SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Rockpanel stärker sitt engagemang

För att minska miljöpåverkan
Minskad miljöpåverkan genom att bli Cradle to Cradle-certifierade® på silvernivå för produkterna Rockpanel Colours och Rockpanel Natural.

Rockpanel anser att en cirkulär ekonomi och ansvarsfulla produktionsmetoder är helt centrala för att säkerställa en mer hållbar framtid inom byggbranschen. Som det senaste steget har företaget genomfört en extern validering och blivit Cradle to Cradle-certifierade på silvernivå för de mest populära produkterna, Rockpanel Colours och Rockpanel Natural.

Hos Rockpanel anser man att byggmaterial bör ha så liten miljöpåverkan som möjligt. Därför tillverkas deras fasadbeklädnader av basalt (en vulkanisk bergart som finns i riklig mängd) samt upp till 50 procent återvunnet material. Företaget strävar kontinuerligt efter att minska sin miljöpåverkan över hela livscykeln för produkterna.

Som ett resultat av detta tillvägagångssätt har Rockpanel nyligen blivit Cradle to Cradle-certifierat på silvernivå för sin mest populära serie Rockpanel Colours, samt Rockpanel Natural. Certifieringen Cradle to Cradle Certified® är baserad på Product Standard Version 4.0, den hittills mest ambitiösa och handlingsinriktade globala standarden för utveckling av säkra, cirkulära och ansvarsfullt tillverkade produkter.

Jeroen Ebus, Management Director på Rockpanel, beskriver detta som ytterligare ett initiativ som stärker Rockpanels position som en ansvarsfull tillverkare:
- Cradle to Cradle-certifieringen är avgörande för våra ambitioner att bidra till en mer cirkulär ekonomi och en mer hållbar byggbransch. Vi använder vår kunskap kontinuerligt för att implementera åtgärder som kan bidra till att uppnå ROCKWOOL-koncernens hållbarhetsmål, och certifieringen ger oss bättre möjligheter att mäta och dokumentera resultaten, säger Jeroen Ebus.

Ett nära samarbete med partners ledde till certifiering
För att bli Cradle to Cradle-certifierade har Rockpanel behövt visa att deras produkter uppfyller ett brett spektrum av hållbarhetskrav inom fem kategorier: Materialhälsa, produktcirkularitet, ren luft & skydd av klimatet, vatten- och markförvaltning samt social rättvisa.

Totalt sett har Cradle to Cradle Certified fyra nivåer, från brons till platina, och Rockpanel har uppnått en silvercertifiering.

- Vi har samarbetat nära med alla våra partners i leveranskedjan och med alla aspekter av våra produkter och vår verksamhet. Vi är oerhört tacksamma för deras samarbete och öppenhet, vilket har hjälpt oss att uppnå detta, säger Jeroen Ebus och tillägger:

- Att minska vår miljöpåverkan är högst upp på vår dagordning varje dag, både hos Rockpanel och hos vårt moderbolag ROCKWOOL Group. Vårt fortsatta engagemang dokumenteras nu genom att vi blir Cradle to Cradle-certifierade. Det kommer att göra det mycket mer transparent och enkelt för våra kunder och partners och det kommer att hjälpa dem att fatta beslut med minskad miljöpåverkan.

Ambition om att ge råd om både estetik och hållbarhet
Jeroen Ebus tillägger att både arkitekter och rådgivare kommer att ha de bästa förutsättningarna för att bygga hållbart med Rockpanels fasadbeklädnad.

- Vi har en uttalad ambition att stärka vår position som arkitektens föredragna rådgivare inom fasader, vilket innebär att kunna ge råd om hur estetik och hållbarhet kompletterar varandra med Rockpanel, säger Jeroen Ebus.

Han tillägger att det cirkulära tillvägagångssättet är stadigt förankrat i Rockpanels strategi. Utöver att bli Cradle to Cradle-certifierade erbjuder Rockpanel en återvinningsservice kallad Rockcycle®, som gör det möjligt att ta tillbaka Rockpanel-material och använda det i produktionen av nya stenullsprodukter. Rockpanel består således av upp till 50 procent återvunnet material.

- Ett hållbart tillvägagångssätt kommer alltid att vara ett kärnvärde hos Rockpanel. När vi talar med våra affärs- och samarbetspartners ser vi en ökad efterfrågan på både kunskap och lösningar för att kunna investera i hållbarhet. Det övertygar oss om att Rockpanel rör sig i rätt riktning, avslutar Jeroen Ebus.

För mer information, kontakta:
Matias Testart | Business Manager Rockpanel Sverige
matias.testart@rockpanel.com | +46 0738661779

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-09-09
Red Hat Enterprise Linux AI nu tillgänglig Felaktig konfiguration innebär riskHär får du köra berusad full(t) lagligt
2024-09-06
ISCAR QUICK-D-MILL Tillsammans på ProcessTeknik!Fördelarna med design Weld Defects - How to Fix Lack of Fusion QuicklyFörsta årliga utdelningen av "The Ownershift Prize"
2024-09-05
Nytt sortiment radarnivågivare YstaMaskiners nyhet för ökad klippkapacitetISCAR´s LOGIQ3CHAM-familj utökas 1KOMMA5° öppnar nordiskt showroomAntar gemensamt rollen som Newsecs VD
2024-09-04
Soft Touch AB i ett unikt samarbeteJordfelsbrytare Typ B 125APrecisionsmätning i mobila applikationerSå blev chiplets ny stand­ard i halvledarindustrin Söderberg & Haak välkomnar Terex Ecotecs
2024-09-03
EMC-Förskruvning i rostfritt stålUndvik fukt med SMC:s nya kondensdetektorArrangerar årets automationshändelseNy wifi-brygga till Yales Marknadstrenden för rostfritt stål