SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Motviktstruckar - gör informativa val

Funktioner, användningsområden och när de passar bäst.
Motviktstruckar är en avgörande del av materialhantering inom många branscher. De är designade för att lyfta och flytta tunga laster med hög precision och säkerhet. I den här artikeln kommer vi att utforska vad som kännetecknar motviktstruckar, när de är den bästa lösningen, och när du bör överväga andra alternativ.

Vad kännetecknar motviktstruckar?


Motviktstruckar är konstruerade med en motvikt baktill för att balansera lasten som lyfts av gafflarna framtill. Detta ger en stabil konstruktion som gör det möjligt att hantera tunga laster på ett säkert sätt, både inomhus och utomhus. Motviktstruckar finns med olika drivmedel som diesel, gasol och el. Elektriska motviktstruckar blir alltmer populära tack vare deras lägre driftkostnader och minskade miljöpåverkan. De är också ergonomiskt utformade för att minimera belastningen på förare och öka säkerheten under arbetet.

Indikatorer på att du behöver en motviktstruck


Om din verksamhet innebär frekvent hantering av tunga laster, särskilt i miljöer där manövrerbarhet och precision är avgörande, är motviktstruckar ofta det bästa valet. De är idealiska för lastning och lossning av gods i trånga utrymmen och kan enkelt anpassas för både inomhus- och utomhusmiljöer, beroende på drivmedel och däcktyp.

Tillfällen då den inte är den rätta trucktypen


Motviktstruckar kan vara mindre lämpade i situationer där gångarna är mycket smala eller där extremt hög manövrerbarhet krävs. I dessa fall kan en ledstaplare eller en smalgångstruck vara bättre alternativ. Dessutom, om verksamheten kräver mycket långa driftstider utan möjlighet till paus för laddning eller tankning, kan andra typer av truckar vara mer effektiva.

Vad menas med att en truck är containergående?


En containergående truck är specifikt designad för att kunna köra in och ut ur containrar, vilket innebär att den är tillräckligt kompakt och smidig för att hantera de begränsade utrymmena i en container. Dessa truckar har ofta en justerbar lyftanordning och är tillräckligt kraftfulla för att hantera tunga laster under sådana förhållanden.

Kontakta ALPHA Material Handling


Om du överväger att investera i en motviktstruck eller vill veta mer om vilka alternativ som bäst passar din verksamhet, tveka inte på att kontakta ALPHA Material Handling. Deras experter hjälper dig att hitta den optimala lösningen för dina behov. Besök deras hemsida eller ring direkt för en konsultation. Deras utbud består dessutom av begagnade truckar från välkända varumärken såsom Linde och Toyota.
Kontaktinformation
Postadress
Förråds­vägen 18
14440 Rönninge
Besöksadress
Förråds­vägen 18
14440 Rönninge
Region
Stockholm
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
556291-0298
Grundat: 1967
Anställda: 85
Välkommen till ALPHA Material Handling!

Vi är en fullserviceleverantör av truck- och materialhanteringstjänster, med fokus på inomhus- och utomhustruckar. Vi erbjuder försäljning, uthyrning av nya och begagnade truckar, truckförarutbildning, samt service och reparationer av truckar av samtliga märken, modeller och årgångar. Ursprunget till dagens verksamhet startades 1967.

Vi tar emot försäljnings- och serviceuppdrag i hela landet. Genom vårt rikstäckande nätverk av servicepartners kan erbjuda fullgod servicenivå oberoende av var kunden har sina verksamheter. Målet för oss på ALPHA är att erbjuda strålande kundservice, mycket snabb utryckning vid reparationsbehov och högkvalitativa maskiner vid uthyrning och försäljning. Allt detta för att fylla två viktiga ändamål:

- att du som kund känner att du får den support, återkoppling och hjälp som du vill ha
- att totalekonomin i din truckpark ska bli lägst bland alla truckleverantörer i landet

Välkommen att kontakta oss!

Certifieringar

ISO 14001:2004 – ISO 9001:2000

Kontakter

Dan Lorin
+46 08 88 88 97

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-09-12
Myter som hindrar virtuell maskinmigreringNSK når genombrottDell Technologies och Red Hat samarbetar Progress presenterar Progress Semaphore
2024-09-11
Plastkapslingar XXL för stora idéer!Möt oss i PiteåMirka lanserar batteri­driven bandslipmaskinEffektivare märkningsprocess Automatiserad logistik
2024-09-10
Välkommen till SvetslärarmötetGibbsCAM 2025 är här!Få en inblick i vår värld!Bilprovningen säkrar kundnöjdhetenIT-Total storsatsar på Informationssäkerhet
2024-09-09
Vibrerar din pump? Safe Control blir en del av GBA GroupInviger utbyggnad av fabriken i ArvikaLicenssvets – det är det och så fungerar det!Eaton lanserar 5P Gen 2 UPS
2024-09-06
ISCAR QUICK-D-MILL Tillsammans på ProcessTeknik!Fördelarna med design Weld Defects - How to Fix Lack of Fusion QuicklyFörsta årliga utdelningen av "The Ownershift Prize"