SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Ny Progress Semaphore-version

Lanserar AI-assisterad kunskapsmodellering
Semaphore 5.10 ökar användarproduktiviteten med hjälp av ett AI-drivet verktyg som förenklar skapandet av semantiska kunskapsmodeller. Dessa modeller kan i sin tur användas för att effektivisera beslutsfattandet i företags verksamheter.

Progress, den betrodda leverantören av AI-driven teknikinfrastruktur, presenterar nu den senaste versionen av Progress Semaphore- en plattform för metadatahantering och semantisk AI. Semaphore 5.10 bygger vidare på Progress befintliga lösning för kunskapshantering och introducerar en intuitiv AI-assisterad kunskapsmodellering, utökade mappingmöjligheter och filtrering av klassificeringar. På så sätt kan den öka användarproduktiviteten och förenkla kunskapshanteringen hos företagen.

Kunskap är den mest värdefulla tillgången för många företag. Världens tillgängliga innehåll omfattar idag uppskattningsvis 150 zettabyte och består av komplex, ostrukturerad data. Detta gör att en stor mängd värdefull information tyvärr förblir otillgänglig. Semaphore 5.10 löser hanteringen av data med hjälp av avancerade mapping- och klassificeringsfunktioner som ger användare möjlighet att navigera inom det ständigt föränderliga fältet för kunskapshantering.

Nytt med Semaphore 5.10:


AIModelBuilder: Detta är ett AI-drivet verktyg utvecklat för att prioritera användarproduktivitet och förenkla upplevelsen av kunskapsmodellering. Med hjälp av stora språkmodeller (LLMs) främjar AI Model Builder skapandet och förädlingen av semantiska kunskapsmodeller. Användare kan nu skapa bättre semantiska modeller mer effektivt genom att börja med ett grundkoncept och förbättra befintliga modeller med specifika begrepp eller alternativa taggar. Funktionen ger de som arbetar med företagets affärer möjlighet att fördjupa sig i data, vilket effektiviserar beslutsfattandet.

Filtrering av klassificeringsresultat efter publiceringsgrupp: För förbättrat samarbete möjliggör Semaphore 5.10 att samma Classification Server kan delas av olika projektgrupper. Detta möjliggör mer effektiv filtrering och granskning av klassificeringsresultat från projekt. Olika modeller med varierande datamängder kan samexistera inom samma Classification Server och visa resultat baserat på användarens specifika kriterier.

Mappningsrelationer inom den aktuella modellen: Effektivt beslutsfattande är beroende av tillförlitlig information och kvalitetsdata. Genom att skapa mappningsrelationer inom nuvarande kunskapsmodeller möjliggör Semaphore 5.10 att likheter mellan modeller fångas och mappningsrelationer bildas. Användare får insikter i hur de olika delarna passar ihop vilket underlättar kunskapsdelning över hela organisationen.

Enkel import och export av Shapes Constraint Language (SHACL): Användningen av SHACL förbättrar datakvalitet genom att definiera regler och valideringar för datamodeller. Semaphore 5.10 introducerar ett användarvänligt gränssnitt för import och export av SHACL. Denna funktion effektiviserar processer, minskar tid till värde och gör anpassad SHACL enklare att använda.

“Den senaste versionen av Semaphore-plattformen speglar vårt stora engagemang för innovation och användarvänliga upplevelser,” säger John Ainsworth, Executive Vice President, General Manager, Application and Data Platform, Progress. “I en värld med snabba teknologiska förändringar och exponentiell datatillväxt är anpassningsförmågan avgörande. Vår plattform går att anpassa efter de senaste affärsbehoven och integrerar marknads- och kundfeedback för att leverera högpresterande, skalbara lösningar.”

Semaphore möjliggör för användare att hantera kunskapsmodeller och automatiskt hämta och klassificera både strukturerade och ostrukturerade data för att generera kvalitativ semantisk metadata. Plattformen kan förenkla informationen och minska komplexiteten. På så sätt hjälper den organisationer att använda företagsdata smartare och agera snabbare.

Nyligen blev Semaphore uppmärksammad som ledande i 2024 Metadata Management Data Quadrant från SoftwareReviews, och utsågs även till “Champion” i SoftwareReviews 2024 Metadata Management Emotional Footprint Awards, med den högsta poängen av alla hanteringslösningar för metadata.

Semaphore 5.10 är tillgänglig idag. För mer information, besök:
https://www.progress.com/semaphore/whats-new

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-09-09
Vibrerar din pump? Safe Control blir en del av GBA GroupInviger utbyggnad av fabriken i ArvikaLicenssvets – det är det och så fungerar det!Eaton lanserar 5P Gen 2 UPS
2024-09-06
ISCAR QUICK-D-MILL Tillsammans på ProcessTeknik!Fördelarna med design Weld Defects - How to Fix Lack of Fusion QuicklyFörsta årliga utdelningen av "The Ownershift Prize"
2024-09-05
Nytt sortiment radarnivågivare YstaMaskiners nyhet för ökad klippkapacitetISCAR´s LOGIQ3CHAM-familj utökas 1KOMMA5° öppnar nordiskt showroomAntar gemensamt rollen som Newsecs VD
2024-09-04
Soft Touch AB i ett unikt samarbeteJordfelsbrytare Typ B 125APrecisionsmätning i mobila applikationerSå blev chiplets ny stand­ard i halvledarindustrin Söderberg & Haak välkomnar Terex Ecotecs
2024-09-03
EMC-Förskruvning i rostfritt stålUndvik fukt med SMC:s nya kondensdetektorArrangerar årets automationshändelseNy wifi-brygga till Yales Marknadstrenden för rostfritt stål