SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Proofpoint sätter ny standard

För människocentrerad säkerhet
Det ledande cybersäkerhetsföretaget Proofpoint presenterar nu utökade funktioner i sin prisbelönta plattform för att erbjuda kunder bredare och adaptiva människocentrerade säkerhetskontroller. De nya lösningarna och integrationerna skyddar organisationer från inkommande hot från appar och sociala medier.

De nya funktionerna som presenterades för första gången på företagets konferens Protect sätter en ny standard för hur organisationer hanterar mänskliga risker, genom att använda två centrala egenutvecklade plattformar: Proofpoint Nexus och Proofpoint Zen.

"Oavsett om det gäller ransomware eller dataläckage kretsar de mest skadliga cyberriskerna kring människor och deras identiteter,” säger Sumit Dhawan, VD på Proofpoint. ”Men mänsklig risk är svår att tackla eftersom vi alla arbetar över e-post, appar, molnet och webben, vilket skapar nya risker. Vi var pionjärer inom människocentrerad säkerhet, och nu omdefinierar vi den genom att samla tidigare åtskilda processer och teknologier i en enad plattform för att skydda nya digitala kanaler, minska risken för organisationer och bättre vägleda användare i realtid."

Stoppar riktade hot över meddelande- och sociala medieplattformar
Hotaktörer använder i ökande grad digitala kanaler som Slack, Microsoft Teams, Zoom och LinkedIn för att utföra nätfiskeattacker och lura människor att avslöja personlig information eller utföra vissa handlingar, som att överföra pengar eller avslöja känsliga företagsdata. Under de senaste tre åren har hot som levereras via e-post ökat med 119 procent och de som levereras via SMS har skjutit i höjden med hela 2 524 procent, enligt data från Proofpoint.

Med stöd av hotintelligens och Proofpoints nya ZenWeb-webbläsartillägg, ger Proofpoint Collab Protection avancerat realtidsskydd mot hot för att blockera skadliga URL:er som levereras i meddelande-, samarbets- eller sociala medieapplikationer, och kan distribueras över Google Chrome, Microsoft Edge, Apple Safari eller Chromium-baserade företagswebbläsare. Genom att utnyttja Nexus TI (Threat Intelligence) får kunderna fördel av det kollektiva försvaret som skyddar ett nätverk av tusentals av de mest kritiska organisationerna runt om i världen.

Säkrar SaaS-applikationer och förhindrar kontokapning med Proofpoint Posture Management
Medan företagsidentiteter möjliggör att anställda enkelt kan arbeta över verktyg som Microsoft 365 och samarbetsapplikationer, har hotaktörer också lärt sig att utnyttja dem för att genomföra ransomware-attacker, kapa molnkonton och stjäla data.

Enligt Proofpoints data har nästan alla (96 procent) organisationer varit måltavlor för kapning av molnkonton, och mer än hälften har upplevt det direkt. Vidare hade hälften av alla kapade konton multifaktorautentisering (MFA) aktiverad, vilket visar hur osäkra applikationer är värdefulla språngbrädor för illvilliga aktörer när det kommer till att kapa företagskonton.

Proofpoint Nexus kartlägger användaridentitetsspridning och vanliga attackvägar och upptäcker konfigurations- och åtkomstavvikelser för att förhindra obehörig åtkomst och kapning av molnkonton. Detta hjälper till att förstå var ett konto finns och om det utgör en risk på grund av sina privilegier, den data det är länkat till, eller hur väl (eller hur dåligt) dess säkerhet är konfigurerad.

För mer information om Proofpoints utökade plattformsfunktioner, besök:
www.proofpoint.com/us/platform.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-09-19
4 tips för att optimera webbtrafiken Banbrytande broprojekt
2024-09-18
Montico har startat en helt ny utbildningsformMotviktstruckar - gör informativa valVi ses på Scanautomatic och ProcessteknikEnkelhet i fokus En livsviktig säkerhetsåtgärd
2024-09-17
Olsons skapar nya relationer MCS Hyrsystem väl­komnar Anders Siktning och separering med siktskoporAvancerad chipmontering och kapslingKyocera nu certifierad DMG MORI-partner
2024-09-16
Unik satsning med en rullande mässmonterLyfta tungt?Hur man snabbt fixar svetsporer?Neobo har godkänts Ny rapport understryker hotet
2024-09-13
Water Jet Sweden lanserar produktnyhet TransformatorstationerSalesforce går all in på AI-agenterVerizon Business deltar på IBC2024 Plattformar för att skapa innehåll och samarbeta