montering och leverans av färdig produkt – på egna anläggningar i Danmark, USA, Australien och Litauen. Med utgångspunkt i 80 års erfarenhet säkerställer företaget att estetik och funktionalitet går hand i hand med krav och standarder för säkerhet, energi, miljö och ekonomi. Aluflam arbetar målmedvetet för att särskilt stödja FNs globala mål nr 12 – både i produkter och lösningar samt i företagets egen produktionsprocess.

Företaget är ISO-certifierat för produktion och använder enbart certifierade råvaruleverantörer som lever upp till dagens krav på hållbarhet. Koncernen har egna testanläggningar för kontroll av brandsäkerhet och andra krav från kunder samt nationella och internationella myndigheter. Utöver de många klassiska icke-brandklassade produkterna erbjuder företaget brandsäkra konstruktioner från brandklass E 15 till EI 120. I mer än 30 år har Aluflams brandsäkra lösningar bidragit till ökad säkerhet på land, till sjöss och i luften.

Om aluminium som material
Aluminium stöder den gröna agendan. Faktum är att 75 % av all aluminium som någonsin producerats fortfarande är i bruk. I återvinningsprocessen behövs endast 5 % av den energi som användes för att producera det ursprungliga materialet. Det är lätt, flexibelt och kan formas på många sätt – och med fördel användas i alla sektorer på land, till sjöss och i luften. Aluminium reagerar naturligt med syret i luften och bildar en skyddande oxidbeläggning som skyddar metallet mot korrosion. Detta innebär mindre underhåll och färre byten under produktens livstid jämfört med de flesta andra traditionella material. Aluminium kan återvinnas i det oändliga. Det behåller sina egenskaper, oavsett hur många gånger det smälts om och återvinns. Det beskrivs därför som ett material med permanenta egenskaper.

Kontakt och ytterligare information:
Aluflam Group A/S, Langebjergvænget 13-15, 4000 Roskilde
CEO Peter Birck, peter@aluflam.dk, tlf. +45 46 75 06 11
Peter Lundh pl@aluflam.com, tlf. +46 70 824 75 93
Läs mer på www.aluflam.dk, www.aluflam.com og www.aluflammarine.com
Animerad film om historik och företagsprofil: https://www.youtube.com/watch?v=VxTeF61h8uU
Pressrum med foton: https://mypresswire.com/dk/pressroom/41276/pressreleases

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-09-19
Dana Lim utökar 4 tips för att optimera webbtrafiken Banbrytande broprojekt
2024-09-18
Montico har startat en helt ny utbildningsformMotviktstruckar - gör informativa valVi ses på Scanautomatic och ProcessteknikEnkelhet i fokus En livsviktig säkerhetsåtgärd
2024-09-17
Olsons skapar nya relationer MCS Hyrsystem väl­komnar Anders Siktning och separering med siktskoporAvancerad chipmontering och kapslingKyocera nu certifierad DMG MORI-partner
2024-09-16
Unik satsning med en rullande mässmonterLyfta tungt?Hur man snabbt fixar svetsporer?Neobo har godkänts Ny rapport understryker hotet
2024-09-13
Water Jet Sweden lanserar produktnyhet TransformatorstationerSalesforce går all in på AI-agenterVerizon Business deltar på IBC2024 Plattformar för att skapa innehåll och samarbeta