SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Soft Touch AB lanserar klimatsmarta handskar

Med reducerat koldioxidutsläpp
Hanov Bestgrip Ecotech är en bekväm handske som är snäll mot både miljön, huden och är specialanpassad att fungera med mobilen. Med hjälp av ny teknik tillverkas handskarna av garn från återvunna PET-flaskor och är certifierade enligt Global Recycle Standard.

Soft Touch AB, värnar om miljön, både lokalt och globalt och har länge jobbat med att ta fram handskar som är bättre för miljön. Nu lanseras en banbrytande arbetshandske som är bättre för miljön och som uppfyller alla de högt uppställda krav som företaget har till en rimlig kostnad.

"Med hjälp av den senaste tekniken kan denna handske äntligen tillverkas kostnadseffektivt och på så sätt bryta barriären mot förutfattade meningar om att miljövänligt alltid måste vara dyrare. Ungefär som när ekologiskt odlade grönsaker introducerades på nittiotalet. Ecotech-handsken kommer att revolutionera branschen genom att kombinera banbrytande teknologi med ett engagemang för miljöansvar", säger Michael Cederkvist, VD på Soft Touch AB.

Detta är handskens nyckelegenskaper som gör den unik:

1. Garn från återvunna PET plastflaskor:
Arbetshandsken är stickad av ett polyester/Spandex-garn tillverkat av återvunna PET-flaskor. Med varje par handskar som produceras av detta garn minskar vi koldioxidutsläppen med 281,8 gram, för en positiv miljöpåverkan.

2. Certifierad enligt Global Recycled Standard (GRS):
Global Recycled Standard-certifieringen, visar på Soft Touch ABs dedikerade engagemang för hållbar tillverkning. GRS är en internationell, frivillig, fullständig produktstandard som ställer krav på tredjepartscertifiering av återvunnet innehåll, spårbarhetskedjan, sociala och miljömässiga rutiner och kemikalierestriktioner.

3. Oeko-Tex Standard 100-certifierad:
Arbetshandsken är certifierad enligt Oeko-Tex Standard 100, vilket garanterar att den är fri från giftiga kemikalier. Denna certifiering gör att våra användare kan känna förtroende för att våra produkter är säkra att använda samtidigt som den påvisar Soft Touch ABs åtagande att sträva efter att tillverka miljövänliga produkter.

4. Specialbehandlade fingertoppar för pekskärmskompatibilitet:
En finess hos denna arbetshandske är dess specialbehandlade fingertoppar som ökar konduktiviteten. Även om handsken sitter lite lösare så fungerar användning av smartphones och terminalpaneler perfekt. Alla som bär Ecotech-handskar kan nu använda digitala skärmar utan att ta av sig handskarna. Handskarna skyddar ju användaren så länge de sitter på händerna.

Generellt kan Hanvo Bestgrip Ecotech sammanfattas som att den är skapad med ergonomisk design, hållbarhet, slitstyrka och funktionalitet i åtanke. Handsken har en mikroskummad nitrilbeläggning i handflatan och fingertopparna, vilket ger mycket bra grepp och oljebeständighet i torra, fuktiga eller oljiga miljöer. Med utmärkt andningsförmåga, perfekt passform och exceptionell komfort, ger denna arbetshandske möjligheten för proffs att fokusera på sina arbetsuppgifter utan att ens behöva tänka på att de bär handskar.

Tidigare var detta inte möjligt med miljövänligare handskar, men idag kan individer och företag aktivt bidra till en mer hållbar framtid genom att välja denna handske utan att kompromissa med prestanda och funktionalitet. "Lanseringen av Hanvo Bestgrip Ecotech är en milstolpe i vår bransch, säger Michael. Denna handske är ett bevis på att hållbar tillverkning och funktionalitet kan samexistera, och vi är stolta över att kunna erbjuda en lösning som förverkligar denna kombination till ett så lågt pris" avslutar han.
Kontaktinformation
Postadress
Box 209
43324 Partille
Besöksadress
Gamla Alingsås­vägen 24
43338 Partille
Region
Partille
Västra Götalands län
Sverige
Organisationsnummer:
556174-2429
Grundat: 1913
Anställda: 9
Soft Touch AB
Soft Touch AB är en grossist med anor från 1913 som säljer handskar till återförsäljare i Sverige och Europa. Vi är specialister på skydds- och arbetshandskar.

Genom samarbete med andra skyddstillverkare i branchen har vi tillsammans med kunder tagit fram ett komplett skyddssortiment för den skandinaviska marknaden. Detta sortiment marknadsförs under våra registrerade varumärken tillsammans med andra leverantörers skyddsprodukter.

Hela verksamheten bedrivs i egna lokaler i Göteborg, Sverige.

Kontakter

Michael Cederkvist
031-7851141
070-592 05 90

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-09-11
PAIR Finance expanderar till SverigeAI-driven lösning från Jabra Utnyttjandet av sårbar­heter har ökat 180 %Axalta lanserar Axalta NimbusLG Streaming Week
2024-09-10
Välkommen till SvetslärarmötetGibbsCAM 2025 är här!Få en inblick i vår värld!Bilprovningen säkrar kundnöjdhetenIT-Total storsatsar på Informationssäkerhet
2024-09-09
Vibrerar din pump? Safe Control blir en del av GBA GroupInviger utbyggnad av fabriken i ArvikaLicenssvets – det är det och så fungerar det!Eaton lanserar 5P Gen 2 UPS
2024-09-06
ISCAR QUICK-D-MILL Tillsammans på ProcessTeknik!Fördelarna med design Weld Defects - How to Fix Lack of Fusion QuicklyFörsta årliga utdelningen av "The Ownershift Prize"
2024-09-05
Nytt sortiment radarnivågivare YstaMaskiners nyhet för ökad klippkapacitetISCAR´s LOGIQ3CHAM-familj utökas 1KOMMA5° öppnar nordiskt showroomAntar gemensamt rollen som Newsecs VD