SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Neo4j transformerar sin molndatabasportfölj

För att accelerera användningen av grafteknik och GenAI
Nya funktioner, nya erbjudanden och en 15x ökning av läskapacitet gör branschens mest omfattande grafteknik lättare att testa, bygga och köpa.

Neo4jⓇ , ledande inom grafdatabaser och analys, tillkännagav idag en omfattande förändring av sin Aura-portfölj för databashanteringssystem (DBMS) i molnet. Detta gör det enklare för företag och för alla typer av arbetsbelastningar eller användningsområden att testa, bygga och påskynda användningen av grafteknik i produktion.

Offentliggörandet sker mitt i en ökad tillväxt och efterfrågan på Neo4js molnerbjudanden, drivet av grafdatabasernas kritiska roll i GenAI och avancerade analysapplikationer, och påskyndas ytterligare av GraphRAG.

"År 2025 kommergrafteknik att användas i 80% av data- och analysinnovationer– en ökning från 10% år 2021– samt underlätta snabba beslutsfattande inom företag," förutspår Gartner®. Gartner noterar också i sin Hype CycleTM-rapport att RAG-tekniker har problem med sanningshalten och fullständigheten av svar på grund av begränsningar i återhämtningsprecision, kontextuell förståelse och sammanhang i svaren. Kunskapsgrafer (KG) är en väletablerad teknologi som kan representera data som finns i dokument och metadata relaterade till dokumenten. Genom att kombinera båda aspekterna kan RAG-applikationer hämta text baserat på likheten med frågan och kontextuell representation av frågan och korpusen, vilket förbättrar svarens precision.” ¹

Neo4js tillkännagivande, som gjordes i samband med företagets konferens GraphSummit i NewYork, stärker deras position som den ledande autentiska grafdatabasen. Neo4j erbjuder den mest omfattande graftekniken med vektorsökning och sökfunktioner, det största biblioteket med över 65 grafalgoritmer, flexibilitet att implementera i vilken molnmiljö som helst, och community support.

Denyafunktionerna som finns tillgängliga nu inkluderar:
1. NyAura-konsol med GenAIco-pilot som en enhetlig hub för att enkelt administrera, hantera, mata in, modellera och visualisera data effektivt över alla Neo4js produkter och verktyg. Administratörer och utvecklare kan också interagera meddessaverktyg mednaturligt språk, vilket eliminerar behovet av expertis i Cypher-frågespråk.

2. Nytt no/low-code verktyg för att bygga interaktiva instrumentpaneler, NeoDash, som enkelt skapar kartor, grafer, stapel- och linjediagram, tabeller och andra visuella verktyg för att förstå, analysera och interagera. NeoDash har använts av utvecklare som en del av Neo4j Labs, men är nu en komplett produkt för företag med fullt stöd från Neo4j.

3. Nytt själv betjäningserbjudande, Neo4j AuraDB Business Critical, som är över 20% billigare än Neo4js traditionella AuraDB Enterprise-erbjudande och designat för arbetsbelastningar som kräver hög tillgänglighet och avancerad säkerhet. Den nya nivån följer på Neo4js explosiva molntillväxt och ökande efterfrågan på ett lättillgängligt företagsalternativ. Kunder som behöver dedikerade miljöer, som de i högt reglerade industrier, kan fortsätta använda AuraDB Enterprise, som nu heter AuraDB Virtual Dedicated Cloud. Neo4j kommer även att erbjuda sin AuraDB Professional-nivå som en gratis provversion för användningsfall i produktion.

4. 15x skalförbättring i läsningskapacitet i realtid. Neo4j kan nu bearbeta 15 gånger mer realtids data inom varje kluster utan att kompromissa med latens eller
prestanda. Detta möjliggör oavbruten bearbetning av dataintensiva analysarbetsbelastningar även när kunddata volymer ökar.

5. Avancerade företagskontroll-, revisions- och efterlevnadsfunktioner som inkluderar kundhanterade krypteringsnycklar som kunden äger, kontrollerar och använder för att kryptera och skydda sina data; och vidarebefordran av säkerhetsloggar som gör det möjligt för kunder att strömma och granska säkerhetsloggar i realtid. Neo4j uppnådde SOC 2 Typ 2 och HIPAA-efterlevnad tidigare i år, med ytterligare certifieringar här.

Stöttande citat
Chris Jangareddy, Managing Director, AI, GenAI och Data Engineering, Deloitte Consulting LLP
"När företagsledare omfamnar generativ AI, hjälper Neo4js senaste funktioner att berika våra kunder med merexakta och kontextuellt rika affärsresultat. Vårt samarbete med Neo4j är ytterligare ett bevis på Deloittes engagemang för att bygga vårt AI-ekosystem av allianser för att ge våra kunder tillgång till ledande teknologier som kan hjälpa dem att uppnå konkurrensfördelar.”

Sudhir Hasbe, Chief Product Officer, Neo4j
“Dagens tillkännagivande visar på ett avgörande steg framåt i vår mission att stärka företag med branschens mest robusta, skalbara och presterande lösning för grafdatabashantering. Samtidigt sänker dessa innovationer trösklarna för användning av grafteknik och GraphRAG för GenAI, vilket möjliggör för organisationer att tänja på gränserna för vad som är möjligt med deras data och deras affärer.”

För mer information, läs vår bloggpost eller besök Neo4j GraphSummit i en stad nära dig.

Kontakt:
pr@neo4j.com
neo4j.com/pr

¹ Gartner, Hype Cycle for Generative AI, 2024, By Arun Chandrasekaran, Leinar Ramos, 31 July 2024
Gartner and Hype Cycle are registered trademarks of Gartner, Inc. and/or its affiliates in the U.S. and internationally and are used herein with permission. All rights reserved.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-09-09
Red Hat Enterprise Linux AI nu tillgänglig Felaktig konfiguration innebär riskHär får du köra berusad full(t) lagligt
2024-09-06
ISCAR QUICK-D-MILL Tillsammans på ProcessTeknik!Fördelarna med design Weld Defects - How to Fix Lack of Fusion QuicklyFörsta årliga utdelningen av "The Ownershift Prize"
2024-09-05
Nytt sortiment radarnivågivare YstaMaskiners nyhet för ökad klippkapacitetISCAR´s LOGIQ3CHAM-familj utökas 1KOMMA5° öppnar nordiskt showroomAntar gemensamt rollen som Newsecs VD
2024-09-04
Soft Touch AB i ett unikt samarbeteJordfelsbrytare Typ B 125APrecisionsmätning i mobila applikationerSå blev chiplets ny stand­ard i halvledarindustrin Söderberg & Haak välkomnar Terex Ecotecs
2024-09-03
EMC-Förskruvning i rostfritt stålUndvik fukt med SMC:s nya kondensdetektorArrangerar årets automationshändelseNy wifi-brygga till Yales Marknadstrenden för rostfritt stål