SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Nödvändiga för effektiva hydrauliska system

Skydda systemen med rätt hydraulfilter
Hydraulfilter spelar en avgörande roll i hydrauliska system genom att säkerställa att hydraulvätskan förblir fri från föroreningar som kan skada känsliga komponenter. Genom att effektivt avlägsna smuts, partiklar och vatten från systemet, hjälper dessa filter till att förlänga livslängden på utrustningen och förbättra den övergripande prestandan. Här undersöker vi vad som kännetecknar hydraulfilter, tekniken bakom dem och varför de är så viktiga.

Vad kännetecknar hydraulfilter?


Hydraulfilter är utformade för att fånga upp och avlägsna föroreningar från hydraulvätskor, vilket skyddar systemets komponenter från skador. Dessa filter kan placeras på olika ställen i ett system, såsom i suglinjer, returledningar eller tryckledningar. Suction strainers, som är installerade vid pumpens inlopp, hindrar större partiklar från att komma in i systemet. Returlinefilter, som fångar upp föroreningar innan vätskan återvänder till reservoaren, är avgörande för att upprätthålla vätskans renhet.


Tekniken bakom hydraulfilter


Hydraulfilter använder sig av flera teknologier för att säkerställa att vätskan är fri från oönskade partiklar. Förutom traditionell partikelavskiljning finns filter som också separerar vatten från hydraulvätskan, vilket är viktigt eftersom vatten kan orsaka korrosion och försämrad vätskeprestanda. Filtreringsprocessen sker genom att vätskan passerar genom ett poröst material som fångar föroreningar samtidigt som vätskan flödar vidare.

Varför är de så viktiga komponenter?


Hydraulfilter är viktiga eftersom de förhindrar att föroreningar orsakar slitage och skador på systemets komponenter, såsom pumpar och ventiler. Små partiklar kan snabbt leda till omfattande skador om de inte filtreras bort. Genom att bibehålla vätskans renhet förhindras för tidigt slitage, vilket resulterar i längre systemlivslängd och minskad risk för kostsamma driftstopp och reparationer.

Råd gällande hydraulfilter


För att säkerställa att hydraulfilter fungerar optimalt är det viktigt att underhålla och byta ut dem regelbundet. Filtren bör inspekteras för tecken på blockeringar eller skador, och bytas ut enligt tillverkarens rekommendationer. Det är också avgörande att börja med ren vätska och att hålla detaljerade register över filtrens underhåll för att undvika driftproblem.

Kontakta Nevo Maskin


För att få tillgång till ett brett utbud av högkvalitativa hydraulfilter och expertis inom hydraulik, besök Nevo Maskin. De erbjuder omfattande lösningar och professionell rådgivning för att säkerställa att dina hydrauliska system fungerar effektivt och hållbart. Besök deras hemsida för att lära dig mer och för att hitta rätt filter för just dina behov.
Kontaktinformation
Postadress
Hantverks­vägen 2m
95433 Gammelstad
Besöksadress
Hantverks­vägen 2m
95433 Gammelstad
Region
Luleå
Norrbottens län
Sverige
Organisationsnummer:
556505-5158
Grundat: 1991
Anställda: 13
Vi är en helhetsleverantör för entreprenadmaskiner, vi tillhandahåller reservdelar till dom flesta märken, maskinservice och även försäljning av grävmaskiner och hjullastare.

Nevo är specialiteter på hydraulcylindrar där vi gör reparation, renovering och nytillverkning av cylindrar i alla storlekar.

I vår nybyggda maskinverkstad sköter vi reparationer och service av entreprenadmaskiner. Vi tillhandahåller fältmekaniker inom norrbotten och slangservice.

Vi har ett omfattande reservdelslager till volvo grävmaskiner, dumper och hjullastare och leverantörer på reservdelar till Komatsu och caterpillar och dom flesta maskinmärken.
Problemlösning är en av Nevo Maskins stora styrkor, vi löser det mesta som kan gå fel i en entreprenadmaskin.

Vår affärsidé är att glädja och hjälpa maskinägare och entreprenörer med reservdelar och förstklassig service.

Vår vision är att 2024 vara det självklara valet i Norrland för den som behöver hjälp med reservdelar, service och reparationer av entreprenadmaskiner.

Nevo Maskin startades 1991 av Sixten Niemelä. Under företagets tidiga år bestod verksamheten av försäljning och demontering av entreprenadmaskiner samt försäljning av reservdelar till grävmaskiner. Från början var det enbart Sixten som var involverad, men senare började även sönerna Niklas och Rickard att jobba i företaget. Niklas började i verkstaden och Rickard i lagret. Idag har Niklas tagit över som VD och Rickard sköter ekonomin.

Kontakter

Niklas Niemelä
VD
0920-25 16 00
Sixten Niemelä
0920-25 16 00
Christoffer Sundström
+46(0)920-46 74 43
0703859980
Anders Bjurström
0920467446

Filmer

Hydraulic cylinder assembly

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-09-06
Nytt cyberhot från Nordkorea kartlagtLanserar ramverk för informationsskyddAvanade utser Susanne till General Manager Riwal Sverige integreras med Cramo AB
2024-09-05
Nytt sortiment radarnivågivare YstaMaskiners nyhet för ökad klippkapacitetISCAR´s LOGIQ3CHAM-familj utökas 1KOMMA5° öppnar nordiskt showroomAntar gemensamt rollen som Newsecs VD
2024-09-04
Soft Touch AB i ett unikt samarbeteJordfelsbrytare Typ B 125APrecisionsmätning i mobila applikationerSå blev chiplets ny stand­ard i halvledarindustrin Söderberg & Haak välkomnar Terex Ecotecs
2024-09-03
EMC-Förskruvning i rostfritt stålUndvik fukt med SMC:s nya kondensdetektorArrangerar årets automationshändelseNy wifi-brygga till Yales Marknadstrenden för rostfritt stål
2024-09-02
Mobila arbetsplattformar Lösningar för eldrift och laddning Castellum fortsätter satsningarna på solel Panasonic har lanserat sitt Secure-sortiment Bedrägerier med QR-koder