SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Ny lasersvets automat­iserar monteringen

Av små plastdetaljer med komplexa geometrier
Branson GLX-1-plattformen erbjuder en automationsvänlig lösning för ren, vibrationsfri svetsning som stöder produktåtervinning i slutna kretslopp.

Emerson har lanserat sin nya lasersvets Branson™ GLX-1, som ger användarna flexibilitet att möta den växande efterfrågan på sammanfogning av små, komplexa eller känsliga plastkomponenter och sammansättningar. De små inbyggnadsmåtten och den modulära designen gör den kompatibel för användning i ISO-8 renrumsmiljöer. Maskinen har en integrerad kontrollenhet som förenklar installationen med automation.

De exakta, servodriva rörelserna i GLX-1 ger större frihet att konstruera och sammanfoga komponenter med tredimensionella konturer i medicinska applikationer så som t.ex. katetrar och detaljer med mikrofluidikdelar, samt sensorer på elektronik-, fordons- och vitvarumarknaderna. Den nya svetsmaskinen kan sammanfoga blandade polymerer och komponenter med kritiska eller komplexa 3D-foggeometrier eller förmonterade delar utan risk för skador på grund av värme eller vibrationer. Lasersvetsningen ger komponenterna ett överlägset estetiskt utseende.

För att stödja tillverkarnas ökade intresse för produktåtervinning i slutna kretslopp kan GLX-1 också på ett säkert och icke-destruktivt sätt ”svetsa isär” plast som används i vanliga medicintekniska produkter. Denna demonteringsfunktion gör det möjligt att återvinna och återanvända värdefulla interna komponenter samtidigt som hållbarhetsinitiativen stärks och avfallet minskar.

”Det finns en ökande efterfrågan på mindre och mer komplicerade plastkomponenter av hög kvalitet, som ofta innehåller känsliga elektroniska komponenter på en rad viktiga marknader”, säger Emma Wood, global på Emerson. ”Med starka, rena fogar och avancerade anslutningsmöjligheter i ett extremt kompakt paket gör den nya lasersvetsaren GLX-1 det möjligt för tillverkare att designa och effektivt tillverka produkter av högsta kvalitet.”

GLX-1 bygger på Emersons STTlr-teknik (Simultaneous Through-Transmission Infrared®) för lasersvetsning, som ger oöverträffad produktionseffektivitet, svetsstyrka och estetik som vanligtvis överträffar vad som är möjligt med andra plastsvetsmetoder. GLX-1 levererar med hjälp av Bransons högeffektslaserbanker, som erbjuder konfigurerbara effektnivåer upp till maximalt 250 watt per laserbank.

Ett avancerat servodrivet matningsenhet ger en exakt, repeterbar kontroll av kraften, från låga till höga nivåer. Som tillval finns även en pneumatisk styrning med sluten slinga. Resultatet är snabba svetscykeltider som stöder högvolymsproduktion av hög kvalitet i en rad olika applikationer.

Effektiva och exakta verktygsbyten säkerställs tack vare en RFID-funktion (Radio Frequency Identification) som känner igen och matchar svetsrecept med rätt produktionsverktyg.

GLX-1 erbjuder anslutningsmöjligheter och säkerhet, med svetsdatainsamling och säkerhetsfunktioner som förenklar överföringen av svetsdata över interna kundnätverk. Drift- och säkerhetsfunktionerna nås via svetsmaskinens intuitiva och lättanvända 12-tums HMI med pekskärm, som är monterad på en svängbar arm för enkel visning i lämpliga vinklar.

Svetsmaskinen ger maximal säkerhet med 99 nivåer av anpassningsbart lösenordsskydd. Den kan också enkelt anslutas till anläggningsnätverk för att uppfylla kraven för industriell Internet of Things (IIoT) eller kommunikation, med kompatibilitet med Data Interface Gateway (DIG) och Fieldbus interface gateway, en USB-port och ett OPC-UA-gränssnitt.

För mer information, besök:
https://www.emerson.com/en-us/catalog/branson-glx-1.
https://www.emerson.com/en-us/news/2024/05-new-branson-glx-1-laser-welder

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-10-08
Nya banbrytande steg
2024-10-07
Så löser Siemens lagringsutmaningarBetalningsindustrin står inför en ny världsordning HMS Networks förvärvar PEAK-System Technik Nyheter från BrysselAWS skapar AI-driven superhjärna för Formel 1
2024-10-04
Moussi Montage lanserar ny serie Så kringgår spammarna skräppostfiltrenLeveransproblemen som hotar e-handelns tillväxtLanserar nya Optimizely Personalization Förvandlar kontor till nytt Scandic Go-hotell
2024-10-03
Moussi Montage Intro­ducerar nya fönstergaller Vinning satsar på "Närskrotat"OilQuick auktionerar ut rosa Grab John-skopa Gnosjö Automatsvarv­ning går mot strömmen Besök vår monter på Scanautomatic!
2024-10-02
Moussi Montage förbättrar smidstjänster The Future of Automation and DigitalizationOMP deltar i byggandet av en fiskväg Nytt strategiskt partnerskapASSA ABLOY på Skydd