SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Qlik går med i FN Global Compact

Stärker sitt tioåriga samarbete med FN om hållbarhet
Dataanalysföretaget Qlik meddelar idag sitt deltagande i FN Global Compact, vilket markerar ett nytt kapitel i samarbetet med FN för att främja globala hållbarhetsinitiativ. Detta åtagande stärker Qliks roll i att använda data och AI för att driva FN:s globala mål för hållbar utveckling (SDG) och understryker företagets bredare strategi att främja miljömässiga, sociala och styrningsrelaterade (ESG) mål.

– I över ett decennium har FN varit en kritisk partner i vår strävan att erbjuda avancerade teknologier för dataintegration och AI som stödjer transformativ global förändring. Genom att gå med i FN Global Compact bekräftar vi vårt engagemang för att förse organisationer som FN med de verktyg som behövs för att navigera genom komplexa globala utmaningar, från klimatåtgärder till mänskliga rättigheter, säger Julie Kae, Vice President för hållbarhet och mångfald samt vd för Qlik.org.

Genom FN Global Compact, som är världens största initiativ för företags hållbarhet med deltagare från 167 länder, utökar Qlik sitt arbete för att ge myndigheter och intressenter möjlighet att använda data och AI för mer transparent och effektivt beslutsfattande.

– Vårt samarbete med Qlik har varit avgörande för att stärka FN:s förmåga att analysera och agera på viktig data. Detta partnerskap har gjort det möjligt för oss att förbättra effektivitet, transparens och beslutsfattande inom globala initiativ som spänner från klimatåtgärder till mänskliga rättigheter. Data är kärnan i framsteg, och Qliks lösningar har gett oss förmågan att hantera komplexa globala utmaningar med större självförtroende och flexibilitet, säger Lambert Hogenhout, Chief Data and Analytics Officer vid FN Office for Information and Communications Technology (OICT).

– Att utöka tillgången till avancerad data, analys och AI-teknologier är avgörande för att påskynda global utveckling och bemöta världens mest akuta utmaningar. Genom att förse organisationer, inklusive FN, med dessa verktyg kan vi främja hållbarhet, jämlikhet och driva meningsfull förändring på global skala, säger Dr. Rumman Chowdhury, grundande medlem av Qliks AI Council, vd och medgrundare av Humane.

Qlik har varit en långvarig partner till FN och arbetat nära Office for Information and Communications Technology (OICT) för att övervinna utmaningar relaterade till isolerad data och inkonsekvent styrning. Idag är Qliks dataintegrationsplattform en viktig möjliggörare av FN:s uppdrag att driva framsteg på de 17 globala målen för hållbar utveckling, och ger organisationen möjlighet att fatta välgrundade beslut inom ett brett spektrum av initiativ. Dessa lösningar täcker kritiska områden som budgetuppföljning, upphandling, jämställdhet, fredsbevarande trupper, kapacitetsutvecklingsprojekt och globala brottsstatistik, vilket hjälper FN att främja sina globala initiativ med större effektivitet och påverkan.

Nyligen utökade Qlik sitt stöd till FN:s ramkonvention om klimatförändringar (UNFCCC), där dess data- och analyslösningar hjälper till att påskynda övergången från klimatåtgärder till handlingsbara, datadrivna klimatstrategier. Detta partnerskap gör det möjligt för UNFCCC att använda AI för att hantera enorma datamängder från länder över hela världen, vilket säkerställer kvalitet och transparens i den globala klimatrapporteringen.

Qliks beslut att gå med i FN Global Compact stärker dess roll som en ledare i att hjälpa organisationer att anpassa sig till ESG-mål genom avancerad dataintegration och AI. Genom att möjliggöra tillgång till omvälvande teknik fortsätter Qlik att stärka intressenter globalt för att främja hållbar och rättvis utveckling.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-09-19
Dana Lim utökar 4 tips för att optimera webbtrafiken Banbrytande broprojekt
2024-09-18
Montico har startat en helt ny utbildningsformMotviktstruckar - gör informativa valVi ses på Scanautomatic och ProcessteknikEnkelhet i fokus En livsviktig säkerhetsåtgärd
2024-09-17
Olsons skapar nya relationer MCS Hyrsystem väl­komnar Anders Siktning och separering med siktskoporAvancerad chipmontering och kapslingKyocera nu certifierad DMG MORI-partner
2024-09-16
Unik satsning med en rullande mässmonterLyfta tungt?Hur man snabbt fixar svetsporer?Neobo har godkänts Ny rapport understryker hotet
2024-09-13
Water Jet Sweden lanserar produktnyhet TransformatorstationerSalesforce går all in på AI-agenterVerizon Business deltar på IBC2024 Plattformar för att skapa innehåll och samarbeta