SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Säkerhet med väggrindar och vägbommar

Utforska effektiviteten med kvalitativa lösningar
Väggrindar och vägbommar är viktiga verktyg för att kontrollera tillträde och säkerhet på vägar och privata områden. Dessa anordningar används ofta för att skydda skogsvägar, privata vägar och fastigheter från obehörig trafik och potentiella skador. Genom att välja rätt typ av grind eller bom kan markägare effektivt reglera trafiken och säkerställa att vägarna används korrekt.

Säkerhet och trafikkontroll


En av de främsta anledningarna till att installera väggrindar och vägbommar är att öka säkerheten och kontrollera trafiken. Dessa anordningar kan hindra obehöriga fordon från att få tillträde till känsliga områden som skogsvägar och privata egendomar. Med robust konstruktion och tydliga reflexmarkeringar är grindarna synliga både dag och natt, vilket minskar risken för olyckor.

Olika typer av vägbommar


Det finns flera typer av vägbommar att välja mellan, beroende på användningsområde och behov. Manuella vägbommar är vanliga och lätta att hantera, medan automatiska bommar erbjuder bekvämlighet för frekvent trafikerade vägar. Teleskopiska och svängbara bommar kan anpassas för olika vägtyper och säkerställer flexibel användning.

Installation och underhåll


Installation av väggrindar och vägbommar kräver noggrann planering för att säkerställa optimal funktionalitet. Det är viktigt att välja rätt plats för installationen och se till att grindarna är ordentligt fastsatta. Underhåll av grindar och bommar är minimalt, men regelbunden kontroll rekommenderas för att säkerställa att de fungerar korrekt och förblir säkra för användning.

Rättigheter och regler


Markägare har rätt att sätta upp väggrindar och vägbommar på sina privata vägar för att begränsa trafiken. Det är dock viktigt att tydligt kommunicera dessa restriktioner genom skyltar och markeringar. Om vägen är enskild och delvis finansierad av statsbidrag, måste vägen hållas öppen för allmän trafik, annars riskerar man att förlora bidraget.

Användningsområden


Väggrindar och vägbommar används inte bara för att skydda skogsvägar utan även i andra miljöer som parkeringsområden, industriområden och privata fastigheter. De är viktiga för att reglera tillträde och säkerställa att endast behöriga fordon får tillträde, vilket minskar slitage och skyddar vägarna.

Skogma


För att säkerställa effektiv trafikreglering och skydd av privata vägar, erbjuder Skogma ett brett utbud av högkvalitativa väggrindar och vägbommar. Deras produkter är designade för att möta olika behov och garantera långvarig användning. Besök Skogma för att utforska deras sortiment och hitta den bästa lösningen för dina behov.
Kontaktinformation

Skogsmateriel-Nordforest AB

Postadress
Stor­gatan 62
83070 Hammerdal
Region
Strömsund
Jämtlands län
Sverige
Organisationsnummer:
556579-1349
Grundat: 1926
Anställda: 25
Välkommen till Skogsmateriel-Nordforest AB!

Skogma ingår i Europas största postorderkoncern inom skogsbruk,
skog och fritid. Även försäljning av vägskyltar, grindar,sliputrustning mm.

Välkommen att kontakta oss!


Kontakter

Erik Holmström
-
Agneta Norberg
0644-721 00

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-06-26
Ny tjänst för återbruk av ljudabsorbenterVad är egentligen hög­hastighetsbearbetning?Fossilfria leveranser från Wolt Bostaden viktigaste framtidsfråganDet eviga livet för elbilsbatterier närmar sig
2024-06-25
ISCAR LOGIQ6TURN - NYA unika svarvskär Modernt tillverkningssätt för framtidens industriProdukter som sprider glädjeNytt produktsortimentLanserar avancerad kaffebryggningslösning
2024-06-24
Boardingen är öppenSwecon uppdaterar sin maskinflottaVärmekameror vs. pyrometrarInstallation av MiR600 hos Weland PlasticEtt måste för framtidens industri
2024-06-21
Undvik vanliga misstag vid fasadmålning
2024-06-20
Tålighet och avancerad teknik kombineratServicetekniker på Swecon i Staffanstorp!Heta försök på Swerim med salt i fokus20-årig funktionsgaranti för...Stora elbehov, men få företag har information