SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Moa inspireras av profiltexterna på Tinder

I exklusiva konstkollektionen Swipe Art
I samarbete med Tinder, världens mest populära dejtingapp, lanserar den Stockholmsbaserade konstnären Moa Romanova konstkollektionen Swipe Art. Kollektionen, som är inspirerad från de mest gillade profiltexterna på Tinder i Sverige*, består av tre konstverk som fångar det spännande, självupptäckande och äkta i att dejta. Swipe Art lanseras som posters i limiterad upplaga och dessa finns tillgängliga på https://www.moaromanova.com/shop från och med den 13 juni 2024.

De färgglada konstverken känns omedelbart igen i Moas karakteristiska seriestil som har inspirerats av tecknade serier från 70- och 80-talet, tillsammans med memoryspel som hon hittat på olika loppisar. Samlingen skildrar de mest populära profiltexterna bland Tinder-användare i Sverige och innefattar allt från hundälskare och astroälskare, till de som helt enkelt bara letar efter någon att dela vardagen med.

– De senaste två åren har jag blivit särskilt inspirerad av symbolspråk då det är så universellt. Det var därför en guldgruva när jag fick ta del av de anonymiserade profiltexterna från Tinder och skapa symbolbilder utifrån dem, säger Moa Romanova, och fortsätter:

– Det som är så kul med den här kollektionen är att den är så suggestiv - det går att göra egna tolkningar av symbolerna. Varje gång jag läste igenom profiltexterna hittade jag någonting nytt som jag fastnade för. I min kollektion återfinns både konkreta och mer abstrakta tolkningar av texterna. Jag är sällsynt nöjd med resultatet, säger Moa Romanova.

Bland många av de populära profiltexterna på Tinder hittas också adrenalinsökare som gillar aktiviteter som involverar natur och sport. Ett exempel är: "Positiv livsnjutare, som gillar allt från storstad till vandring i fjällen, att springa vid Medelhavet är också en favorit", medan en annan skriver; "Lite spirituell, älskar naturen, gillar att läsa, är ganska rolig."*

Humor är ett annat återkommande inslag som ofta förekommer i många populära profiltexter på Tinder, ofta tillsammans med användarens intressen och hobbies. Bland de 250 mest gillade profiltextrena på Tinder återfinns texter som; "Behöver någon som vill klia min rygg", "En Bea som letar efter sin naise" och "Hoodies är bland det bästa jag vet, kommer stjäla din."* Detta förstärks av en ny undersökning utförd av Novus, på uppdrag av Tinder, som visade att 38 procent av svenskarna tycker att en dejtingprofil bör innehålla humor.

Undersökningen avslöjade även vad människor letar efter i en dejtingprofil. För profiltexter är önskan att de ska vara tydliga och återspegla personens intressen. 48 procent ser positivt på profiler som innehåller hobbyer och intressen**.

En stor andel av Tinder-användarna vars profiltexter har inspirerat samlingen, anger också just vad de letar efter hos en potentiell partner i sina profiler, ofta med hänvisning till "likasinnade". Ett exempel är: "Söker energi, kemi och passion i alla former. Tror på ödet och timing." Detta återspeglas också i undersökningen där 76 procent av de tillfrågade uppger att de är mer intresserade av dejtingprofiler där användarens avsikt är tydlig**.

– Samtidigt som bilder verkligen är viktiga i en Tinder-profil bör profiltexten inte underskattas. Ord är lika kraftfulla som din bild. I en era som kännetecknas av autentiskt dejtande ger profiltexten en inblick i vem du är och vad du söker efter. Tack vare Moas enorma talang, som återspeglas i kollektionen Swipe Art™, har profiltexterna kunnat anta en bildform som ger en inblick i dejtingen i Sverige just nu, säger Laura Wilkinson-Rea, Senior Director of Communications, Northern Europe, Tinder.

Kollektionen är unik för den svenska marknaden och kommer att säljas i Moa Romanovas webshop från den 13 juni 2024.

*Intern data från Tinder i Sverige från de 250 mest gillade profilerna med minst fem ord i profiltexten, april 2024
**Enligt en undersökning utförd av Novus i november 2023


SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-09-19
4 tips för att optimera webbtrafiken Banbrytande broprojekt
2024-09-18
Montico har startat en helt ny utbildningsformMotviktstruckar - gör informativa valVi ses på Scanautomatic och ProcessteknikEnkelhet i fokus En livsviktig säkerhetsåtgärd
2024-09-17
Olsons skapar nya relationer MCS Hyrsystem väl­komnar Anders Siktning och separering med siktskoporAvancerad chipmontering och kapslingKyocera nu certifierad DMG MORI-partner
2024-09-16
Unik satsning med en rullande mässmonterLyfta tungt?Hur man snabbt fixar svetsporer?Neobo har godkänts Ny rapport understryker hotet
2024-09-13
Water Jet Sweden lanserar produktnyhet TransformatorstationerSalesforce går all in på AI-agenterVerizon Business deltar på IBC2024 Plattformar för att skapa innehåll och samarbeta