SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Skydd för radialborrmaskiner

Säkerhet och Effektivitet
Skydd för radialborrmaskiner är av central betydelse när det gäller att säkerställa operatörens välbefinnande och att bibehålla en ren arbetsmiljö. Dessa skydd är utformade för att eliminera riskerna som är förknippade med långa spån och användning av kylvätskor, och de har också förmågan att förhindra att omgivningen förorenas av dessa faktorer.

Varför ska man använda skydd till radialborrmaskinen?


Användningen av skydd för radialborrmaskiner är av yttersta vikt av flera skäl:

Operatörsäkerhet


Skydd minskar risken för skador på operatören. Radialborrmaskiner genererar ofta skarpa spån och användning av kylvätska, vilket kan utgöra fara för operatörens hälsa och säkerhet. Skydd förhindrar att dessa potentiellt farliga partiklar når operatörens kropp och ögon, vilket minskar risken för skärskador och andra olyckor.

Arbetsmiljö


Genom att använda skydd förhindras spridning av skräp, spån och kylvätska i arbetsmiljön. Det håller arbetsplatsen ren och säker, vilket skapar en mer trivsam och organiserad arbetsmiljö. Minskat skräp och stänk minimerar även rengöringsbehovet och underhållstid.

Förebyggande av hälsoeffekter


Kylvätskor och partiklar från materialbearbetning kan vara skadliga för hälsan om de inandas eller kommer i kontakt med huden. Skydd för radialborrmaskiner minskar risken för inandning av farliga ämnen och hudkontakt med potentiellt skadliga substanser.

Ökad produktivitet


Genom att minska risken för skador och olyckor skapas en tryggare arbetsmiljö som uppmuntrar till ökad effektivitet. Operatörer kan fokusera på sitt arbete utan att oroa sig för personlig säkerhet, vilket kan öka produktiviteten och kvaliteten på utförandet.

Förlängd maskinlivslängd


Skydd förhindrar att partiklar och kylvätska kommer in i maskinens mekaniska komponenter, vilket kan förlänga maskinens livslängd och minimera behovet av reparationer och underhåll.

Efterlevnad av säkerhetsstandarder


Många arbetsmiljöer och branscher har säkerhetsstandarder och regleringar som kräver att skydd används på maskiner för att skydda operatörer och förebygga olyckor. Användning av skydd för radialborrmaskiner säkerställer efterlevnad av sådana standarder och minimerar rättsliga och ekonomiska risker.

Hitta ditt maskinskydd hos FinnSafety


Att välja maskinskydd från Finnsafety erbjuder överlägsen säkerhet och kvalitet. Vår expertis garanterar skräddarsydda lösningar som skyddar operatörer och maskiner. Med högpresterande material och innovativ design följer våra maskinskydd branschstandarder och säkerhetskrav. Välj Finnsafety för pålitliga och anpassningsbara skyddslösningar som främjar arbetsmiljöns säkerhet och produktivitet.
Kontaktinformation
Postadress
Järnvägs­gatan 83
56532 Mullsjö
Besöksadress
Paljekuja 4
42701 Keuruu
Region
Mullsjö
Jönköpings län
Sverige
Organisationsnummer:
FI17128748
Grundat: 2001
Anställda: 17
Välkommen till FinnSafety!

FinnSafety är den ledande tillverkaren av maskinskyddsutrustning i norra Europa.

Vi har mer än 40 års erfarenhet av tillverkning av skyddsutrustning. Våra tjänster omfattar rådgivning, kartläggning, dimensionering, installation, underhåll och reservdelar. Vi tillhandahåller också riskbedömningar för maskiner och utrustning, säkerhetsundersökningar och personlig skyddsutrustning.

Vi förbereder rums-, maskin- och utrustningsspecifika risk- och riskbedömningar för arbetsytor. Från säkerhetskartläggningen får kunden en risk- och riskbedömningsrapport, som behandlar och bedömer de identifierade riskerna och farorna per anläggning, maskin och enhet, och presenterar förslag på åtgärder för att eliminera och minska riskerna och farorna.

Varmt välkomna att kontakta oss!

Företagets tjänster/produkter

Produkter: Maskinskydd/Maskinsäkerhet

Kontakter

Roger Abrahamsson
Kontaktperson
073-027 99 60

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-08-29
EXO-T-22 från HiltiPFAS-fria smörjmedelNy teknik revolutionerar jordbruksbranschenNexer tilldelas fyrfaldigt ramavtalTrejons maskinkatalog för 2025 är här!
2024-08-28
Effektiv och stilren trapphusbelysningYale Linus L2En nödvändighet för proffs och hemmafixarenFrån idé till verklighetEn nödvändighet för dina grävskopor
2024-08-27
Prove Equipotential Bonding Flexibelt val för modern tillverkningEffektiva plasmaskärmaskinerNödvändiga för effektiva hydrauliska systemFörbättrad inomhusluft med Filtex
2024-08-26
Lindh Automation Celebrates 35 yearsFörsta Cometto i SverigeBilligaste hemförsäkringenEfterlängtad premiär hos SweconSveriges Industriella Arv
2024-08-23
PROFIBUS diagnostic tool "PB-Q One" Effektiva elverk och belysningsmasterFejkad podcast bakom nätfiskekampanjIfö Electric fyller 90 årSäkrar fossilfri uppvärmning