SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Myter som hindrar virtuell maskinmigrering

VM-migrering är nödvändig för datacentermodernisering
Det är nu dags att slå hål på myterna kring virtuell maskinmigrering. Det tycker Robert Hormuth på AMD, som anser att äldre datacenterinfrastruktur som används för att köra virtuella maskiner (VM) måste uppdateras för att organisationer ska få tillräcklig prestanda och kapacitet i dagens snabbföränderliga tekniklandskap.

”Allt eftersom mer dataintensiva arbetslaster ökar, kommer trycket öka på befintlig infrastrukturs prestanda och den yta och kraft som krävs för att driva datacenter. För att inte tala om trycket på att modernisera och öka kapaciteten för att kunna skörda frukten av de möjligheter som artificiell intelligens och maskininlärning erbjuder,” säger Robert Hormuth på AMD.

I den pågående tekniska utvecklingen kommer äldre infrastruktur sannolikt att leda till att moderna arbetslaster går långsammare, förbrukar mer energi och att företags IT-miljöer blir mer mottagliga för säkerhetsrisker. Den genomsnittliga servern är trots allt redan 3-5 år gammal, menar Hormuth.

Nöj dig inte med good enough

Trots alla fördelar med att modernisera sin infrastruktur är många CIO:er och IT-chefer motvilliga till VM-migrering – något som ofta får IT-avdelningar att nöja sig med en infrastruktur som för visso klarar rådande prestandakrav, men som gör att de går miste om de potentiella prestanda- och effektivitetsförbättringar som en modernisering skulle innebära.

”Genom att visa värdet av VM-migrering och slå hål på myterna kring vägen dit kan företag övervinna de hinder som står i vägen för effektivare datacenter. Nedan listar jag de tre vanligaste myterna kring VM-migreringar med förklaringar till varför de inte är mer än just myter,” säger Robert Hormuth.

Myt: Migreringar kräver omstart utan möjlighet att undvika driftstopp

Verklighet:
Att starta om system är en oundviklig del av att migrera virtuella datorer mellan hårdvaruarkitekturer. Men det är också sant att omstarter är standardpraxis när man använder operativsystem, applikationer och säkerhetskorrigeringar.

Att migrera en virtuell dator är som att installera en uppdatering. Företag använder sina befintliga programmiljöer, vilket innebär att programmen fortsätter att fungera under underhåll och uppdateringar. IT-team kan vara lugna eftersom det finns en väl beprövad process som används vid migrering av virtuella datorer: stänga av systemet, göra uppdateringar, starta om systemet och kontrollera att allt fungerar som det ska.

Myt: Livemigreringar inom en produktserie ger enkla uppgraderingar

Verklighet:
Det är möjligt att migrera live när du inte byter leverantör, men det finns kostnader att ta hänsyn till som kan påverka dig på kort och lång sikt. När du till exempel livemigrerar till nya servrar har virtuella datorer inget annat val än att emulera din gamla hårdvara på nya servrar. Det innebär att man saknar nya instruktioner som kan förbättra prestanda, säkerhetsfunktioner och buggfixar, vilket är de huvudsakliga anledningarna till att välja att migrera och modernisera sin infrastruktur från första början.

Eftersom prestandan påverkas när virtuella datorer, applikationer och arbetsbelastningar inte körs i en miljö där nya processorfunktioner finns tillgängliga är det som kan kännas som en genväg – att migrera live inom en leverantörs produktlinje – sannolikt inte det i praktiken. Speciellt inte när kalla migreringar av 40 virtuella datorer kan göras på mindre än 30 minuter, vilket uppnåtts i tester utförda av Prowess Consulting vid migrering från Intel Xeon Scalable Processor-baserade system till servrar med AMD EPYC™-processorer.[1]

Myt: Migrering kräver långa störande avbrott

Verklighet:
Du behöver faktiskt inte göra en migrering i ett steg. Dagens konfigurationer inkluderar funktionalitet som gör att du kan migrera olika delar av ditt system över tid med samma process som när du uppgraderar andra delar av din infrastruktur.

Eftersom IT-avdelningar kan bestämma vilka lager som ska migreras och när, kan organisationer behålla kontrollen genom hela processen. Genom att samarbeta över hela verksamheten kan du bestämma vad som ska migreras och när det ska göras, vilket minimerar störningar.

Verktyg med öppen källkod som VMware® Architecture Migration Tool (VAMT) gör denna process ännu enklare med funktioner som "Change window support", där du kan iscensätta vilka maskiner som migrerar först och vilka som följer för att utföra en hel migrering av flerskiktsarkitektur med praktiskt taget noll nertid.

”Många organisationer är i ett läge där de behöver tänka på hur datacenter ska utvecklas för att hålla jämna steg med krav från AI och ML. Därför är det så viktigt att utmana myter kring virtuell maskinmigrering och visa hur viktigt steg det kan vara för att modernisera datacenter,” säger Robert Hormuth.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-09-10
LG på IFA 2024
2024-09-09
Vibrerar din pump? Safe Control blir en del av GBA GroupInviger utbyggnad av fabriken i ArvikaLicenssvets – det är det och så fungerar det!Eaton lanserar 5P Gen 2 UPS
2024-09-06
ISCAR QUICK-D-MILL Tillsammans på ProcessTeknik!Fördelarna med design Weld Defects - How to Fix Lack of Fusion QuicklyFörsta årliga utdelningen av "The Ownershift Prize"
2024-09-05
Nytt sortiment radarnivågivare YstaMaskiners nyhet för ökad klippkapacitetISCAR´s LOGIQ3CHAM-familj utökas 1KOMMA5° öppnar nordiskt showroomAntar gemensamt rollen som Newsecs VD
2024-09-04
Soft Touch AB i ett unikt samarbeteJordfelsbrytare Typ B 125APrecisionsmätning i mobila applikationerSå blev chiplets ny stand­ard i halvledarindustrin Söderberg & Haak välkomnar Terex Ecotecs