SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Nya korkbaserade membran

Minskar ljudöverföring och ger bättre akustik
Flera olika branscher och företag arbetar med att omställa sina produktionsprocesser och sin materialanvändning. Det är åtgärder som ska förbättra effektiviteten, minska miljöpåverkan och möta kundernas ökande krav på mer ansvarsfulla produkter och processer. Därför introducerar Alfix nu tre nya stegljudsdämpande systemlösningar baserade på kork, ett biogent material med övertygande ljudabsorberande effekter.

När vi talar om kork, är vinkorkar förmodligen den första bilden som dyker upp. Det är också den primära produktionen från korkekens bark. Men fler och fler har fått upp ögonen för materialets andra användningsområden – inte minst de goda ljuddämpande egenskaperna.

Genom ett strategiskt samarbete och partnerskap med en stor och internationellt erkänd portugisisk producent introducerar företaget Alfix nu sina nya stegljudsprodukter på den skandinaviska marknaden.
- Vi har utökat vårt stegljudssortiment från en produkt till totalt fyra stegljudsdämpande lösningar, där kork ingår som det primära materialet. De nya produkterna är stegljudsmattor – eller membran, som kombinerar korkens naturliga egenskaper med modern teknik, berättar Michael Svensson, teknisk specialist hos Alfix.

Produkterna heter Alfix Acoustic PS5, Alfix Acoustic U36 och Alfix Acoustic U85.

Viktigt att hålla ett öga på skillnaden
Gemensamt för Alfix lösningar är att de är utvecklade med målet att reducera stegljud med hjälp av kork och återvunna material. Alfix Acoustic PS5 är en vidareutveckling av Alfix befintliga standardstegljudsprodukt Alfix Acoustic PS3. Alfix Acoustic PS5 är ett tjockare, mer ljuddämpande membran och betraktas som premium i PS-serien.

- Alfix Acoustic PS5 och Alfix Acoustic PS3 installeras som ett membran eller matta ovanpå undergolvet och fungerar som ljuddämpande underlag för de flesta typer av golvbeläggningar. Båda produkterna är lätta att installera under keramiska plattor och trägolv och lever upp till strikta ljudkrav, berättar Michael Svensson och fortsätter:

- Alfix Acoustic PS3 och Alfix Acoustic PS5 är lösningar som kombinerar enkel installation med hög prestanda. Dessutom är kork en miljömässig fördel eftersom det är ett biogent material. Det är nämligen korkekens bark som skördas utan att fälla träden. Under korkträdets liv, som i genomsnitt är 200 år, kan korkbarken faktiskt skördas cirka 17 gånger.

Utöver kork är produkterna tillverkade av återvunna material i form av skum och/eller gummi, som kommer från restmaterial från skotillverkning och återvunna europeiska bildäck.

Till skillnad från PS-serien är Alfix Acoustic U36 och Alfix Acoustic U85 membran som måste beaktas långt tidigare i projektet, eftersom dessa stegljudsprodukter läggs innan man gjuter undergolvet. Alfix Acoustic U36 och Alfix Acoustic U85 är mer effektiva i att reducera stegljud mellan mellanbjälklagen än de två produkterna i PS-serien.

Korrekt installation är A och O
För att uppnå de bästa resultaten med de korkbaserade stegljudsmattorna är det avgörande att produkterna hanteras och installeras korrekt. Detta gäller för alla produkter. Korrekt installation säkerställer att membranen fungerar optimalt och lever upp till sin fulla potential vad gäller stegljudsdämpning, akustik och hållbarhet.

- Det är avgörande att montörerna är uppmärksamma på detaljerna. Även små fel kan resultera i dåliga kontaktpunkter, vilket minskar produktens effektivitet. Ljudet kommer alltid att hitta en väg igenom om installationen inte utförs korrekt. Därför är det viktigt att ta den tid som behövs för att säkerställa att varje matta och skarv görs korrekt och utan fel. Detta innefattar också att förbereda underlaget ordentligt och använda rätt verktyg och tekniker genom hela installationsprocessen, säger Michael Svensson och avslutar:

- En korrekt installation är inte bara viktig för att uppnå önskad ljudisolering, utan också för att undvika framtida problem som slitage och skador som kan uppstå vid felaktig installation. Det är därför avgörande att golvläggare, murare och andra hantverkare som arbetar med dessa material förstår och respekterar de nödvändiga stegen i installationsprocessen. Genom att göra detta säkerställer de inte bara nöjda kunder, utan också att de korkbaserade stegljudsmattorna lever upp till sin förväntade livslängd och prestanda.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-09-19
Dana Lim utökar 4 tips för att optimera webbtrafiken Banbrytande broprojekt
2024-09-18
Montico har startat en helt ny utbildningsformMotviktstruckar - gör informativa valVi ses på Scanautomatic och ProcessteknikEnkelhet i fokus En livsviktig säkerhetsåtgärd
2024-09-17
Olsons skapar nya relationer MCS Hyrsystem väl­komnar Anders Siktning och separering med siktskoporAvancerad chipmontering och kapslingKyocera nu certifierad DMG MORI-partner
2024-09-16
Unik satsning med en rullande mässmonterLyfta tungt?Hur man snabbt fixar svetsporer?Neobo har godkänts Ny rapport understryker hotet
2024-09-13
Water Jet Sweden lanserar produktnyhet TransformatorstationerSalesforce går all in på AI-agenterVerizon Business deltar på IBC2024 Plattformar för att skapa innehåll och samarbeta