SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Nya ”super-AI”-modellen släpps

På Amazon Bedrock
Den uppmärksammade AI-modellen Claude 3.5 Sonnet från utvecklaren Anthropic finns nu tillgängliga för användare av Amazon Web Services plattform Amazon Bedrock.

Claude Sonnet är den första modellen från Anthropic i generation 3.5 , och företagets egna data visar att den presterar bättre än konkurrerande modeller inom såväl kodgenerering som ämneskunskap och komplexa resonemang.

Framför allt är modellen kostnadseffektiv – jämfört med Anthropics mest avancerade modell Opus är användarkostnaden endast en femtedel. Generation 3.5 av Claude Opus förväntas lanseras senare under 2024.

Claude 3.5 Sonnet är särskilt lämpad för användarfall inom en rad områden, till exempel AI-stödd kundsupport med höga krav på förståelse av sammanhang, kodning och orkestrering av komplexa arbetsflöden.

Amazon Bedrock kan enklast beskrivas som en portal som gör det enkelt att integrera och implementera en mängd olika AI-modeller från olika tillverkare. Målsättningen är att demokratisera AI-användningen och sänka trösklarna för att komma igång med AI och för att göra det möjligt för organisationer att snabbt bygga kraftfulla och behovsanpassade tjänster, där man kan kombinera olika modeller med olika styrkor för att skapa ännu kraftfullare tjänster än vad som annars hade varit möjligt.

Sedan lanseringen 2023 har ett stort antal ledande basmodeller från olika tillverkare gjorts tillgängliga i plattformen, utöver Anthrophics Claude-modeller finns även exempelvis Llama 3 från Meta, och modeller från Cohere och Stability AI, samt AWS egenutvecklade modeller, Titan.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-06-25
Årlig analys visar stadig tillväxtHur COBOTs påverkat industrin
2024-06-24
Boardingen är öppenSwecon uppdaterar sin maskinflottaVärmekameror vs. pyrometrarInstallation av MiR600 hos Weland PlasticEtt måste för framtidens industri
2024-06-21
Undvik vanliga misstag vid fasadmålning
2024-06-20
Tålighet och avancerad teknik kombineratServicetekniker på Swecon i Staffanstorp!Heta försök på Swerim med salt i fokus20-årig funktionsgaranti för...Stora elbehov, men få företag har information
2024-06-19
Allt du behöver veta om skjutstativstruckar Säkerhetsåtgärder vid användning av laser Gradsaxar för plåtbearbetning Utökad kapacitet och höjd kvalitetKraften med 3D-utskrift