SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

SICK tilldelas EcoVadis platina-medalj

Högsta betyg för företagsansvar
EcoVadis rankar SICK’s hållbarhetsarbete bland de bästa 1 procenten globalt.

SICK, en internationell leverantör av sensorbaserade automationslösningar, har tilldelats en platina-medalj i EcoVadis hållbarhetsrankning. Detta placerar SICK bland de bästa 1 procenten av mer än 130 000 företag världen över som har utvärderats under de senaste 12 månaderna. EcoVadis är en ledande rankningsleverantör inom området CSR (Corporate Social Responsibility) och fokuserar på en transparent och oberoende granskning och utvärdering av deltagande företags hållbarhetsarbete.

SICK tilldelas platina-medalj i EcoVadis hållbarhetsrankning och är bland de bästa 1 procenten av alla utvärderade företag globalt.

SICK uppnådde 86 av 100 poäng i EcoVadis hållbarhetsrankning och med platina-utmärkelsen rankas företaget bland de bästa 1 procenten av alla utvärderade företag globalt. Varje år bedöms totalt 21 hållbarhetskriterier inom fyra kärnområden: Miljö, Arbetsrätt & Mänskliga rättigheter, Etik och Hållbara inköp.

Med en förbättring på 36 procent ökade SICK sin poäng avsevärt jämfört med föregående år, och gick från silver till platina. Kategorierna "Miljö" och "Arbetsrätt & Mänskliga rättigheter" presterade särskilt bra med 90 av 100 möjliga poäng. SICK förbättrade sig också i kategorierna "Etik" och "Hållbara inköp" till 80 poäng.

SICK har deltagit i de årliga EcoVadis-bedömningarna sedan 2013, och platina-medaljen bekräftar att företagets engagemang för en hållbar företagsstrategi är både effektivt och målinriktat.

För SICK är en kontinuerlig utveckling inom ekologisk hållbarhet, social hållbarhet och styrning av högsta vikt. Genom interna revisioner, internationella miljö-, klimat- och arbetssäkerhetscertifieringar, samt den årliga EcoVadis-utvärderingen säkerställer företaget att ambitiösa hållbarhetsmål sätts, kalkyler verifieras och riskbedömningar genomförs.

Kunder världen över drar nytta av transparens inom ESG “Vi är mycket glada över platina-utmärkelsen från EcoVadis. Det är ett bevis på att vi är engagerade i en transparent hållbarhetsrapportering, tar ansvar för våra företagsåtgärder och gör betydande framsteg i implementeringen av vår ESG-strategi,” säger Nicole Kurek, styrelsemedlem med ansvar för People & Culture på SICK. “För våra kunder världen över är EcoVadis-rankningen en viktig faktor för att lita på vårt företags hållbarhetsarbete och våra automationslösningar, och använda dem för att uppnå sina egna hållbarhetsmål.”

SICK strävar efter en kontinuerlig utveckling inom hållbarhetsområdet. Därför används resultaten från EcoVadis-rankningen för att identifiera och implementera förbättringspotentialer, vilket bidrar till en hållbar framtid.

Mer information om SICK finns på www.sick.com

SICK AB
Storsätragränd 5 B
S-127 39 Skärholmen
Sweden
Josefine Hansson
Telefon: +46 10 110 10 00
josefine.hansson@sick.se
http://www.sick.se

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-10-08
Välkommen Mathias LundgrenNya banbrytande steg
2024-10-07
Så löser Siemens lagringsutmaningarBetalningsindustrin står inför en ny världsordning HMS Networks förvärvar PEAK-System Technik Nyheter från BrysselAWS skapar AI-driven superhjärna för Formel 1
2024-10-04
Moussi Montage lanserar ny serie Så kringgår spammarna skräppostfiltrenLeveransproblemen som hotar e-handelns tillväxtLanserar nya Optimizely Personalization Förvandlar kontor till nytt Scandic Go-hotell
2024-10-03
Moussi Montage Intro­ducerar nya fönstergaller Vinning satsar på "Närskrotat"OilQuick auktionerar ut rosa Grab John-skopa Gnosjö Automatsvarv­ning går mot strömmen Besök vår monter på Scanautomatic!
2024-10-02
Moussi Montage förbättrar smidstjänster The Future of Automation and DigitalizationOMP deltar i byggandet av en fiskväg Nytt strategiskt partnerskapASSA ABLOY på Skydd