SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Safe Control blir en del av GBA Group

GBA Group expanderar genom förvärv i Sverige
GBA Group förvärvar aktiemajoriteten i Safe Control Materialteknik AB. Med förvärvet expanderar koncernen sin verksamhet ytterligare i Sverige och stärker sin roll som en komplett tjänsteleverantör i Skandinavien. Förvärvet är ett viktigt steg i deras strategi att växa och diversifiera sin verksamhet i regionen.

Safe Control Materialteknik, grundat 2001, är ett SWEDAC-ackrediterat materiallaboratorium specialiserat på provningar, analyser och undersökningar av främst metalliska material. Företaget erbjuder även miljöanalyser av byggmaterial, mark i luft och vatten. Under åren har Safe Control etablerat sig som ett ledande materiallaboratorium med starkt fokus på kvalitet, kunskap och kundnöjdhet.

Grundarna och ägarna till Safe Control Materialteknik, Lars Andersson, Harald Fredriksson and Catarina Wernlund förklarar:
- Vi har funnit den rätta partnern i GBA Group för att vidareutveckla vårt företag och stärka vår långsiktiga konkurrenskraft. Genom samarbetet med GBA Group kommer vi att kunna erbjuda analyser och undersökningar inom nya områden som kompletterar vårt befintliga utbud. Detta gör att vi i högre grad kan agera som en helhetsleverantör och därmed bli en ännu mer professionell och värdefull partner för våra kunder.

GBA Group är ett internationellt tjänsteföretag inom Life Science med över 3 000 anställda. Företaget erbjuder ett brett spektrum av analytiska, logistiska och specialiserade tjänster inom läkemedel, medicintekniska produkter, kosmetika, kemikalier, livsmedel, dricksvatten och miljö. GBA Group är verksamt i flera länder, inklusive Österrike, Belgien, Danmark, Finland, Frankrike, Tyskland, Polen, Spanien, Indien, Sverige och USA.

Laura Garcia-Baglietto, Vice President Water & Environment International på GBA Group:
- Vi är verkligen glada över att välkomna teamet från Safe Control till GBA Group. Det gör oss stolta att få en så framstående företag med enorm expertis i vår familj. Jag ser fram emot att vi ska fortsätta framåt tillsammans.

För mer information, kontakta:
Lars Andersson, VD, telefon 031-65 64 86, e-post lars.andersson@safecontrol.se
Harald Fredriksson, IT och säkerhet, telefon 031-65 64 98, e-post harald.fredriksson@safecontrol.se
Catarina Wernlund, Marknadschef, telefon 031-65 64 93, e-post catarina.wernlund@safecontrol.se
Hemsida: safecontrol.se
Kontaktinformation

Safe Control Materialteknik i Göteborg AB

Postadress
Tillgängligheten 1
41710 Göteborg
Region
Göteborg
Västra Götalands län
Sverige
Organisationsnummer:
556604-7832
Grundat: 2001
Anställda: 19
Safe Control Materialteknik AB, grundat 2001, är ett SWEDAC ackrediterat materiallaboratorium specialiserat på provningar, analyser och undersökningar av främst metalliska material. Företaget erbjuder även miljöanalyser av byggmaterial, mark i luft och vatten. Under åren har Safe Control etablerat sig som ett ledande materiallaboratorium med starkt fokus på kvalitet, kunskap och kundnöjdhet.

Verksamheten är uppbyggd kring enheterna kemi, mekanisk provning, mekanisk verkstad, metallografi och miljöteknik. Företaget bedriver även utbildning inom verksamhetsnära områden. Bland kunderna finns materialleverantörer, tillverkande och svetsande företag, byggindustrin, kontroll- och besiktningsföretag.

Sedan september 2024 är Safe Control Materialteknik en del av GBA Group,

Välkommen att kontakta oss.

Certifieringar

AAA – ISO/IEC 17025

Kontakter

Catarina Wernlund
Marknadschef, ansvarig Kemi, Miljö och Utbildning
031-65 64 93
Lars Andersson
VD, Ekonomichef, chef Metallografi
031-65 64 86
Harald Fredriksson
IT, chef Mekanisk provning
031-65 64 98
Johan Ageryd
Kvalitetschef
031-65 64 94
Andreas Alm
Mekanisk verkstad
031-65 64 96
Lars Andersson
VD Personalchef
031-656486

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-09-10
LG på IFA 2024
2024-09-09
Vibrerar din pump? Inviger utbyggnad av fabriken i ArvikaLicenssvets – det är det och så fungerar det!Eaton lanserar 5P Gen 2 UPSNiondeklassare deltar i yrkesmässa
2024-09-06
ISCAR QUICK-D-MILL Tillsammans på ProcessTeknik!Fördelarna med design Weld Defects - How to Fix Lack of Fusion QuicklyFörsta årliga utdelningen av "The Ownershift Prize"
2024-09-05
Nytt sortiment radarnivågivare YstaMaskiners nyhet för ökad klippkapacitetISCAR´s LOGIQ3CHAM-familj utökas 1KOMMA5° öppnar nordiskt showroomAntar gemensamt rollen som Newsecs VD
2024-09-04
Soft Touch AB i ett unikt samarbeteJordfelsbrytare Typ B 125APrecisionsmätning i mobila applikationerSå blev chiplets ny stand­ard i halvledarindustrin Söderberg & Haak välkomnar Terex Ecotecs