SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

norelem lanserar system för kabelinfästning

Effektiv och säker kabelhantering med norelem
I dagens samhälle, där allt är sammankopplat, är effektiv kabelhantering av största vikt för att upprätthålla en smidig och säker användarmiljö. Noggrant organiserade kablar förhindrar faror, förlänger livslängden på utrustningen och minimerar oreda. Som en lösning har norelem lanserat fyra nya produktkategorier inom kabelinfästning med kardborreband för snabba, flexibla buntnings- och säkerhetslösningar.

Fästgrunden och bandsystemet är utformat för skruvmonterade kablar, trådar, rör eller slangar vilket möjliggör både borttagning och infästning utan verktyg. Bandet kan öppnas och stängas hundratals gånger och är anpassad för direkt montering med försänkta skruvar. Banden finns i bredderna 7,5, 10, 20 och 30 mm med längder som ger stöd för spännvidd från 4 till 100 mm. Denna praktiska och anpassningsbara lösning för kabelhantering gör det möjligt att göra justeringar och omdragningar enkelt, utan extra verktyg, vilket säkerställer kostnadseffektivitet och miljömedvetenhet.

För dem som arbetar med aluminumprofiler erbjuder norelem en sockel med kardborreband som är avsedd för att monteras på typ I och typ B aluminiumprofiler. Denna kan fästas antingen tvärs över eller parallellt med profilspår med en 45 graders högersväng och finns i bredderna 10 och 20 mm i tre olika längder.

Grunden klarar spännvidder från 4 till 60 mm. Produkten kan integreras sömlöst med aluminiumprofilerna, vilket ger en säker och justerbar kabelhanteringslösning för profilbaserade system. Verktygsfria monteringslösningar sparar tid och kraft samtidigt som det ökar produktiviteten och gör installationen enklare.

I tillägg erbjuder norelem kardborreband på rulle tillverkad av högkvalitativ polypropen. Denna hook-and loop-rulle ger en mångsidig lösning för kabelhantering, där kunderna kan klippa banden till den längd som passar deras specifika behov. Upprepad användning av banden ger ett flexibelt och hållbart sätt att organisera kablar på. Banden finns i sju olika bredder från 7,5 mm till 30 mm och i längderna 15 eller 25 meter. Banden kan enkelt klippas till önskad längd vilket ger en flexibilitet att använda produkten inom många olika användningsområden.

Slutligen, kardborreband med plastögla, som gör det enkelt att bunta ihop och säkra kablar och ledningar. Den är 20 mm bred och finns i längder från 170 till 600 mm, som säkerställer alternativ som passar för olika behov och gör det möjligt för kunderna att välja en rem som passar deras specifika krav för en bekväm och pålitlig kabelhantering.

Marcus Schneck, VD för norelem, säger: "Vårt kardborreband ger betydande fördelar som förträngningsfri montering och förebygger skador på kabelisoleringen. Både fästgrund och band är återanvändbara för en flexibel omstrukturering utan att generera avfall. Dessutom är kardborrebanden självslocknande enligt UL94 V2, och fästgrunden uppfyller UL94-V0-standard, vilket säkerställer höga säkerhetsstandarder.

“Med dessa egenskaper kan våra kunder dra nytta av fördelarna med en säker och skadefri kabelhantering som är miljömedveten och följer höga säkerhetsstandarder samtidigt som vi tillför mervärde till kunderna genom att säkerställa långsiktig prestanda och tillförlitlighet i olika applikationer”.

Ta reda på mer om kabelinfästning eller se hela norelems produktkatalog på norelems webbplats.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-09-09
Red Hat Enterprise Linux AI nu tillgänglig Felaktig konfiguration innebär riskHär får du köra berusad full(t) lagligt
2024-09-06
ISCAR QUICK-D-MILL Tillsammans på ProcessTeknik!Fördelarna med design Weld Defects - How to Fix Lack of Fusion QuicklyFörsta årliga utdelningen av "The Ownershift Prize"
2024-09-05
Nytt sortiment radarnivågivare YstaMaskiners nyhet för ökad klippkapacitetISCAR´s LOGIQ3CHAM-familj utökas 1KOMMA5° öppnar nordiskt showroomAntar gemensamt rollen som Newsecs VD
2024-09-04
Soft Touch AB i ett unikt samarbeteJordfelsbrytare Typ B 125APrecisionsmätning i mobila applikationerSå blev chiplets ny stand­ard i halvledarindustrin Söderberg & Haak välkomnar Terex Ecotecs
2024-09-03
EMC-Förskruvning i rostfritt stålUndvik fukt med SMC:s nya kondensdetektorArrangerar årets automationshändelseNy wifi-brygga till Yales Marknadstrenden för rostfritt stål