SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

MIG/MAG- svetsar med puls

En innovation för svetsindustrin
Svetsning är en central del av tillverkningsindustrin och har genomgått flera teknologiska framsteg genom åren. En av de mest betydande innovationerna är införandet av pulsteknologi i MIG/MAG-svetsar. Denna teknik erbjuder förbättrad kontroll, kvalitet och flexibilitet, vilket har lett till bred användning inom olika sektorer.

Vad skiljer puls från vanliga MIG/MAG-svetsar?



MIG (Metal Inert Gas) och MAG (Metal Active Gas) är två av de mest använda svetsmetoderna inom industrin. Traditionellt fungerar dessa metoder genom att en kontinuerlig trådmatning och en konstant ström används för att smälta metallen, vilket skapar en stark och jämn svets. Men med pulsteknologi introduceras en ny dimension av kontroll och precision.

Pulssvetsning innebär att strömmen som appliceras på svetsen varierar i takt, vilket resulterar i en pulserande effekt. Detta innebär att strömmen växlar mellan en högre nivå (som smälter tråden) och en lägre nivå (som håller tråden i sin plats). Denna cykliska strömvariation skapar en rad fördelar jämfört med den konstanta ström som används i traditionella MIG/MAG-svetsar.

Minskad värmetillförsel Pulstekniken minskar den totala värmetillförseln till arbetsstycket, vilket minimerar deformation och risken för brännhål. Detta är särskilt viktigt vid svetsning av tunna material eller värmekänsliga metaller.

Förbättrad svetspenetration: Den ökade kontrollen över strömmen ger bättre penetration och möjliggör starkare svetsfogar, även vid svåråtkomliga positioner.

Reducerade stänk: Eftersom pulssvetsning ger en mer kontrollerad smältprocess, minskar mängden stänk som skapas, vilket i sin tur leder till mindre efterarbete och bättre arbetsmiljö.

Nya möjligheter



Införandet av pulsteknologi i MIG/MAG-svetsning har öppnat upp nya möjligheter för industrier som kräver hög precision och kvalitet. Nedan följer några av de mest framträdande möjligheterna som denna teknik erbjuder:

Högre produktivitet: Genom att minska behovet av efterbearbetning och öka svetshastigheten kan tillverkningsprocesser effektiviseras. Detta leder till snabbare produktionstider och minskade kostnader.

Användning på känsliga material: Material som aluminium och rostfritt stål, som är känsliga för värme, kan nu svetsas med mindre risk för deformation eller andra skador. Pulssvetsning möjliggör även bättre resultat vid svetsning av materialkombinationer.

Minskade driftkostnader: Pulsteknologi minskar energiförbrukningen genom att bara använda den högre strömstyrkan när det behövs. Dessutom minskar slitaget på utrustningen, vilket leder till lägre underhållskostnader.

Utökade applikationsmöjligheter: Pulssvetsning är inte bara för högteknologiska eller specifika industrier. Tekniken kan anpassas för en mängd olika tillämpningar, från bilindustrin till byggsektorn, och är särskilt användbar i automatiserade svetsprocesser.

Slutsats



MIG/MAG-svetsning med puls representerar ett betydande steg framåt inom svetsningstekniken. Genom att erbjuda bättre kontroll, kvalitet och flexibilitet har denna innovation potential att omforma hur tillverkningsindustrin hanterar svetsning. Pulssvetsningens fördelar i form av minskad värmetillförsel, förbättrad svetspenetration och reducerade stänk gör den till ett ovärderligt verktyg för både små och stora tillverkningsföretag som söker efter högkvalitativa och kostnadseffektiva lösningar.
Kontaktinformation

BNR Produkter AB

Postadress
Åkvagns­gatan
21242 MALMÖ
Region
Malmö
Skåne län
Sverige
Organisationsnummer:
559149-7762
Grundat: 2018
Anställda: 1
Välkommen till BNR Produkter AB!

BNR Produkter AB säljer proffsverktyg av mycket hög kvalité som tål påfrestningarna av dagligt arbete. Därför har vi valt att endast sälja kvalitetsprodukter såsom Ac-Hydraulic Hydraulpressar och lyftanordningar, Spartus plasma skärmaskiner, CNC plasmabord, svetsutrustning och kompressorer av mycket hög kvalitet med tillverkning i Europa . Vilket innebär hög service och tillgång till kompletta reservdelslager och snabba leveranser på reservdelar.

Vi säljer också Polykarbonat (Lexan) reptåligt och UV beständigt till maskin skydd, rutor till skogsmaskiner, entreprenadmaskiner, jordbruksmaskiner och racing mm.
Polykarbonaten har egenskaper som, extremt slagtåligt, lättbearbetat och brandsäkert ( brinner ej med öppen låga)

Välkommen att kontakta oss!

Kontakter

Gert Carlsson
0700056694

Filmer

Intro Spartus

Intro Spartus
Spartus mässan 2018
Spartus CNC Bord

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-09-06
Nytt cyberhot från Nordkorea kartlagtLanserar ramverk för informationsskyddAvanade utser Susanne till General Manager Riwal Sverige integreras med Cramo AB
2024-09-05
Nytt sortiment radarnivågivare YstaMaskiners nyhet för ökad klippkapacitetISCAR´s LOGIQ3CHAM-familj utökas 1KOMMA5° öppnar nordiskt showroomAntar gemensamt rollen som Newsecs VD
2024-09-04
Soft Touch AB i ett unikt samarbeteJordfelsbrytare Typ B 125APrecisionsmätning i mobila applikationerSå blev chiplets ny stand­ard i halvledarindustrin Söderberg & Haak välkomnar Terex Ecotecs
2024-09-03
EMC-Förskruvning i rostfritt stålUndvik fukt med SMC:s nya kondensdetektorArrangerar årets automationshändelseNy wifi-brygga till Yales Marknadstrenden för rostfritt stål
2024-09-02
Mobila arbetsplattformar Lösningar för eldrift och laddning Castellum fortsätter satsningarna på solel Panasonic har lanserat sitt Secure-sortiment Bedrägerier med QR-koder