SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Progress förvärvar ShareFile

Ny plattform tillförs omfattande företagsportfölj
Progress förvärvar en SaaS-baserad, AI-driven, dokumentplattform till sin omfattande portfölj av företagsprogramvara och fortsätter att genomföra sin tillväxtstrategi.

Progress, den betrodda leverantören av AI-driven teknikinfrastruktur, meddelade idag att de har ingått ett slutgiltigt avtal om att förvärva ShareFile, en affärsenhet inom Cloud Software Group, Inc., som erbjuder en SaaS-inbyggd, AI-driven, dokumentplattform för samarbete.

Plattformen fokuserar på branschsegment som affärstjänster, finansiella tjänster, hälso- och sjukvård och byggindustrin.

”Företag behöver idag förbättra sin förmåga att betjäna kunder samtidigt som de kontinuerligt strömlinjeforma sina verksamheter för att öka effektiviteten, säkerheten och efterlevnaden,” säger Yogesh Gupta, VD för Progress. ”ShareFile passar strategiskt med Progress Digital Experience-portföljen. Dessa möjliggör ett mer effektivt samarbete mellan kunder och team samtidigt som det förenklar säker delning av dokument och annat innehåll. ShareFiles kunder kommer att dra nytta av Progress starka kundfokus, omfattande produktportfölj och expertis samt lyckade resultat för kundernas framgång.”

Progress produkter hjälper verksamheter att utveckla, distribuera och hantera AI-drivna applikationer och upplevelser. Efter att köpet slutförts kommer ShareFile att tillföra fler möjligheter genom sin SaaS-tjänst för AI-drivet dokumentcentrerat samarbete och arbetsflöden, kundportal, säker filsynkronisering och delning samt digitala signeringar.

”ShareFile har en lång erfarenhet inom säker innehållssamarbete och kundinteraktion, och med denna transaktion kommer ShareFile, som en del av Progress, att vara bättre positionerat för att fortsätta framgångsresan långt in i framtiden,” sade Thomas Krause, VD för Cloud Software Group. ”För ShareFile-kunder är vi övertygade om att de kommer att dra nytta av Progress stora kundengagemang, omfattande produktutbud och expertis.”

Det kommande förvärvet av ShareFile är ytterligare ett exempel på genomförandet av Progress tillväxtstrategi. Progress kommer att hantera sina finansiella resurser ansvarsfullt samtidigt som de strävar efter att förvärva företag med produkter som kompletterar verksamhetens befintliga programvaruportfölj, inkluderar en robust kundbas med hög kundlojalitet och stabila återkommande intäkter, och som överensstämmer med Progress företagskultur. ShareFile förväntas tillföra mer än 240 miljoner USD i årliga intäkter och mer än 86 000 kunder till Progress.

Med förbehåll för uppfyllandet av villkoren i det slutgiltiga avtalet förväntas Progress förvärva ShareFile för 875 miljoner USD, finansierat med en kombination av kontanter och Progress befintliga revolverande kreditfacilitet. Förvärvet förväntas avslutas under Progress räkenskapsår, som slutar den 30 november 2024, beroende på erhållande av regulatoriska godkännanden och uppfyllande av andra sedvanliga villkor i avtalet.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-09-11
Mirka lanserar batteri­driven bandslipmaskinEffektivare märkningsprocess Automatiserad logistik Castrol lanserar en kampanjLK 534 ThermoFill® EA
2024-09-10
Välkommen till SvetslärarmötetGibbsCAM 2025 är här!Få en inblick i vår värld!Bilprovningen säkrar kundnöjdhetenIT-Total storsatsar på Informationssäkerhet
2024-09-09
Vibrerar din pump? Safe Control blir en del av GBA GroupInviger utbyggnad av fabriken i ArvikaLicenssvets – det är det och så fungerar det!Eaton lanserar 5P Gen 2 UPS
2024-09-06
ISCAR QUICK-D-MILL Tillsammans på ProcessTeknik!Fördelarna med design Weld Defects - How to Fix Lack of Fusion QuicklyFörsta årliga utdelningen av "The Ownershift Prize"
2024-09-05
Nytt sortiment radarnivågivare YstaMaskiners nyhet för ökad klippkapacitetISCAR´s LOGIQ3CHAM-familj utökas 1KOMMA5° öppnar nordiskt showroomAntar gemensamt rollen som Newsecs VD