SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

norelem lanserar ny serie friktionsleder

Friktionsleder optimerar precision och flexibilitet
Precision, flexibilitet och hållbarhet är avgörande egenskaper för att kunna optimera verksamhet inom industrisektorn och samtidigt upprätthålla säkerhet och värde. En komponent som förblir konstant är friktionsleden, vilken är värdefull för att ansluta komponenter i situationer där traditionella metoder inte är möjliga.

För att svara upp mot krav som ständigt utvecklas, har den globala tillverkaren av standardkomponenter, norelem, lanserat en ny serie friktionsleder (10271) konstruerade för att möta de unika kraven från olika industrier och ge fördelar som är till nytta för en bred kundgrupp.

Marcus Schneck, vd för norelem, säger: "En av de viktigaste fördelarna för våra kunder med våra friktionsleder är förmågan att leverera ett exakt och justerbart rörelsemotstånd. Denna förmåga är avgörande för att upprätthålla stabilitet i positionering och styrning i mekaniska system. Det är särskilt användbart inom fordonsmonteringslinjer som kräver frekventa justeringar och hög precision”.

På samma sätt säkerställer ledernas stabilitet att verktyg och arbetsstycken hålls säkert på plats, dessutom förbättras produktiviteten avsevärt och stilleståndstiden minskar genom ett minimerat behov av konstant ompositionering.

Schneck fortsätter: "Våra friktionsleder ger mångsidighet med sina justerbara inställningar och har en uppsättning skruvar som möjliggör steglös justering av friktionen från lätt till tung.
”Våra leder är särskilt värdefulla för flygindustrin, där olika vridmomentsnivåer är nödvändiga för olika stadier av montering och testning. Denna funktion möjliggör hög grad av finjustering, vilket säkerställer noggrannhet och effektivitet samtidigt som de uppfyller stränga kvalitetsstandarder”.

Förutom mångsidighet, breddar flexibiliteten av monteringsalternativ ytterligare friktionsledernas användningsområden. Lederna är designade att passa standardaluminiumprofiler och kan installeras i flera positioner, vilket gör dem till ett idealiskt val för en rad olika tillämpningar.

Vid tillverkning av elektronik stöttar lederna exempelvis skapandet av justerbara arbetsstationer som uppfyller olika monterings- och ergonomiska krav. Detta optimerar arbetsytans konfiguration och förbättrar operatörens komfort, vilket bidrar till förbättrad produktivitet och minskade skaderisker.

I miljöer där personalen hanterar tunga eller komplexa verktyg, till exempel inom tillverkning av konsumtionsvaror bidrar friktionsledens förmåga att placera axlar vertikalt och horisontellt till ergonomiska justeringar som skräddarsys för olika kroppsstorlekar och arbetsställningar som minskar den fysiska belastningen och ökar effektiviteten totalt sett.

Inom tunga applikationer, exempelvis industrimaskiner, klarar norelems friktionsleder att hantera ett fast vridmoment på upp till 15 newtonmeter. Den starka klämtekniken upprätthåller konsekvent friktion över lång livslängd, vilket minskar underhållskraven och förbättrar driftsäkerheten.

Schneck avslutar: "Genom anpassningsbara och justerbara lösningar ger norelems friktionsleder kunder inom många olika branscher kraft att förbättra sin produktivitet, komfort och långsiktiga prestanda tack vare dess mångsidighet inom en rad applikationer.

"Oavsett om du arbetar inom bilindustri, flygindustri, elektronik eller någon annan typ av industri ger friktionsleder den precision, flexibilitet, mångsidighet och hållbarhet som krävs för att möta den moderna industrins utmaningar."

För mer information om norelems friktionsleder och för att upptäcka hur de kan förbättra din specifika tillämpning, besök norelems webbplats.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-09-10
LG på IFA 2024
2024-09-09
Vibrerar din pump? Safe Control blir en del av GBA GroupInviger utbyggnad av fabriken i ArvikaLicenssvets – det är det och så fungerar det!Eaton lanserar 5P Gen 2 UPS
2024-09-06
ISCAR QUICK-D-MILL Tillsammans på ProcessTeknik!Fördelarna med design Weld Defects - How to Fix Lack of Fusion QuicklyFörsta årliga utdelningen av "The Ownershift Prize"
2024-09-05
Nytt sortiment radarnivågivare YstaMaskiners nyhet för ökad klippkapacitetISCAR´s LOGIQ3CHAM-familj utökas 1KOMMA5° öppnar nordiskt showroomAntar gemensamt rollen som Newsecs VD
2024-09-04
Soft Touch AB i ett unikt samarbeteJordfelsbrytare Typ B 125APrecisionsmätning i mobila applikationerSå blev chiplets ny stand­ard i halvledarindustrin Söderberg & Haak välkomnar Terex Ecotecs