SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Multifunktionell sopmaskin

För kommunala verksamheter och industrin
Kärcher kombinerar kompakt design med användarkomfort
Oavsett om det är gång- eller cykelvägar i staden eller logistik- eller produktionshallar inom industrin: Den nya MC 150-sopmaskinen är den mest kompakta modellen från Kärcher i 1,5 m3-klassen. Maskinen är lätt att manövrera tack vare en liten vändradie och total riktningsstabilitet, vilket gör den mycket lämplig för arbete i trånga utrymmen. Nytt för denna klass är den aktiva hydropneumatiska fjädringen med vilken fordonet kan anpassas till lasten och körkomforten förblir densamma. Det beprövade parallellogramstyrda 2-borstsystemet säkerställer att sopborstarna alltid är i våg på vägen, vilket säkerställer jämnt slitage och optimalt sopningsresultat. Som en redskapsbärare kan MC 150 utrustas med olika redskap från gräsklippare till snöslunga.

Ergonomi och körkomfort är viktiga funktioner hos kompakta sopmaskiner, eftersom en behaglig arbetsplats är en förutsättning för förarens arbetsglädje och hälsa. Kärcher har infört en aktiv hydropneumatisk fjädring med individuell hjulupphängning för MC 150 som reagerar beroende på fordonets vikt. Fjädringskomforten förblir med andra ord genomgående hög oavsett fordonslast. Vid håligheter eller ojämn terräng gungar inte heller fordonet och erbjuder därmed hög körkomfort. Körhastigheten kan bibehållas och nästa arbetsplats nås snabbare. MC 150 har utvärderats av oberoende läkare och sjukgymnaster och erkänns som mycket ryggvänlig. Bakgrund: Fjädringen i denna klass är vanligtvis endast utformad för driftlasten. Det innebär att bekväm körning endast är möjlig med en full eller tom sopbehållare – om driftlasten avviker känns fjädringen antingen ”svampig” eller hård.

MC 150 har också en ergonomisk och användarvänlig design. Möjligt att stiga in och ut på båda sidor tack vare stora skjutbara fönster i dörrarna. Den uppvärmda vindrutan ger en klar sikt vid dåliga väderförhållanden och glas runt om med backspegel säkerställer bra överblick och säkerhet vid manövrering. Multifunktionsdisplayen är placerad i rattkransen och är därmed alltid i förarens synfält, kontrollpanelen är bekvämt installerad i armstödet. MC 150 kan flyttas till arbetsposition med en knapptryckning.

MC 150 är också mycket välutrustad när det gäller motorisering och sopteknik: Kubota-motorn på 48 kW ger stabil körning och kan vid behov drivas med alternativa bränslen såsom hydrerad vegetabilisk olja (HVO). Differentialspärr finns som tillval. Det flödesoptimerade sugsystemet levererar utmärkta resultat, även vid låga motorvarvtal, och är mycket bränsleeffektivt. Rengöringsprestandan är jämförbar med modellerna i den överlägsna 2 m3-klassen.

För att garantera hög effektivitet och flexibilitet kan användarna enkelt växla mellan olika redskap tack vare ett snabbväxlingssystem, från sopning till klippning med och utan tillbehör till vinterservice och vattning. Motorluckorna kan öppnas och ger obegränsad åtkomst till motorn – alla underhållsrelaterade komponenter kan nås snabbt.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-09-11
Maximera budgeten med begagnade städmaskiner
2024-09-10
Välkommen till SvetslärarmötetGibbsCAM 2025 är här!Få en inblick i vår värld!Bilprovningen säkrar kundnöjdhetenIT-Total storsatsar på Informationssäkerhet
2024-09-09
Vibrerar din pump? Safe Control blir en del av GBA GroupInviger utbyggnad av fabriken i ArvikaLicenssvets – det är det och så fungerar det!Eaton lanserar 5P Gen 2 UPS
2024-09-06
ISCAR QUICK-D-MILL Tillsammans på ProcessTeknik!Fördelarna med design Weld Defects - How to Fix Lack of Fusion QuicklyFörsta årliga utdelningen av "The Ownershift Prize"
2024-09-05
Nytt sortiment radarnivågivare YstaMaskiners nyhet för ökad klippkapacitetISCAR´s LOGIQ3CHAM-familj utökas 1KOMMA5° öppnar nordiskt showroomAntar gemensamt rollen som Newsecs VD