SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Så bygger du en hemsida till ditt industriföretag

Viktiga aspekter
Att bygga en webbsida som man kan marknadsföra sig på är en bra idé för alla som äger ett industriföretag. Men vad kostar en webbsida, är det svårt att bygga en webbsida och hur bygger man en webbsida? Dessa frågor och fler får du svar på precis nu.

Skaffa ett webbhotell och ett domännamn


Ett webbhotell är förenklat ett stort antal datorer som ser till att man kan besöka din webbsida, har din webbsida inget webbhotell finns den alltså inte på internet.

Hos ditt webbhotell kan du också köpa ett domännamn som fungerar som ditt webbsidas namn. Heter ditt företag “Industriföretag1” ska din domän idealt vara Industriföretag1.se.

När du köper en domän, och har en webbsida som ska rikta sig mot svenskar, är det viktigt att du har en ändelse på sidan som är antingen .se eller .nu, då det inger mest förtroende hos dina besökare.

Ett webbhotell kostar normalt ca 500 till 1 000 kr per år, men mer än så ifall din webbsida är väldigt välbesökt. Ett domännamn har ett pris på ca 100 till 130 kr per år. Du köper enklast ett din domän och hosting hos one.com.

Installera WordPress


Att installera WordPress tar i regel bara någon minut, och det kan du göra så fort du har både ett webbhotell och ett domännamn. För att installera WordPress tar du dig till installationsmenyn för WordPress på ditt webbhotell, och efter det räcker det i regel att trycka på en knapp, sen är installationen klar.

Värt att tänka på är att WordPress är ett säkert och gratis publiceringssystem som du bland annat kan öppna webshop med ifall du vill, om du vill komplettera din företagswebbsida med det vill säga.

Installera ett nytt tema för WordPress


När din webbsida precis installerats ser den ut ungefär som ett tomt skal. Din webbsida har ett WordPress-tema redan från start, men det är så pass designmässigt enkelt att nästan alla väljer att byta ut det.

Ett nytt och bättre WordPress-tema hittar du antingen i WordPress temabutik, men det finns även betalda teman som kostar ca 500 till 700 kr, som i regel är snyggare och mer funktionsrika än de teman som du kan ladda ner och använda gratis.

Ladda ner de tillägg som krävs


Alla WordPress-webbsidor har tillägg, och vilka tillägg du behöver beror främst på vilka funktioner du behöver på din webbsida. De tillägg som finns i WordPress egen tilläggsbutik är gratis och ger dig allt du behöver för att täcka de viktigaste behoven av optimering och design.

Ifall du har högre krav på tilläggens funktionalitet finns också betalda tillägg på exempelvis Themeforest, där du kan köpa tillägg som kostar mellan ca 100 och 1 000 kr. Kostnaden för tillägg är vanligtvis en engångssumma, men det finns tillägg som tar betalt per år.

Skapa de viktigaste delsidorna


De viktigaste delsidorna för en företagswebbsida är framsidan, om oss-sidan, kontakta oss-sidan och bloggsidan. Dessa sidor måste skapas, och det gör du på ett enkelt sätt via WordPress eget gränssnitt.

Läs mer: Alla artiklar om nya jobb

Gör de sista justeringarna


Som avslutande justeringar räknas bland annat att anlita en content writer för korrekturläsning eller författande av nya texter. Det kan även innefatta att anlita en webbdesigner som fixar till buggar på webbsidan eller designmisstag som skett.

En webbdesigner kan även lägga till nya funktioner om de tillägg du har på webbsidan inte har de funktioner du behöver.

Marknadsför webbsidan


Att marknadsföra din webbsida är inte ett krav, men många företagare väljer samtidigt att marknadsföra sin webbsida via tjänster såsom Google Ads, Facebook och/eller Instagram för att webbsidan ska bli mer välbesökt och få ökad synlighet.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-08-29
EXO-T-22 från HiltiPFAS-fria smörjmedelNy teknik revolutionerar jordbruksbranschenNexer tilldelas fyrfaldigt ramavtalTrejons maskinkatalog för 2025 är här!
2024-08-28
Effektiv och stilren trapphusbelysningYale Linus L2En nödvändighet för proffs och hemmafixarenFrån idé till verklighetEn nödvändighet för dina grävskopor
2024-08-27
Prove Equipotential Bonding Flexibelt val för modern tillverkningEffektiva plasmaskärmaskinerNödvändiga för effektiva hydrauliska systemFörbättrad inomhusluft med Filtex
2024-08-26
Lindh Automation Celebrates 35 yearsFörsta Cometto i SverigeBilligaste hemförsäkringenEfterlängtad premiär hos SweconSveriges Industriella Arv
2024-08-23
PROFIBUS diagnostic tool "PB-Q One" Effektiva elverk och belysningsmasterFejkad podcast bakom nätfiskekampanjIfö Electric fyller 90 årSäkrar fossilfri uppvärmning