SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Så använder marknadsförare AI

För att skapa personligt innehåll
En ny undersökning, som Optimizely gjort bland brittiska marknadsförare, visar att nästan två tredjedelar (65%) använder AI för sitt jobb med experimentering, och att nästan hälften (45%) har börjat använda teknologin under det senaste året.

Tested to Perfection, som rapporten heter, omfattar svaren från 100 brittiska marknadsförare och 1 000 konsumenter, syftar till att ge en bild av hur marknadsförare använder och planerar att använda AI i sina arbeten.

Nästan nio av tio marknadsförare (87%) anser att experimentering är viktigt för att nå sina mål 2024, dock tycker en av fem (20%) att deras nuvarande metod för webbexperimentering är ineffektiv. Nästan en fjärdedel (23%) skulle gå så långt som att beskriva sitt nuvarande tillvägagångssätt som "osofistikerat".

När marknadsförare tillfrågades om vad som hindrat dem från att experimentera effektivt identifierades flera återkommande faktorer.

Brist på budget är en utmaning för 43% av marknadsförarna, medan brist på resurser, tid och fokus är ett hinder för 39% av de svarande. Andra utmaningar inkluderar avsaknad av effektiva verktyg eller teknik (25%), silos mellan team (25%) och begränsad omfattning av experiment (18%). Dock anser 89% av marknadsförarna att AI kommer att hjälpa dem att övervinna dessa hinder.

Nästan hälften (48%) av de tillfrågade marknadsförarna planerar att använda AI för att skapa mer riktat och personligt innehåll. 41% siktar på att generera rubriker, bilder och uppmaningar till handling i stor skala. Över en tredjedel (37%) planerar att använda AI för att fördela trafik mellan testvarianter, och 32% kommer att använda AI för att skapa experimenteringsalternativ.

Optimizely erbjuder kraftfulla test-, AI-baserade optimerings- och kunddatakapaciteter för att hjälpa marknadsförare att skapa och leverera individuella upplevelser som ökar intäkter och varumärkeslojalitet. För att lära dig mer om hur Optimizely stödjer hela marknadsföringscykeln, besök https://www.optimizely.com/products/

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-06-25
Årlig analys visar stadig tillväxtHur COBOTs påverkat industrin
2024-06-24
Boardingen är öppenSwecon uppdaterar sin maskinflottaVärmekameror vs. pyrometrarInstallation av MiR600 hos Weland PlasticEtt måste för framtidens industri
2024-06-21
Undvik vanliga misstag vid fasadmålning
2024-06-20
Tålighet och avancerad teknik kombineratServicetekniker på Swecon i Staffanstorp!Heta försök på Swerim med salt i fokus20-årig funktionsgaranti för...Stora elbehov, men få företag har information
2024-06-19
Allt du behöver veta om skjutstativstruckar Säkerhetsåtgärder vid användning av laser Gradsaxar för plåtbearbetning Utökad kapacitet och höjd kvalitetKraften med 3D-utskrift