SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Solita stärker sin enhet för mjukvaruutveckling

Rekryterar Rebecca Hammel som chef
Datakonsultbolaget Solita fortsätter sin tillväxtresa i Sverige genom att utöka sin investering i mjukvaruutveckling. Rebecca Hammel har utsetts till chef för enheten och ska leda arbetet med att integrera Solitas dataerbjudanden för att leverera kompletta affärslösningar – från idé till fullständig implementering.

Rebecca Hammel kommer att leda det svenska teamet för mjukvaruutveckling och ha ett nära samarbete med Solitas globala nätverk bestående av över 800 utvecklare, ett av de största i Norden. Den nya satsningen i Sverige stärker företagets förmåga att möta den ökande efterfrågan på innovativa och kundanpassade systemlösningar som maximerar användningen av kunddata. Satsningen kompletterar Solitas expertis inom data, design och molntjänster, och förstärker företagets konkurrenskraft på den svenska marknaden.

Enheten för mjukvaruutveckling kommer att hjälpa kunder att bygga värdeskapande digitala tjänster och lösningar baserade på deras data, vilket säkerställer att hela processen – från datainsamling och analys till applikationsutveckling – är integrerad, effektiv och levererar verkligt affärsvärde.

- Jag är oerhört entusiastisk över att få leda detta nya team och bidra till Solitas fortsatta tillväxt. Vi skapar en miljö där systemutvecklare, data engineers, data scientists och slutanvändare arbetar nära tillsammans för att snabbt leverera affärsvärde med hjälp av den senaste tekniken inom Analytics och AI. Genom att förena vår expertis inom data och systemutveckling kan vi på ett effektivare sätt erbjuda kompletta lösningar som driver innovation och affärsnytta för våra kunder, säger Rebecca Hammel, ny chef för Software Development på Solita Sverige.

Med en teknisk bakgrund från KTH och lång erfarenhet inom systemutveckling och konsultation, tillför Rebecca värdefull kompetens till Solitas svenska team. I sin senaste roll på Forefront Consulting ansvarade hon för att övergripande leda och utveckla stora team inom systemutveckling, erfarenheter hon nu tar med sig till Solita. Rebecca tillträdde sin tjänst den 1 september.

- Solita har alltid varit stolta över att kunna hjälpa våra kunder att få ut det verkliga värdet av sin data. Vi gör detta genom att bygga moderna dataplattformar, AI/GenAI-, moln- och integrationslösningar. Med Rebecca i spetsen för vårt svenska utvecklingsteam kommer vi att kunna kombinera vår expertis inom data och AI med innovativa mjukvarulösningar som ger snabb affärsnytta för våra kunder, säger Johan Torstensson, vd för Solita Sverige.

Solitas satsning på mjukvaruutveckling är en del av företagets bredare vision att erbjuda kompletta digitala lösningar, från databehandling till systemutveckling. Genom att stärka sin lokala utvecklingsenhet är Solita bättre rustat för att möta den växande efterfrågan på skräddarsydda, innovativa lösningar som maximerar användningen av kunddata. Målet är även att rekrytera ytterligare utvecklare i Sverige för att stödja den fortsatta tillväxten.

Läs mer
Se våra lediga tjänster
Mjukvaruutveckling på Solita
Blogg för mjukvaruutvecklare

För mer information

Solita AB, Rebecca Hammel, Chef för Software Development, Sverige,
rebecca.hammel@solita.se, +46 761 69 31 23

Solita AB, Johan Torstensson, vd, Solita i Sverige,
johan.torstensson@solita.se, +46 722 44 91 08

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-10-08
Nya banbrytande steg
2024-10-07
Så löser Siemens lagringsutmaningarBetalningsindustrin står inför en ny världsordning HMS Networks förvärvar PEAK-System Technik Nyheter från BrysselAWS skapar AI-driven superhjärna för Formel 1
2024-10-04
Moussi Montage lanserar ny serie Så kringgår spammarna skräppostfiltrenLeveransproblemen som hotar e-handelns tillväxtLanserar nya Optimizely Personalization Förvandlar kontor till nytt Scandic Go-hotell
2024-10-03
Moussi Montage Intro­ducerar nya fönstergaller Vinning satsar på "Närskrotat"OilQuick auktionerar ut rosa Grab John-skopa Gnosjö Automatsvarv­ning går mot strömmen Besök vår monter på Scanautomatic!
2024-10-02
Moussi Montage förbättrar smidstjänster The Future of Automation and DigitalizationOMP deltar i byggandet av en fiskväg Nytt strategiskt partnerskapASSA ABLOY på Skydd