SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

ROCKWOOL bygger stenullsfabrik i Sverige

Möter ökad efterfrågan på isolering
Stenullsproducenten ROCKWOOL ska bygga en ny fabrik i Eskilstuna, Sverige, för att möta byggbranschens ökade efterfrågan på isolering med lågt klimatavtryck. Den toppmoderna fabriken kommer att skapa 120 nya arbetstillfällen och ska drivas av egenutvecklad och storskalig grön smältteknik.

ROCKWOOL meddelade idag att de ska bygga en ny fabrik i Eskilstuna, en plats som på grund av sitt strategiska läge nära storstadsregionen bedöms vara idealisk för att snabbt och effektivt kunna serva kunderna på den svenska och finska marknaden.

Den toppmoderna produktionsanläggningen kommer att skapa 120 nya arbetstillfällen och årligen producera 100 000 ton av ROCKWOOLs brandsäkra, högpresterande och återvinningsbara stenullsisolering, vilket gör den till världens största elektriska smältugn hittills. Driftstart förväntas ske under andra halvan av 2027.

Efter att ha förvärvat mark i Eskilstuna Logistikpark under 2017, haft samråd med lokalsamhälle och relevanta myndigheter samt initierat miljötillståndsprocessen, är ambitionen för ROCKWOOL att påbörja byggnationen inom den närmaste framtiden. Det blir den femte ROCKWOOL-fabriken i Norden.

"Våra kunder efterfrågar i allt högre grad byggmaterial med lägre klimatavtryck för att uppnå sina egna klimatmål samt för att kunna leva upp till EU-riktlinjerna för ökad energieffektivitet och förbättrad energiprestanda i byggnader. ROCKWOOLs egenutvecklade storskaliga elektriska smältteknik kommer att hjälpa marknaden att möta detta behov. Vi förväntar oss att efterfrågan på högkvalitativ isolering kommer att öka ytterligare nu när EU-direktiven ska genomföras", säger Frank Larsen, Managing Director för ROCKWOOL Nordics. Frank Larsen fortsätter: "Dessutom kommer fabriken att bidra till att ROCKWOOL uppfyller sina egna ambitiösa klimatmål".

Jenny Kvarnlöf
Communications Manager Sweden
ROCKWOOL Sweden
jenny.kvarnlof@rockwool.com
072 509 92 49

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-06-25
Årlig analys visar stadig tillväxtHur COBOTs påverkat industrin
2024-06-24
Boardingen är öppenSwecon uppdaterar sin maskinflottaVärmekameror vs. pyrometrarInstallation av MiR600 hos Weland PlasticEtt måste för framtidens industri
2024-06-21
Undvik vanliga misstag vid fasadmålning
2024-06-20
Tålighet och avancerad teknik kombineratServicetekniker på Swecon i Staffanstorp!Heta försök på Swerim med salt i fokus20-årig funktionsgaranti för...Stora elbehov, men få företag har information
2024-06-19
Allt du behöver veta om skjutstativstruckar Säkerhetsåtgärder vid användning av laser Gradsaxar för plåtbearbetning Utökad kapacitet och höjd kvalitetKraften med 3D-utskrift